Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Δεν παρίσταται στη Συνάντηση Κορυφής υπό τον Ομπάμα λόγω Σκοπίων ο Τσίπρας


UN

Νέο διορθωμένο πρόγραμμα απέστειλε το Μέγαρο Μαξίμου για το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Αμερική με τη συμμετοχή του στη Συνάντηση Κορυφής υπό την προεδρία του Μπάρακ Ομπάμα για την καταπολέμηση του βίαιου εξτρεμισμού να απουσιάζει και να αντικαθίσταται τελικώς από συνάντησή του με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Μουσικό πανόραμα...

Δημήτρης Μητροπάνος - Με το φιλί του μελτεμιού

Ελληνική ταινία:Ἡ κυρά μας ἡ μαμμή


ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ-ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΗΣ ΔΡΕΣΔΗΣ: Παίζει μουσική όταν βρέχει! (ΦΩΤΟ+BINTEO)

1Το παράξενο κτήριο βρίσκεται στην Neustadt Kunsthofpassage, τη μποέμικη συνοικία στη Δρέσδη της Γερμανίας, γνωστή και ως η «συνοικία των φοιτητών».
Οι κάτοικοι του κτιρίου είναι, φαίνεται, φανατικοί λάτρεις της μουσικής, αφού αποφάσισαν να «μετατρέψουν» τον εξωτερικό τοίχο της πολυκατοικίας τους σε… ορχήστρα!

Πότε έρχεται το πρώτο «ραβασάκι» του ΕΝΦΙΑ


Πότε έρχεται το πρώτο «ραβασάκι» του ΕΝΦΙΑ

Περίπου 6,1 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, αναμένεται σύντομα να λάβουν τη «λυπητερή», με την πληρωμή να γίνεται σε 5 δόσεις μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.
Τα φετινά «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ, αναμένεται να φτάσουν στις 20 Οκτωβρίου, με την πρώτη δόση να πρέπει να πληρωθεί έως το τέλος του μήνα.

ΕΝΦΙΑ: Έρχονται τα πρώτα «ραβασάκια» έως τις 20 Οκτωβρίου

ΕΝΦΙΑ: Έρχονται τα πρώτα «ραβασάκια» έως τις 20 Οκτωβρίου
Στα χέρια των ιδιοκτητών ακινήτων θα φτάσουν έως και τις 20 Οκτωβρίου τα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ, τα οποία θα πρέπει να πληρωθούν μέσα σε 10 ημέρες από την παραλαβή τους - Αφορά περίπου 6,1 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων
Το χέρι στη τσέπη θα πρέπει να βάλουν έως το τέλος Οκτωβρίου οι ιδιοκτήτες ακινήτων, που θα πρέπει να πληρώσουν το φετινό ΕΝΦΙΑ.

Μια διδακτική ιστορία: Όσο πιο άδειος ο άνθρωπος τόσο πιο πολύ θόρυβο κάνει

1Μια φορά κι έναν καιρό ένα δάσκαλος περπατούσε με τον μαθητή του στο δάσος. Καθώς περπατούσαν, ανάμεσα στους …
φυσικούς ήχους της ζούγκλας, άρχισε να ακούγεται και ένας διαφορετικός, αφύσικος ήχος.
Τότε, ο δάσκαλος σταματάει απότομα, γυρνάει προς την πλευρά του μαθητή του και τον ρωτάει «Μπορείς να διακρίνεις τι είναι αυτός ο ήχος;»

Ιερώνυμος : Το Σύνταγμα λέει ότι η παιδεία είναι ελληνοχριστιανική

http://www.enallaxnews.gr/wp-content/uploads/2015/09/1664958-702x336.jpg“Δεν είναι του Υπουργείου αλλά κάποιας κυρίας που έχει ορισμένες ιδέες στο μυαλό της”, τόνισε από το Σιδηρόκαστρο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος σχετικά με τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, Σίας Αναγνωστοπούλου, για την απλοποίηση της διαδικασίας απαλλαγής από τη διδασκαλία των Θρησκευτικών, όσων μαθητών το επιθυμούν.

Οι Γερμανοί ψήφισαν νόμο που εμποδίζει τον έλεγχο των τραπεζών τους από την ΕΚΤ

Γράφει ο ο Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Σε άλλη μια κίνηση «διπροσωπίας και υποκρισίας» προχώρησε η Γερμανία καθώς το γερμανικό κοινοβούλιο υπερψηφίζει σχέδιο νόμου που επιτρέπει στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών να καθορίζει αυτό τα σχέδια αναδιάρθρωσης τραπεζών, τη διαχείριση επιχειρηματικού ρίσκου και τη λήψη εσωτερικών αποφάσεων. μη επιτρέποντας έτσι (σε αντίθεση με την Ελλάδα και τα υπόλοιπα μέλη της ευρωζώνης) στην ΕΚΤ να ελέγχει το γερμανικό τραπεζικό σύστημα.

Εκφράζοντας την γνωστή «φιλοτομαριστική» τακτική «άλλο εγώ, άλλο εσείς» και «εμείς είμαστε πιο ίσοι από εσάς» το Βερολίνο εμποδίζει την ΕΚΤ από το να ελέγχει προληπτικά τράπεζες και να ζητεί την λήψη μέτρων όπως την ανακεφαλαιοποίησή τους όταν κρίνει ότι έχουν πρόβλημα φερεγγυότητας.
Μέσα στις τράπεζες αυτές σημειώνεται ότι βρίσκεται η ίδια η Deutsche Bank, η οποία σύμφωνα με το globalresearch.ca είναι εκτεθιμένη σε περίπου 54 τρισεκ. δολάρια παραγώγων FWMD με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με κατάρρευση.

Το είδαμε και αυτό ! ! !

Ελεγκτές στο σταθμό ΜΕΤΡΟ Σύνταγμα κάνοντας έλεγχο σε 30 περίπου άτομα που εξέρχονταν από το τραίνο, εντόπισαν δύο Έλληνες και 3 Πακιστανούς που δεν…
είχαν πληρώσει εισιτήριο στο ΜΕΤΡΟ. Τους είχαν βάλει στην άκρη και ανέμεναν περιπολικό για να συλλάβει τους… Έλληνες!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ-Φυτό που υπάρχει σε χιλιάδες σπίτια προκαλεί τοξική δηλητηρίαση



Το φυτό που βλέπετε στην φωτογραφία σίγουρα το έχετε δει
σε κάποια γλάστρα στο σπίτι ενός γνωστού, ή ακόμα και στο σπίτι σας. Η επιστημονική του ονομασία είναι “Dieffenbachia ” (Ντιφενμπάχια) και σύμφωνα με το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Δηλητηριάσεων, αυτό που ελάχιστοι γνωρίζουν είναι ότι αυτό το φυτό μπορεί να αποδειχτεί θανατηφόρο για τους ανθρώπους και ειδικά για τα μικρά παιδιά!

Η Ντιφενμπάχια είναι ένα είδος εσωτερικού φυτού σπίτι με μεγάλα, πολύχρωμα φύλλα. Είναι πολύ τοξικό και η δηλητηρίαση στον άνθρωπο μπορεί να προκύψει αν μασουλήσει κανείς τα φύλλα, ον μίσχο ή και τη ρίζα του φυτού. Γι' αυτό και τα μικρά παιδιά διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο, αφού συνηθίζουν να βάζουν στο στόμα τους “ό,τι βρουν μπροστά τους”.

Στους δρόμους οι αγρότες- Προχωρούν σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις

Στους δρόμους οι αγρότες- Προχωρούν σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις
Πανελλαδικές κινητοποιήσεις από τις αρχές Οκτωβρίου αποφάσισε ομόφωνα το Δ.Σ της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, κατά την πολύωρη συνεδρίασή του που έγινε τη Δευτέρα στην Πρέβεζα.

Γίνονται ένα ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και Αριθμός Ταυτότητας

Γίνονται ένα ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και Αριθμός Ταυτότητας Γίνονται ένα ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και Αριθμός Ταυτότητας Την Τετάρτη ο νέος Υπουργός Εσωτερικών κ.  θα έχει συνάντηση με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος  προκειμένου να έχει μια καλύτερη πληροφόρηση από τους
ανθρώπους που ζουν το πρόβλημα και δήλωσε ότι  προωθούνται οι διαδικασίες για την ενοποίηση ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, αριθμού αστυνομικής ταυτότητας ώστε να παταχθεί η γραφειοκρατία ενώ ανέφερε επίσης πως σημαντικό είναι και ο διοικητικός κώδικας καθώς πολλές φορές πρόστιμα δεν εισπράττονται. 

Με επιταγή η πληρωμή φόρων στις εφορίες


Με επιταγή η πληρωμή φόρων στις εφορίες

Μόνο με επιταγή θα εξοφλούνται στο εξής στα ταμεία των εφοριών φορολογικές υποχρεώσεις άνω των 200 ευρώ. Αυτό προβλέπει απόφαση της Κατερίνας Σαββαΐδου με την οποία μειώνεται το όριο πληρωμών με μετρητά στις εφορίες.
Σημειώνεται ότι στις 30 Ιουνίου με την επιβολή των capital controls το όριο για πληρωμές με μετρητά είχε αυξηθεί.

Οι πολιτικές εφημερίδες 29/9/2015


                                 
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.

Καιρός:Τρίτη 29-9-2015



Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες σε Εύβοια, Σποράδες, Ανατολική Στερεά, Κυκλάδες, Κρήτη και στα βορειοανατολικά και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο τα δυτικά και τα βόρεια περιμένουμε σήμερα Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015.