Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΝΦΙΑ: Έρχονται τα πρώτα «ραβασάκια» έως τις 20 Οκτωβρίου

ΕΝΦΙΑ: Έρχονται τα πρώτα «ραβασάκια» έως τις 20 Οκτωβρίου
Στα χέρια των ιδιοκτητών ακινήτων θα φτάσουν έως και τις 20 Οκτωβρίου τα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ, τα οποία θα πρέπει να πληρωθούν μέσα σε 10 ημέρες από την παραλαβή τους - Αφορά περίπου 6,1 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων
Το χέρι στη τσέπη θα πρέπει να βάλουν έως το τέλος Οκτωβρίου οι ιδιοκτήτες ακινήτων, που θα πρέπει να πληρώσουν το φετινό ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με «Τα ΝΕΑ», ο στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι από τον φόρο ακινήτων να εισπράξει και φέτος 2,65 δισ. ευρώ με τις εκτιμήσεις για το συνολικό ύψος των φόρων για τα ακίνητα που θα βεβαιωθούν να ανέρχεται σε 3,2-3,3 δισ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι φέτος η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε πέντε, αντί για έξι μέχρι πέρυσι, δόσεις καθώς η τελευταία δόση θα πρέπει να καταβληθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου.
Τη «λυπητερή» αναμένεται να λάβουν περίπου 6,1 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, για τους οποίους να σημειωθεί ότι δεν προβλέπεται έκπτωση σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του ΕΝΦΙΑ.
Σημειώνεται ότι ο φόρος μπορεί να πληρωθεί και με πιστωτική κάρτα σε έως 12 άτοκες δόσεις, ανάλογα με την τράπεζα, είτε για το σύνολο του φόρου ή για κάθε μία από τις 5 μηνιαίες δόσεις.
Συνολικά, οι ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να πληρώσουν στο ελληνικό Δημόσιο το ποσό των 3,2 δισ. ευρώ (εκ των οποίων τα 2,65 δισ. ευρώ θεωρούνται εισπράξιμα) σε πέντε δόσεις με την τελευταία να καταβάλλεται στα τέλη Φεβρουαρίου 2016. Η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.
Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει στα τέλη Οκτωβρίου με τους προσωπικούς τους κωδικούς να εισέλθουν στο ηλεκτρονικό σύστημα taxisnet προκειμένου να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα και με την ταυτότητα οφειλής να πληρώσουν τον φόρο που τους αναλογεί.


http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου