Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Καιρός Τετάρτη 5-8-2015




Αρκετή ζέστη σε ολόκληρη τη χώρα, κατά τόπους αυξημένη αίσθηση δυσφορίας και βροχές ή καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στα δυτικά και βόρεια με εντονότερα φαινόμενα στα ορεινά, περιμένουμε σήμερα Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015.
Καταιγίδες είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν και σε νησιωτικά τμήματα του Ιονίου.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 36 στην Κεντρική Ελλάδα, από 22 έως 36 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 22 έως 32 βαθμούς στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα και από 22 έως 35 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως 4 με 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, με εξαίρεση τα νοτιότερα πελάγη όπου θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ.

Ζεστό καιρό με λίγες νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν πρόσκαιρα, περιμένουμε σήμερα Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι 5 μποφόρ και στο Νότιο Ευβοϊκό τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν με αυξημένη πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας κυρίως στα ορεινά και έντονη αίσθηση δυσφορίας, περιμένουμε σήμερα Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου