Σάββατο 18 Απριλίου 2015

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ! ΜΙΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ...

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...

Ήταν δύο παιδικοί φίλοι κάποτε στο Μεξικό που γεννήθηκαν την ίδια χρονιά και μεγάλωσαν μαζί σε μια φτωχογειτονιά του Ακαπούλκο, ο Ενρίκε και ο Χούλιο.

ΔΕΙΤΕ γιατί μας σηκώνετε η τρίχα όταν φοβόμαστε ή κρυώνουμε!

1


Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί ανατριχιάζουμε και σηκώνονται οι τρίχες μας όταν φοβόμαστε ή κρυώνουμε;
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το φαινόμενο της ανατριχίλας (goosebumps) αποτελεί την προσπάθεια του σώματος μας να προστατευτεί. Οι μικροσκοπικοί μύες που συνδέονται με τον κάθε θύλακα της τρίχας συστέλλονται, το δέρμα διογκώνεται και οι τρίχες σηκώνονται.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.

Κατάργηση του Συμβουλίου Ιδρύματος των Πανεπιστημίων, αναβάθμιση της έρευνας, κατάργηση της Τράπεζας θεμάτων, διαχωρισμός των Πρότυπων από τα Πειραματικά Σχολεία και ρύθμιση των θεμάτων των φροντιστηρίων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών είναι μερικές από τις αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.
Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων:

Σήμερα επιλέγεις το αύριο. Διάλεξε συνειδητά!

Εσύ πώς μετράς την επιτυχία; Με την οικονομική ασφάλεια, την ποιότητα των σχέσεών σου, την επαγγελματική σου ανάπτυξη, τη συμμετοχή σου στα κοινά, τη συναισθηματική και πνευματική σου ισορροπία ή την κληρονομιά που δημιουργείς για την επόμενη γενιά ή για τον κόσμο;
Όποιο μέτρο κι αν επιλέγεις, ο πιο σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία σου είναι η στάση σου, η νοοτροπία σου. Το θέμα της στάσης μπορεί να είναι υποκειμενικό και περίπλοκο. Συχνά ακούμε φράσεις όπως «κράτα ψηλά το κεφάλι», «κοίτα τη φωτεινή πλευρά» ή «χρειάζεσαι να έχεις τη στάση του νικητή». Δυστυχώς όμως δεν είναι ξεκάθαρο πώς αυτές οι «λαϊκές σοφίες» μεταφράζονται σε απτά αποτελέσματα.

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΧΟΡΕΨΑΜΕ.....

Με Ξέχασες The Up Tight

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ( ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ )


Πέντε δισ. ευρώ στέλνει ο Πούτιν στον Τσίπρα – Σε αμηχανία οι δανειστές!


Πέντε δισ. ευρώ στέλνει ο Πούτιν στον Τσίπρα – Σε αμηχανία οι δανειστές!

Μία είδηση βόμβα που εφόσον επιβεβαιωθεί αλλάζει εντελώς την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές και δίνει ανάσα στην ελληνική κυβέρνηση φέρνει στο φως της δημοσιότητας το γερμανικό περιοδικό Spiegel.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του, το οποίο κάνει το γύρο των γερμανικών Μέσων, η Μόσχα αναμένεται να εκταμιεύσει άμεσα την προκαταβολή τριών έως πέντε δισ. ευρώ προς την Αθήνα για τη συνέχεια του αγωγού φυσικού αερίου, ο οποίος θα περνά από την Ελλάδα.

Σαμπούκος: Φάρμακο για όλα

http://static.vita.gr/21390896_shutterstock_137386985.limghandler.jpg?i=aT1maWxlcyUyZjElMmZtZWRpYSUyZjIwMTUlMmYwNCUyZjE0JTJmMjEzOTA4OTZfc2h1dHRlcnN0b2NrXzEzNzM4Njk4NS5qcGcmdz02NTAmaD00NzAmc3Q9dHJ1ZSZiZz0xNjc3NzIxNSZjcj10cnVlJmF0PTQ%3dΟι ποικίλες ευεργετικές ιδιότητες και εφαρμογές του εξηγούν τον λόγο για τον οποίο ο σαμπούκος ανήκει στα πλέον δημοφιλή βότανα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Ο σαμπούκος (Sambucus nigra) είναι ένας μικρός αυτοφυής φυλλοβόλος θάμνος που συναντάμε συχνά σε δασώδεις περιοχές.

Aκούστε το παλιότερο τραγούδι που σώζεται με στίχους και μουσική - Μικρά Ασία 200 π.χ. (vid)

Ο Σείκιλος έζησε στις Τράλλεις της Μικράς Ασίας κατά το 200 π.Χ.

Είναι γνωστός για το αρχαιότερο παγκοσμίως γνωστό τραγούδι, του οποίου σώζονται πλήρως και οι στίχοι και η μουσική.

Ανέκδοτο: Πόντιοι … επιχειρηματίες !

1Ήταν δύο Ποντιοι φίλοι που κάθονταν σε μια καφετέρια, και ήταν άφραγκοι. Εκεί που πίναν τον καφέ τους, πετάγεται ο ένας, και λέει:
– “Ρε συ, πως δεν το σκέφτηκα τόσο καιρό! Φεύγω, θα τα πούμε σε λίγους μήνες!”
Ο άλλος καθόταν απορημένος, και περίμενε τρεις μήνες, ώσπου μια ημέρα μια λιμουζίνα παρκάρει έξω από την καφετέρια, και βγαίνει ο φίλος του χλυδάτος και κουστουμαρισμένος!
– “Τι έγινε ρε μεγάλε,” του λέει.

Η αποκάλυψη της έσχατης προδοσίας Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου: Είχαν μεθοδεύσει πτώχευση για τον Ιούνιο του 2015

http://i.ytimg.com/vi/ghoZNWYrZ-0/hqdefault.jpgΠρος την εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
8 Ιουνίου του 2011 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρης Κουκουλόπουλος αποκαλύπτει την συμφωνία Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου με την ΕΕ για χρεωκοπία της χώρας μετά από «3 ή 4 χρόνια». Προκειμένου να απαλλαγούν από το χρέος οι ιδιώτες και να το πάρουν οι «θεσμικοί»! Όπως ακριβώς έγινε δηλαδή!

Ποιες ήταν οι 3 επιθυμίες του Μεγάλου Αλεξάνδρου πριν ξεψυχήσει

38Ο Μέγας Αλέξανδρος συγκάλεσε τους στρατηγούς του και τους κοινοποίησε τις τρεις τελευταίες επιθυμίες του.
Αυτές ήταν:
1] Να μεταφερθεί το φέρετρό του στους ώμους από τους καλύτερους γιατρούς της εποχής.

Οι πολιτικές εφημερίδες

Οι πολιτικές εφημερίδες

Καιρός (Σάββατο 18-4-15)



Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Σάββατο με παροδικές αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα βόρεια. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις τοπικά στο αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, θα κυμανθεί σε υψηλή επίπεδα. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης.
Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα Σάββατο