Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

98 χρόνια από τη μεγάλη πυρκαγιά του 1917 που άλλαξε τη φυσιογνωμία της Θεσσαλονίκης (VIDEO)

Ενενήντα οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την καταστροφική πυρκαγιά του 1917, ενός από τα σημαντικότερα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της Θεσσαλονίκης. Ήταν 5 Αυγούστου όταν, από μια φλόγα στην κουζίνα προσφυγικού σπιτιού, ξέσπασε πυρκαγιά που έμελλε να αλλάξει τη φυσιογνωμία της πόλης.
Η πυρκαγιά ακολούθησε αρχικά δύο κατευθύνσεις: Προς το Διοικητήριο, μέσω της οδού Αγίου Δημητρίου και προς την αγορά, μέσω της Λέοντος Σοφού. Τα ξημερώματα της 6ης Αυγούστου, ο άνεμος άλλαξε κατεύθυνση και τα δύο μέτωπα κατέστρεψαν το εμπορικό κέντρο της πόλης.

Τα 7 Ελληνικά Νησιά Που η Κυβέρνηση Θέτει Προς Πώληση (Λίστα και Κόστος)

Τα 7 Ελληνικά Νησιά Που η Κυβέρνηση Θέτει Προς Πώληση1
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Bild», που πρόσκειται στην Καγκελαρία, η Ελληνική Κυβέρνηση (στο πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων που έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές) είναι έτοιμη να θέσει προς πώληση ή ενοικίαση ορισμένα από τα όμορφα ακατοίκητα νησιά που διαθέτει η χώρα για συγκεντρώσει χρήματα για το δημόσιο ταμείο…. Η Bild αποκαλύπτει ποια είναι αυτά τα νησιά καθώς και το εκτιμώμενο κόστος τους…

Τα διατροφικά μυστικά υγείας του τραχανά

Ο τραχανάς αποτελεί ένα παραδοσιακό τρόφιμο της ελληνικής κουζίνας, με το οποίο έχουν μεγαλώσει πολλές γενιές.
Αν και η κλασσική συνταγή τον θέλει να καταναλώνεται με τη μορφή σούπας, η σύγχρονη γαστρονομία περιλαμβάνει πλήθος συνταγών, όπου ο τραχανάς μαγειρεύεται μαζί με λαχανικά ή όσπρια, χρησιμοποιείται ως υλικό για πίτες αλλά και ως συνοδευτικό του κρέατος.

Τέτοιους χρειάζεται η παγκόσμια δικτατορία – Υπέρ της κατάργησης του φυσικού χρήματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης

1Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην “Καθημερινή” με τίτλο: «Πλαστικό χρήμα ή μετρητά;» αναφέρει τα εξής:
Οι Έλληνες έχουμε μια δυσλειτουργική προσκόλληση στα μετρητά. Παρότι εκτιμάται ότι σε ετήσια βάση ξοδεύουμε περισσότερα από 80 δις ευρώ, από αυτά μόνο τα 6 δις ευρώ τα δαπανάμε μέσω πλαστικού χρήματος (πιστωτικές – χρεωστικές κάρτες).

Το ήξερες; Ποιο είναι το ποτό που προτιμούν οι έξυπνοι άνθρωποι;

1οι έξυπνοι άνθρωποι που πίνουν αρκετά, παθαίνουν πιο δύσκολα χανγκόβερ και έχουν λιγότερους πονοκεφάλους την επόμενη ημέρα, επειδή ο εγκέφαλος τους, έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται καλύτερα σε σχέση με εκείνους τους ανθρώπους που δεν έχουν άνω του μετρίου δείκτη ευφυΐας.
Μελέτη αποκάλυψε επίσης πως οι έξυπνοι άνθρωποι επιλέγουν το κρασί και όχι κάποιο άλλο αλκοολούχο ποτό.

Διαγράφει τα χρέη των πολιτών της η Σλοβενία! Εμείς έχουμε ακόμη καιρό

Σε πλήρη εφαρμογή τίθεται από σήμερα Δευτέρα η νομοθεσία που ψήφισε τον Ιούλιο το κοινοβούλιο της Σλοβενίας και αφορά στην απαλλαγή πολιτών από χρέη.

ΠΡΟΣΟΧΗ. Οι κίνδυνοι στις ανέπαφες (contactless) τραπεζικές κάρτες.


Αποτέλεσμα εικόνας για καρτα ατμ εθνικης





Πριν λίγες ημέρες, μέλη της Ομάδας έλαβαν ταχυδρομικά τις νέες κάρτες από την «Εθνική Τράπεζα» και την «Alpha Bank» που είναι  «ανέπαφες»-contactless(=λειτουργούν χωρίς επαφή).

BLOOMBERG : ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΝΕΕΣ ΧΡΕΩΣΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ..

Ως μια άκρως ευχάριστη είδηση μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg το... μονόδρομο του πλαστικού χρήματος ...
στην Ελλάδα, εδώ και τρεις εβδομάδες, από την ημέρα που επεβλήθησαν στη χώρα τα capital controls.

Από τις 7 έως τις 11 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, οι Πανελλαδικές για τα παιδιά Ελλήνων του εξωτερικού.


Αποτέλεσμα εικόνας για απθ εξετασεις

Από τις 7 έως τις 11 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, οι Πανελλαδικές για τα παιδιά Ελλήνων του εξωτερικού.
Από τις 7 έως και τις 11 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, οι εξετάσεις των μαθημάτων Γενικής Παιδείας και Κατεύθυνσης για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Εντυπωσιακό βίντεο με ανεμοστρόβιλο σε ορυχείο στην Κοζάνη.

http://greece-salonika.blogspot.com/2015/08/blog-post_95.html


  • Οι δυνατοί άνεμοι σε συνδυασμό με το σύννεφο σκόνης που σηκώθηκε στο Ορυχείο Καρδιάς στην Κοζάνη δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό θέαμα, έναν ανεμοστρόβιλο.
  • Το βίντεο που δημοσίευσε το... kozan.gr καταγράφηκε, από εργαζόμενο στις 24 ιουλίου είναι εντυπωσιακό.

Η αγριαγκινάρα, το πετρέλαιο της Ελλάδας !!

http://back-to-nature.gr/wp-content/uploads/2013/02/11.jpgΈνα τεράστιο κοίτασμα πετρελαίου «κρύβεται» στις δυνατότητες ενός αγριόχορτου που δείχνει ικανό όχι μόνο να δώσει ικανοποιητικό εισόδημα αξιοποιώντας άγονα εδάφη, αλλά και να προσφέρει ενεργειακή αυτονομία, απαλλάσσοντας τους καλλιεργητές από το συνεχώς αυξανόμενο κόστος του πετρελαίου.

Σοκ! Διόδια στον Εύοσμο θέλει να κατασκευάσει η Εγνατία


Σε εγκατάσταση διοδίων στον κόμβο Κ-3 (αυτόν της Μαιάνδρου) σκέφτεται να προχωρήσει ηΕγνατία Οδός αμεσως μετά την ολοκλήρωση των έργων που γίνονται στο σημείο. 

Την αποκάλυψη έκανε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστ. Γαβοτσης ο οποίος μάλιστα έστειλε επιστολές στους συναδέλφους του των όμορων δήμων με τις οποίες ζητά να καθοριστεί μια κοινή συνάντηση αναφορικά με το ζήτημα των διοδίων στην Εγνατία Οδό και συγκεκριμένα στον κόμβο Κ-3 απέστειλε στους δημάρχους Θεσσαλονίκης, Κορδελιού-Ευόσμου και Δέλτα ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου.

Υποχρεωτικό το τσεκ-απ - Αλλιώς συμμετοχή 50% στα έξοδα της θεραπείας


koyrakgaom


Υποχρεωτικές σκοπεύει να καταστήσει για όλους τους Ελληνες και τις Ελληνίδες τις προληπτικές εξετάσεις για τέσσερις διαδεδομένες μορφές καρκίνου ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου».
Για τους ανυπάκουους προβλέπεται τσουχτερό penalty, οι οποίοι θα παραλείπουν να κάνουν τα επιβεβλημένα τσεκ-απ.

Ο Τσέχος πρόεδρος στους μετανάστες: «Έχουμε κανόνες, αν δεν σας αρέσει να φύγετε»


    Ο Τσέχος πρόεδρος Μίλος Ζέμαν καταφέρθηκε σήμερα εναντίον των παράτυπων μεταναστών, έπειτα από την εξέγερση κάποιων από αυτούς που βρίσκονται σε κέντρο κράτησης, καλώντας τους να «σεβαστούν του κανόνες» της χώρας. «Κανείς δεν σας κάλεσε εδώ. Και καθότι βρίσκεστε ήδη εδώ θα πρέπει να σέβεστε τους κανόνες μας, όπως σεβόμαστε εμείς τους δικούς σας όταν ερχόμαστε στη χώρας σας», δήλωσε ο Ζέμαν στη διάρκεια μιας εκπομπής που μεταδόθηκε από τον ιστότοπο της εφημερίδας Blesk.
«Αν δεν σας αρέσει, να φύγετε», τόνισε

Οι πολιτικές εφημερίδες 5/8/2015

Οι πολιτικές εφημερίδες 1/8/2015




            Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.

Καιρός Τετάρτη 5-8-2015




Αρκετή ζέστη σε ολόκληρη τη χώρα, κατά τόπους αυξημένη αίσθηση δυσφορίας και βροχές ή καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στα δυτικά και βόρεια με εντονότερα φαινόμενα στα ορεινά, περιμένουμε σήμερα Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015.