Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Πώς θα χτίζεται το αφορολόγητο με τις κάρτες

Αποκλειστικά και μόνο μέσω πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών και συναλλαγών μέσω τραπεζών θα «χτίζεται» το αφορολόγητο όριο για μισθωτούς και συνταξιούχους το 2016.

Αυτό ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μετά τη συνάντηση που είχε με τους θεσμούς, κατά τη διάρκεια της οποίας συμφωνήθηκε το πλαίσιο για τη νέα ανεξάρτητη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.



Με διατάξεις που θα κατατεθούν την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή θα προβλέπεται η σύνδεση του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος με τις δαπάνες που γίνονται με τη χρήση πλαστικού χρήματος.

Αυτό ισχύει και για τις ειδικές κατηγορίες δαπανών που οδηγούν σε μείωση του φόρου και για τα ιατρικά έξοδα.

Διευκρίνισε μάλιστα ότι κάθε δαπάνη που θα περιλαμβάνεται στη δήλωση θα πρέπει να γίνεται μέσω κάρτας ή τραπεζών, όπως για παράδειγμα η αγορά αυτοκινήτου.

Συγκεκριμένα το σχέδιο για το πλαστικό χρήμα και το αφορολόγητο προβλέπει:

-Από τον Ιανουάριο 2016 όλες οι δαπάνες θα πρέπει να έχουν γίνει με «πλαστικό χρήμα» ή μέσω τραπεζών. Δηλαδή θα πρέπει να πληρώνονται μέσω τραπεζικού συστήματος τα ενοίκια, τα δίδακτρα, οι αγορές ακινήτων, Ι.Χ., σκαφών αναψυχής, ιατρικές δαπάνες, διατροφές.

-Για να έχει κάποιος μισθωτός ή συνταξιούχος αφορολόγητο όριο θα πρέπει να συγκεντρώσει το 10% του εισοδήματος μέσω καρτών ή μέσω τραπεζικών συναλλαγών.

-Εξετάζεται να μην υπάρχει υποχρέωση συγκέντρωσης αποδείξεων με κάρτες για συνταξιούχους άνω των 75 ετών και σε κάποιες ακριτικές περιοχές της χώρας.

-Εξετάζεται να μειωθεί το όριο των 500 ευρώ που γίνονται σήμερα οι συναλλαγές υποχρεωτικά με τραπεζική επιταγή ή μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών.

http://thessbomb.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου