Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΧΟΡΕΨΑΜΕ

Ραντεβού

Ελληνική ταινία :Ἡ γυναίκα μου τρελάθηκε


Πώς βγήκε η φράση «σιγά τον πολυέλαιο»;


Το Φεβρουάριο του 1837, οι νιόπαντροι βασιλείς, Όθωνας και Αμαλία, έφτασαν στην Αθήνα, όπου έγιναν δεχτοί με λαμπρές τιμές. Μπορεί η βασιλεία τους να είχε άσχημο τέλος, αλλά αρχικά ο κόσμος διακατεχόταν από θετικά συναισθήματα.

Μικρά μικρά… «χα χα» και «ωχ ωχ»


Αποτέλεσμα εικόνας για χιουμορ

Πλύση εγκεφάλου λέγεται όταν υπάρχει εγκέφαλος…
αλλιώς είναι απλή λάντζα…
-Εσείς κάνετε στο σπίτι σας την προσευχή σας πριν το φαγητό;
-Όχι η μαμά μου μαγειρεύει καλά…
Δασκάλα: Τοτέ, ξέρεις ποιος είναι ο πρόεδρος του Ιράκ;
Τοτός: Δυστυχώς όχι κυρία
Δασκάλα: Πρέπει να προσέχεις πιο πολύ τα μαθήματά σου!
Τοτός: Κυρία εσείς ξέρετε ποια είναι η Αμάντα;
Δασκάλα: Όχι Τοτέ
Τοτός: Πρέπει να προσέχετε πιο πολύ τον άντρα σας…

Πίνετε πολλούς καφέδες; Σας ενδιαφέρει...


Πίνετε πολλούς καφέδες; Σας ενδιαφέρει...





Η κατανάλωση περισσότερων από 400 χιλιοστογραμμαρίων καφεΐνης την ημέρα, δηλαδή περισσότερων από τέσσερα φλυτζάνια καφέ εσπρέσο ή ενός συνδυασμού καφέδων, ανθρακούχων αναψυκτικών και ενεργειακών ποτών, μπορεί να αποδειχθεί βλαβερή για την υγεία, κυρίως για τις εγκύους και τους νέους κάτω των 18 ετών, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (ΕΑΑΤ).

Νέες υπηρεσίες στα ΚΕΠ


Νέες υπηρεσίες στα ΚΕΠ

Nέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες μπαίνουν στα ΚΕΠ και προβλέπουν επέκταση των δικαιωμάτων των πολιτών και σε φορείς του ευρύτερου δημοσίου τομέα, αυτεπάγγελτη αναζήτηση δικαιολογητικών και ηλεκτρονική έκδοση πιστοποιητικών.

Συμβουλές ΕΛΑΣ για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου από παιδιά


Συμβουλές ΕΛΑΣ για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου από παιδιά

Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς
Συμβουλές στους γονείς για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά δίνει η Ελληνική Αστυνομία.

Στο ερώτημα πώς μπορεί το παιδί να χρησιμοποιεί το ίντερνετ χωρίς να κινδυνεύει, η ΕΛ.ΑΣ. απαντά:

Στον Θερμαϊκό κόλπο από αύριο ο «Κωνσταντής»


Στον Θερμαϊκό κόλπο από αύριο ο «Κωνσταντής»

Σηκώνει άγκυρα από αύριο ο «Κωσταντής» και ξεκινά τα δρομολόγια στον Θερμαϊκό Κόλπο. Στάσεις φέτος και σε Καλαμαριά και Αγ. Τριάδα
της Κάτιας Γερακαρίτου
Σηκώνει άγκυρα από αύριο ο «Κωσταντής» και ξεκινά τα δρομολόγια στον Θερμαϊκό Κόλπο, στο πλαίσιο της πιλοτικής θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας. Ήδη το καράβι έχει αποπλεύσει από τη Σαλαμίνα και αναμένεται να φτάσει στη Θεσσαλονίκη, αύριο νωρίς το πρωί, προκειμένου να ξεκινήσει τις θαλάσσιες διαδρομές προς τις ανατολικές ακτές του νομού.

Φοιτητικός τουρισμός στη Θεσσαλονίκη: Πληθώρα θερινών προγραμμάτων σπουδών σε ΑΠΘ, ΠΑΜΑΚ και ιδιωτικές σχολές

Δεκάδες νέα θερινά προγράμματα σπουδών (summer school) πραγματοποιούνται αυτό το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη, με αντικείμενα την ιστορία, τα ψηφιακά μέσα, το marketing, το ιατρικό δίκαιο, τη δημιουργική γραφή, αλλά και την ελληνική γλώσσα, τα οποία απευθύνονται στους φοιτητές του εξωτερικού.
Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, εκπρόσωποι των δημόσιων πανεπιστημίων και ιδιωτικών σχολών της πόλης, τα οποία στηρίζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης μέσω της δράσης «Study in Thessaloniki» («Σπουδές στη Θεσσαλονίκη»), μίλησαν για τα καλοκαιρινά προγράμματα σπουδών, καθώς και για τη δυνατότητα της Θεσσαλονίκης να γίνει φοιτητικός προορισμός.

Έκπτωση έως 35% στον ΕΝΦΙΑ λόγω μείωσης των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων

Με βάση τις νέες μειωμένες αντικειμενικές τιμές των ακινήτων αναμένεται να υπολογισθεί ο ΕΝΦΙΑ του 2015 ο οποίος όπως έχει ήδη ανακοινωθεί θα πληρωθεί στο δεύτερο εξάμηνο του έτους

Μειωμένες αντικειμενικές τιμές των ακινήτων κατά 35% κατά μέσο όρο αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών το επόμενο δεκαπενθήμερο που σημαίνει ότι ανάλογες μειώσεις θα υπάρξουν σε όλους τους φόρους των ακινήτων και στον ΕΝΦΙΑ.

Αντισυνταγματική η εισφορά αλληλεγγύης των συνταξιούχων του δημοσίου


Αντισυνταγματική η εισφορά αλληλεγγύης των συνταξιούχων του δημοσίου

Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σε νέα διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, έκρινε - σύμφωνα με πληροφορίες - με ισχυρότατη πλειοψηφία (25 υπέρ έναντι 9 κατά), αντισυνταγματική την εισφορά αλληλεγγύης των συνταξιούχων του δημοσίου τομέα.

Οι πολιτικές εφημερίδες 29/5/2015

Οι πολιτικές εφημερίδες 29/5/2015

Καιρός (Παρασκευή 29- 5-15)







Στα ανατολικά και τα νότια θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες οι όποιες κατά τόπους θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις τοπικά 6 μποφόρ στα πελάγη.

29 Μαΐου 1453 ~ Η Άλωση της Πόλης (video)

ΚωνσταντίνοςΙΑ΄Παλαιολόγοςή Κωνσταντίνος Δραγάσης (08/02/1404 - 29/05/1453).
Τελευταίος Αυτοκράτορας της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας (1449 - 1453).


Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης υπήρξε το αποτέλεσμα της πολιορκίας της βυζαντινής πρωτεύουσας, από τον οθωμανικό στρατό, με επικεφαλής τον σουλτάνο Μωάμεθ Β'. Η πολιορκία διήρκεσε από τις 7 Απριλίου ως τις 29 Μαϊου 1453 (Ιουλιανό ημερολόγιο). Όταν τελικά η Κωνσταντινούπολη αλώθηκε, η Βυζαντινή Αυτοκρατορία, έπαψε να υπάρχει.