Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ-ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΗΣ ΔΡΕΣΔΗΣ: Παίζει μουσική όταν βρέχει! (ΦΩΤΟ+BINTEO)

1Το παράξενο κτήριο βρίσκεται στην Neustadt Kunsthofpassage, τη μποέμικη συνοικία στη Δρέσδη της Γερμανίας, γνωστή και ως η «συνοικία των φοιτητών».
Οι κάτοικοι του κτιρίου είναι, φαίνεται, φανατικοί λάτρεις της μουσικής, αφού αποφάσισαν να «μετατρέψουν» τον εξωτερικό τοίχο της πολυκατοικίας τους σε… ορχήστρα!

amazing-interior-design-ideas-for-home-36
Πιο συγκεκριμένα, κάλυψαν ολόκληρη την επιφάνεια με υδρορροές και χοάνες σε σχήμα μουσικών οργάνων και όταν η βροχή αρχίζει να πέφτει, αυτό το πολύχρωμο σύστημα αποστράγγισης «αιχμαλωτίζει» το νερό και μετατρέπει τον τοίχο σε εκπληκτική μουσική μπάντα, την οποία θα ζήλευε κάθε μαέστρος!
musicbuilding1
Αυτό συμβαίνει καθόλη τη διάρκεια της βροχής, όπου ανάλογα με τη δύναμη, την πυκνότητα και την ένταση των σταγόνων αναπτύσσονται κάθε φορά διαφορετικές μουσικές συνθέσεις, ενώ όσο βρέχει η γειτονιά πλημμυρίζει με εκπληκτικούς ήχους.
Το Funnel Wall (όπως έχει ονομαστεί ο πρωτότυπος αυτός… μουσικός τοίχος)… «παίζει» σλόου αλλά και γρήγορα κομμάτια και αποτελεί ένα από τα πιο αξιοπερίεργα κτίρια στην περιοχή, όπου πλήθος κατοίκων περιμένει πώς και πώς τις μεγάλες καταιγίδες!



http://www.xorisorianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου