Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΧΟΡΕΨΑΜΕ


Ελληνική ταινία : ΚΑΠΕΤΑΝ ΦΑΝΤΗΣ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ


Θεσσαλονίκη: Ξαναγεννιέται η ελπίδα για ίδρυση Παιδιατρικού Νοσοκομείου



ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΡΙΑ ΛΙΤΟΥ

Το ανεκπλήρωτο όνειρο, και ταυτόχρονα χρόνιο αίτημα των φορέων της Θεσσαλονίκης, για τη δημιουργία ενός εξειδικευμένου παιδιατρικού νοσοκομείου, επανήλθε στο προσκήνιο με τον πλέον επίσημο τρόπο κατά την περιοδεία του υπουργού Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα, πριν από δυο εβδομάδες.

Σφύζουσες εμβοές: Γιατί ακούμε την καρδιά να χτυπάει στα αφτιά μας



Ίσως σας έχει συμβεί να νιώθετε ότι κάποιος κρατά μια ολοζώντανη καρδιά δίπλα στα αφτιά σας. Αυτό το αίσθημα ότι ο παλμός της καρδιάς γίνεται εντόνως αισθητός ως ακουστικό ερέθισμα είναι ένα είδος εμβοών που ονομάζονται σφύζουσες εμβοές (pulsatile tinnitus).
Πού οφείλεται το φαινόμενο και τι δείχνει για την υγεία;

Η εκπληκτική άγνωστη διαδικασία της συγκομιδής κανέλας!

Η κανέλα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μπαχαρικά στον
κόσμο, που χρησιμοποείται από τα αρχαία χρόνια στη ζαχαροπλαστική και τη μαγειρική αλλά και σε αρκετούς άλλους τομείς. Αν και είναι όμως ευρέως γνωστή, η διαδικασία παραγωγής της είναι εντελώς άγνωστη στους περισσότερους.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Οι φορολογούμενοι θα έχουν στη διάθεση τους ενάμιση μήνα ως και το τέλος Ιουνίου που λήγει η προθεσμία
Ξεκινά τις επόμενες ημέρες η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει η ειδική εφαρμογή στο TAXISnet για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.
Οι φορολογούμενοι θα έχουν στη διάθεση τους ενάμιση μήνα ως και το τέλος Ιουνίου που λήγει η προθεσμία να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση η οποία παρουσιάζει σημαντικές διαφορές ως προς τη συμπλήρωσή της σε σχέση με την περυσινή.

Απίστευτο βίντεο! Γιατρός «φέρνει τούμπα» το μωρό στην κοιλιά της μαμάς!

Ο «γητευτής των μωρών» Δρ Andrew Bisits εφάρμοσε την τεχνική της
Εξωτερικής Κεφαλικής Αναστροφής (ECV) ώστε να φέρει το μωρό στα... ίσια του και να μπορέσει η γυναίκα να γεννήσει φυσιολογικά.

Ανάκτηση πινακίδων με την καταβολή τελών κυκλοφορίας για τους μήνες μέχρι το τέλος του έτους




Και παράταση, έως τις 30 Ιουνίου, της υποβολής του Ε9 για μεταβολές από 1/1/2014 έως και 31/5/ 2015
Τη δυνατότητα ανάκτησης κατατεθειμένων πινακίδων κυκλοφορίας , με την καταβολή του ποσού των τελών κυκλοφορίας που αναλογεί στους μήνες που απομένουν έως το τέλος του έτους προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε χθες στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

To πρώτο βαρύ κυβερνητικό ρήγμα - Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταψήφισαν κυβερνητικές τροπολογίες για τζαμί και Μέγαρο Μουσικής

To πρώτο σοβαρό πλήγμα για τον κυβερνητικό συνασπισμό ήρθε κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας
του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, στο οποίο είχαν προστεθεί και δύο τροπολογίες, οι οποίες ήταν κυριολεκτικά "κόκκινο πανί" για τους Ανεξάρτητους Έλληνες. 

Εποχικές προσλήψεις σε ΔΕΗ, Δήμους, ΑΕΙ και ΕΛΠΕ


Εποχικές προσλήψεις σε ΔΕΗ, Δήμους, ΑΕΙ και ΕΛΠΕ

Εποχικές προσλήψεις σε ΔΕΗ, Δήμους, ΑΕΙ και ΕΛΠΕ αναμένεται να καλυφθούν μέσα στο Μάϊο. Η πλειοψηφία των θέσεων αφορά την κάλυψη αναγκών στις υπηρεσίες της ΔΕΗ.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», οι ειδικότητες με τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι: τεχνίτες, μηχανικοί, οδηγοί, χειριστές μηχανημάτων, καθαριστές, εργάτες κ.ά.

Inge Lehmann: Η Δανέζα σεισμολόγος που τιμά σήμερα η google

Inge Lehmann
Η google τιμά με το σημερινό doodle την Δανή σεισμολόγο Inge Lehmann

«Όσο πιο χαμηλή η «κακή» LDL χοληστερόλη, τόσο πιο καλή η υγεία της καρδιάς σου»


«Όσο πιο χαμηλή η «κακή» LDL χοληστερόλη, τόσο πιο καλή η υγεία της καρδιάς σου»

Καμπάνια ενημέρωσης, διάρκειας έξι εβδομάδων, με στόχο την ευαισθητοποίηση για τη δυσλιπιδαιμία οργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης
Το Σάββατο 23 Μαΐου, θα «ντυθούν» με το μήνυμα της καμπάνιας, το εσωτερικό ενός συρμού μετρό στην Αθήνα, καθώς και επιλεγμένες στάσεις ΜΜΜ στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Κανονικά οι φοιτητικές εκλογές στο ΑΠΘ


Κανονικά οι φοιτητικές εκλογές στο ΑΠΘ


Ηλεκτρονικά θα δοθούν οι λίστες των υποψηφίων από την Πρυτανεία του ΑΠΘ, μετά την εισαγγελική παρέμβαση για την κατάληψη στο κτήριο Διοίκησης
Κανονικά θα διεξαχθούν οι αυριανές φοιτητικές εκλογές στο ΑΠΘ, παρά την κατάληψη στο κτήριο Διοίκησης, θέμα για το οποίο υπήρξε παρέμβαση εισαγγελέα (εδώ).

Οι πολιτικές εφημερίδες 13/5/2015

Οι πολιτικές εφημερίδες 13/5/2015

Καιρός (Τετάρτη 13- 5-15)



Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Τετάρτη. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα Τετάρτη