Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Και όμως δεν θέλουν το Ευαγγέλιο!

Και όμως και στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν θέλουν το Ευαγγέλιο, το λόγο του θεού για τους Χριστιανούς..
. Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι ο πολιτισμός της Ευρώπης είναι δημιούργημα αφ’ ενός του Ευαγγελίου και αφ’ εταίρου της φιλοσοφίας και της Δημοκρατίας των αρχαίων Ελλήνων καθώς και του Ρωμαϊκού Δικαίου. Και όμως δεν θέλουν τα στηρίγματα του πολιτισμού μας, ιδιαίτερα δε το Ευαγγέλιο. Αυτό και αν λοιδορείται!



  Οι πολίτες αυτής της χώρας δεν ενδιαφέρονται ώστε τα παιδιά τους να διαπλασθούν με το Ευαγγέλιο. Στην καλύτερη περίπτωση αδιαφορούν. Βλέπεις, αυτό δεν έχει όφελος, μισθό, αποκατάσταση. Ακόμα και η θεολόγοι, δεν θέλουν να εξηγούν κομμάτια από την Αγία Γραφή, αλλά προτιμούν την Θρησκειολογία ώστε να παρουσιάζουν ένα πανόραμα θρησκειών αλλά όχι την ομολογία του τόπου τους. Έτσι θα φαίνονται πιο ‘μοντέρνοι’ διότι κατ’ ουσία θα αποφεύγουν την αδιαφορία ή το χλευασμό των μαθητών τους. Είναι αλήθεια ότι οι θεολόγοι σήμερα δεν μπορούν να μεταφέρουν τον λόγο του Ευαγγελίου σωστά και προκειμένου να μην πάνε σπίτι τους, ζητούν να διδάσκουν την θρησκειολογία, ώστε να έχουν τουλάχιστον και το ψωμάκι τους. Εγώ θυμάμαι ότι στα θρησκευτικά διδασκόμασταν κομμάτια από το Ευαγγέλιο. Γιατί σήμερα αυτό δεν είναι κακό; Σε τι βλάπτει; Και ενώ ο Χριστιανισμός δέχεται τόση απαξίωση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη επίσης κάτι παρόμοιο συμβαίνει. Και στην Ευρώπη δείχνουν να αποστρέφονται την θρησκεία των πατέρων τους. Και ενώ αυτά συμβαίνουν, έρχεται στην Ευρώπη το Ισλάμ, ως οδοστρωτήρας να ανατρέψει τα πάντα. Αλλοίμονο αν γίνει κρητική στο Ισλάμ ή στο κοράνι. Σε ‘κατασπάραξαν’ αμέσως. Υποχρεώνονται τα σχολεία να προσαρμόζονται άμεσα με τον τρόπο ζωής του Ισλάμ και οι μουσουλμάνοι δηλώνουν ότι τους ενοχλούν οι καμπάνες, ενώ απαιτούν να κυκλοφορούν με μαντίλες και μπούρκες. Σε όλα σήμερα απαιτούν συμψηφισμό, στην αρχή τουλάχιστον. Μπορεί κανείς να φανταστεί τι έχει να γίνει όταν ‘ολοκληρωθεί’ για τα καλά η πολύ-πολιτισμική κοινωνία, για την οποία με τόση επιμέλεια εργάζονται.

  Η Ευρώπη σήμερα διοικείται από άθεους και αγνωστικιστές (στην καλύτερη περίπτωση). Υποστηρίζουν ότι στηρίζονται στον ορθολογισμό (οι υπόλοιποι δηλαδή δεν τον χρησιμοποιούν; Τι είναι, άλογοι;). Και για να λέμε και του στραβού το δίκιο, συνήθως αρέσκονται να συχνάζουν, διαπαιδαγωγούνται ή εξυπηρετούν - με το αζημίωτο- διάφορες ‘ορθολογιστικές’ λέσχες, οι οποίες όμως είναι αρκετά αδιαφανείς ως προς το σκοπό τους (ο παραλογισμός του ‘ορθολογισμού’).

  Είναι φανερό ότι οδηγούμαστε σε μια ζούγκλα. Η εγκληματικότητα και η διαφθορά αυξάνονται και γενικεύονται. Τα ισχυρότερα όπλα που μας έφθασαν ως εδώ, τα εγκαταλείψαμε. Είναι ολοφάνερο ότι όταν δεν στηρίξεις τον πολιτισμό σου με όλα τα στοιχεία του (και την θρησκεία) τότε δημιουργείται ένα κενό, το οποίο σύντομα αμέσως θα καλυφθεί από άλλον αέρα, έστω και αν αυτός είναι μολυσμένος ή με λιγότερο οξυγόνο. Για ένα χριστιανό, είναι πολύ εύκολο να καταλάβει γιατί φτάσαμε ως εδώ και που ακόμη οδηγούμαστε.

http://www.ksipnistere.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου