Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Καιρός: για Κυριακή 13-12-2015



Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα ανατολικά και νότια, αυξημένες στην Κρήτη με τοπικές ασθενείς βροχές τις πρωινές ώρες στα βόρεια του νησιού περιμένουμε την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015.

Μουσικό πανόραμα...ΑΠΟΨΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ Θ' ΑΝΑΨΩ Τ' ΑΣΤΕΡΙΑ - ΠΟΠΗ ΑΣΤΕΡΙΑΔΗ


Ξένη ταινία:Θαύμα στη Νέα Υόρκη 2000 (Υπότιτλους)


Κράμπες: Πρόληψη και αντιμετώπιση




της Δρ. Αναστασίας Μοσχοβάκη 

Οι κράμπες είναι ξαφνικές και ακούσιες συσπάσεις ενός ή περισσοτέρων μυών. Ενίοτε προκαλούν βασανιστικό πόνο ή ενόχληση που μπορεί να αφυπνίσουν τον ασθενή κατά τη νύχτα ή να παρεμποδίσουν την ομαλή εξέλιξη ακόμα και ευχάριστων υπό κανονικές συνθήκες δραστηριοτήτων (π.χ. συνουσία). 

Η φυσιολογική σύσπαση των μυών προϋποθέτει την ομαλή λειτουργία του μυός αυτού καθαυτού, την ομαλή λειτουργία παρακείμενων αρθρώσεων, την ομαλή λειτουργία της νευρομυϊκής σύναψης – νεύρων - κεντρικού νευρικού συστήματος που ρυθμίζουν την λειτουργία του μυός, την ομαλή τροφοδοσία με αίμα, τη σωστή περιεκτικότητα

Τι ιδιότητες και θρεπτικά συστατικά έχει η τσουκνίδα;!

βιταμίνες τσουκνίδας

Η τσουκνίδα, γνωστή λίγο πολύ σε όλους μας, έχει αρκετά άσχημη φήμη. Σωστά; «Ναι», θα απαντήσετε όλοι.

Άδικα όμως γιατί η τσουκνίδα από μόνη της είναι ένα φυτό – φάρμακο, με πολλές ιδιότητες και πολλές βιταμίνες!

Είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά αλλά και ευεργετικά βότανα για την υγεία του ανθρώπου!

ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτές είναι οι ραγδαίες αλλαγές που θα ισχύσουν στις Πανελλήνιες του 2016!


5

Στην δημοσιότητα έρχονται όλες οι αλλαγές που θα ισχύσουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2016 για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, δημοσιεύτηκε η Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, για τον τρόπο πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2016, Γενικού Λυκείου.
Αναλυτικά στο επισυναπτόμενο αρχείο .pdf που ακολουθεί, παρουσιάζονται:

Πρόσκληση από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για απογραφή έμμεσων μελών



Και αυτόματη χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας, για το ασφαλιστικό έτος 2016-2017
Κάλεσμα για απόγραφη μέσω των ηλεκτονικών υπηρεσιών του, κάνει το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε όλους τους εργαζομένους -συνταξιούχους- ανέργους, οι οποίοι δεν έχουν απογράψει τα προστατευόμενα μέλη τους (σύζυγο και τέκνα), που είναι καταχωρημένα στο οικογενειακό βιβλιάριο υγείας, ενόψει του νέου ασφαλιστικού έτους και προς αποφυγή ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων.

Η ΔΕΗ ΤΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕ ΜΕ 6.500 ΕΥΡΩ !!!

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΠΕΛΑΤΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Ο πελάτης υποστήριξε και δικαιώθηκε από το Δικαστήριο ότι ο λογαριασμός της επιχείρησης περιελάμβανε κι άλλες χρεώσεις (Δημοτικά Τέλη, ΕΡΤ και χρεώσεις προς τρίτους) και ότι η αξία του ρεύματος είχε καλυφθεί από την αρχική εγγύηση !!!

Ανακήρυξη από την Unesco του 2016 ως “Επετειακού έτους Αριστοτέλη”

http://www.eleysis-ellinwn.gr/images/usrImage/0868719001360532721.jpg

Ολοκληρώθηκε το Νοέμβριο στο Παρίσι, στο πλαίσιο της Γενικής Διάσκεψης της UNESCO, κατά την 38η Σύνοδό της, η διαδικασία ανακήρυξης του 2016 ως «Επετειακού Έτους Αριστοτέλη».

ΧΡΕΟΣ - ΚΡΙΣΗ - ΔΝΤ ΚΑΙ ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

https://periplanomeno.files.wordpress.com/2012/02/greece-from-satellite.jpg


ΧΡΕΟΣ, ΚΡΙΣΗ, ΔΝΤ ΚΑΙ ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ...

Αναλυτικά τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης



Ποιοι είναι δικαιούχοι ..

Ανοίγει τις προσεχείς ημέρες η εφαρμογή του συστήματος Taxis σχετικά με το επίδομα θέρμανσης, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου, ο κ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε στα κριτήρια που θα ισχύσουν.

Ριζικές αλλαγές στς Πανελλαδικές 2016 με επιστροφή στις Δέσμες

Άρωμα του παλιού συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, των περίφημων Δεσμών που χρησιμοποιούνταν έως και τις αρχές της δεκαετίας του 2000, φέρνει το υπουργείο Παιδείας από την επόμενη χρονιά στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι υποψήφιοι των εξετάσεων του 2016 για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όχι μόνο θα διαγωνιστούν σε μικρότερο αριθμό μαθημάτων, αλλά θα πρέπει να υπολογίσουν και με εντελώς διαφορετικό τρόπο τα μόριά τους.

Πώς θα χτίζεται το αφορολόγητο με τις κάρτες

Αποκλειστικά και μόνο μέσω πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών και συναλλαγών μέσω τραπεζών θα «χτίζεται» το αφορολόγητο όριο για μισθωτούς και συνταξιούχους το 2016.

Αυτό ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μετά τη συνάντηση που είχε με τους θεσμούς, κατά τη διάρκεια της οποίας συμφωνήθηκε το πλαίσιο για τη νέα ανεξάρτητη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Ποιοι δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων και πώς υπολογίζεται


H ΓΣΕΕ και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ) μέσα από μια σειρά απαντήσεων σε βασικά ερωτήματα ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για το δώρο Χριστουγέννων. 

Κατοχύρωση δώρου Χριστουγέννων

Οι πολιτικές εφημερίδες 12/12/2015


                        
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.