Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Καιρός: για Δευτέρα 19-10-2015






Παροδικές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, πυκνότερα στα δυτικά με ασθενείς τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες, περιμένουμε τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015.

Μουσικό πανόραμα...Χρήστος Χαλκιάς - Χόρεψε


Ελληνική ταινία:Το Ραντεβού Της Κυριακής


Η μαγευτική ιστορία του Βοτανικού Κήπου ΔΕΛΑΣΑΛ στο Ρεντζίκι Θεσσαλονίκης


alsos-delasal

Το κτήμα ΔΕΛΑΣΑΛ βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο της Κοινότητας Πεύκων, το γνωστό Ρεντζίκι, και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της φύσης στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, αφού πρόκειται για έναν ιστορικό Βοτανικό Κήπο. Ως ιστορικός κήπος ορίζεται μια σύνθεση αρχιτεκτονικής και βλάστησης, η οποία έχει κοινό ενδιαφέρον τόσο από καλλιτεχνική όσο και από ιστορική σκοπιά.

Πόσα πλοία διαθέτουν οι Ελληνες εφοπλιστές-Ποια θέση κατέχει η Ελλάδα


 O ελληνόκτητος στόλος παραμένει ο μεγαλύτερος στον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία της
United Nations Conference on Trade and Development (UNCTAD). Το Review of Maritime Transport 2015 της UNCTAD που δημοσιοποιήθηκε χθες αναφέρει ότι, παρά την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα, η Ελλάδα διατηρεί τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο στον κόσμο με μερίδιο 16% και ακολουθούν οι Ιαπωνία, Κίνα, Γερμανία και Σιγκαπούρη.

Αυτά είναι τα 10 επαγγέλματα που θα εξαφανιστούν τα επόμενα χρόνια (λίστα)

Αυτά είναι τα 10 επαγγέλματα που θα εξαφανιστούν τα επόμενα χρόνια (λίστα)Χάρη στη ραγδαία τεχνολογική πρόοδο και την εισαγωγή όρων όπως το email, το Facebook και το Twitter, οι ταχυδρόμοι θα είναι σίγουρα ένα από τα επαγγέλματα που απειλούνται με εξαφάνιση στο μέλλον.
Μέχρι το 2022, το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας των ΗΠΑ
προβλέπει μείωση κατά 28% των θέσεων εργασίας των ταχυδρομικών υπηρεσιών, δηλαδή περίπου 139.100 λιγότερες θέσεις.

ΔΕΝ γουστάρω τις πιστωτικές κάρτες και την κάρτα του πολίτη

Close up of credit cards
Θέλεις να σου πω, ρε λαμόγιο ή χαζοχαρούμενο ανθρωπάκι, γιατί ΔΕΝ γουστάρω το άυλο χρήμα και τις πιστωτικές κάρτες;
Του Αθανάσιου Καρανάσιου
Πολιτικού Μηχανικού
Ναι ρε σιχαίνομαι την πιστωτική κάρτα σας και το άυλο χρήμα. Τί πάταξη της φοροδιαφυγής και πράσσειν άλογα; Εδώ γίνεται της πόπης με τις λίστες, τους εκατομμυριούχους και τις offshore.

1. Δυσνόητα...........

  1.                   Αποτέλεσμα εικόνας για λιμνη κομο
  2. 1. Δυσνόητα........... Ένα πρωί στη λίμνη, ο σύζυγος επιστρέφει μετά από πολλές ώρες ψαρέματος και παίρνει έναν υπνάκο στο φορτηγάκι. Η σύζυγος, αν και δεν γνωρίζει τη λίμνη, αποφασίζει να πάει μια μικρή βόλτα με τη βάρκα του.

Και όμως δεν θέλουν το Ευαγγέλιο!

Και όμως και στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν θέλουν το Ευαγγέλιο, το λόγο του θεού για τους Χριστιανούς..
. Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι ο πολιτισμός της Ευρώπης είναι δημιούργημα αφ’ ενός του Ευαγγελίου και αφ’ εταίρου της φιλοσοφίας και της Δημοκρατίας των αρχαίων Ελλήνων καθώς και του Ρωμαϊκού Δικαίου. Και όμως δεν θέλουν τα στηρίγματα του πολιτισμού μας, ιδιαίτερα δε το Ευαγγέλιο. Αυτό και αν λοιδορείται!

Γιατί δεν μειώνονται... άλλο οι μισθοί των 7.000 ευρώ στον ΟΒΙ.



  • Με ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομίας Γ.Σταθάκη ο βουλευτής του Ποταμιού Γ.Αμυράς έφερε στο φως την περίπτωση των 97 εργαζόμενων στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, που φέρονται να αμοίβονται ακόμη με 15 μισθούς ετησίως, που φτάνουν τις 7.000 ετησίως, ενώ παίρνουν και σημαντικά επιδόματα.

Στις 20 Οκτωβρίου τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, στο τέλος του μήνα η πληρωμή.


  • Τα εκκαθαριστικά θα έχουν αναρτηθεί ως τις 20 του μήνα και στη συνέχεια οι πολίτες θα έχουν στη διάθεσή τους 11 ημέρες για να πληρώσουν το χαράτσι (την πρώτη δόση).
Δεν αλλάζει τίποτα στον ΕΝΦΙΑ την εφετινή τουλάχιστον χρονιά όπως.... ξεκαθάρισε ο Τρύφων Αλεξιάδης. Ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι θα ισχύσει ό,τι ίσχυε και πέρυσι χωρίς καμία αλλαγή, παρά τα όσα ακούγονταν τον τελευταίο καιρό για ελαφρύνσεις στα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα:

Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΑΣΠΙΡΙΝΗ ΣΤΑ ΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΑΠΟ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015



Στις 9 Νοεμβρίου θα αρχίσει να κυκλοφορεί στα φαρμακεία το φάρμακο κατά της γρίπης που αποτελείται από ελαιόλαδο και αρωματικά φυτά της Κρήτης, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής Πειραματικής Ενδοκρινολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Ηλίας Καστανάς, κατά τη διάρκεια συνεδρίου για το ελαιόλαδο που πραγματοποιήθηκε στην Κριτσά Λασιθίου το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου.

Πέντε SOS στα εκκαθαριστικά που μπορούν να μειώσουν τον ΕΝΦΙΑ


Πέντε SOS στα εκκαθαριστικά που μπορούν να μειώσουν τον ΕΝΦΙΑ


Πέντε σημεία – κλειδιά, στα οποία πολύ συχνά γίνονται λάθη που μπορεί να μας αυξήσουν το… λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να προσέξουν στα ειδοποιητήρια της Εφορίας που λαμβάνουν οι φορολογούμενοι μέσω ηλεκτρονικής ειδοποίησης στο Taxisnet.
Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» τα 5 σημεία που γίνονται τα συχνότερα λάθη είναι:

Οι πολιτικές εφημερίδες 18/10/2015


                                
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.