Κυριακή 12 Απριλίου 2015

χόρχε μπουκάι: αποδεσμεύσου για να ζήσεις


Χόρχε Μπουκάι: Αποδεσμεύσου για να Ζήσεις


Ήταν μια φορά ένας ορειβάτης και επιχειρούσε μια πολύ δύσκολη αναρρίχηση σε ένα βουνό με έντονη χιονόπτωση. Πέρασε τη νύχτα μαζί με άλλους στο καταφύγιο. Το πρωί το χιόνι έχει σκεπάσει για τα καλά το βουνό, πράγμα που κάνει την αναρρίχηση ακόμη πιο δύσκολη. Δεν θέλει, όμως, να γυρίσει πίσω, κι έτσι, όπως μπορεί, με μεγάλη προσπάθεια και θάρρος, συνεχίζει την αναρρίχηση, συνεχίζει να σκαρφαλώνει στο απόκρημνο βουνό.

Washington Post: Τα Μνημόνια γύρισαν τους Έλληνες 35 χρόνια πίσω

foxeia1Στην Ελλάδα, σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ της Washington Post, χρειάστηκαν μόλις επτά χρόνια ύφεσης για να επανέλθουν τα φτωχά στρώματα στο χαμηλό επίπεδο διαβίωσης που είχαν το 1980, εκμηδενίζοντας βελτίωση 28 ετών.
Το ποσοστό ανεργίας έφτασε στο 28% και όπως τονίζει ο Derek Thompson, οι πόλεις γέμισαν με νέφος κατά τη διάρκεια του χειμώνα, επειδή οι άνθρωποι που ζουν σε αυτές δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να θερμάνουν τα σπίτια

Ιδού η κατάντια μας: Μισό εκατομμύριο Έλληνες τρέφονται από την εκκλησία


sissitia

Περίπου 500.000 άνθρωποι στη χώρα λαμβάνουν δωρεάν μερίδες φαγητού, ενώ πάνω από 76.000 καταφεύγουν στα Κοινωνικά Παντοπωλεία. Μόνο πέρυσι λειτούργησαν από την Εκκλησία 280 συσσίτια, 180 Κοινωνικά Παντοπωλεία καθώς και 77 Τράπεζες Ρούχων.
«Κανένας χωρίς φαγητό, κανένας χωρίς φάρμακο». Αυτήν την εντολή έχει δώσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στους ανθρώπους της ΜΚΟ «Αποστολή» που προσφέρει στήριξη σε όλους όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη. Σύμφωνα με το Patrastimes, τις προηγούμενες ημέρες εκατοντάδες εθελοντές σε όλη τη χώρα εργάστηκαν πυρετωδώς για να μη λείψει τίποτε το Πάσχα στις άπορες οικογένειες.

Γιατί η Γερμανία πρέπει να πληρώσει αποζημιώσεις


Ανάσταση: Το σημαντικότερο γεγονός της ορθόδοξης πίστης

Η Ανάσταση του Χριστού είναι το μεγαλύτερο γεγονός για τη χριστιανοσύνη. 
Είναι αυτό που διαφοροποιεί τον Χριστιανισμό από οποιαδήποτε άλλη θρησκεία. Η «Ανάσταση του Χριστού» συμβολίζει τη θέωση, τη διάβαση από το θάνατο στη ζωή, συμβολίζει την ανάσταση της δικής μας ταπεινής υπόστασης, σημαίνει την ελπίδα για τη δική μας θέωση.

Ταξίδι στην Αθωνική Πολιτεία (Ιερά Μονή Γρηγορίου)





Εορτή: Αγίου Νικολάου
Ο μαθητής του οσίου Γρηγορίου του Σιναΐτου, Γρηγόριος, έκτισε τον 14ο αιώνα τη Μονή αυτή. Το Καθολικό, τιμώμενο στο όνομα του Αγ. Νικολάου, κτίσθηκε και τοιχογραφήθηκε το 1779 από τους αγιογράφους ιερομόναχο Γαβριήλ και Γρηγόριο από την Καστοριά. Την εποχή αυτή κτίσθηκε και το παρεκκλήσι της Αγ. Αναστασίας της Ρωμαίας.

Ιερώνυμος: Στη διάθεση του κράτους η εκκλησιαστική περιουσία


Ιερώνυμος: Στη διάθεση του κράτους η εκκλησιαστική περιουσία

Δίπλα στο κράτος στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και τα έσοδα να διατεθούν για την αποπληρωμή του χρέους, δήλωσε για πρώτη φορά σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος,Ιερώνυμος.
Όπως εξήγησε, δεν μιλά για πώληση της εκκλησιαστικής περιουσίας, αλλά για αξιοποίησή της, προκειμένου να παραμείνει σε ελληνικά χέρια, υπό την προϋπόθεση ότι τα έσοδά που θα προκύψουν, θα διατεθούν για την αποπληρωμή του χρέους.

Γιατί τσουγκρίζουμε τα αυγά


Γιατί τσουγκρίζουμε τα αυγά

Το αυγό αποτελεί σύμβολο της γέννησης του κόσμου και του κύκλου της ζωής, δεν είναι λοιπόν περίεργο που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πασχαλινού τραπεζιού, μιας και το Πάσχα, με την Ανάσταση του Χριστού, γιορτάζουμε τη νίκη της ζωής επί του θανάτου.
Πλέον, συναντάμε βαμμένα αυγά σε διάφορα χρώματα και με πολλά και ευφάνταστα σχέδια, ωστόσο παραδοσιακά βάφονται κόκκινα, ενώ η μέρα που γίνεται το βάψιμο τους είναι η Μεγάλη Πέμπτη.

Γιώργος Παπανδρέου : το κερί και το μανουάλι , αξέχαστο βίντεο !!!


                                  

Το πέταγμα της στάμνας: Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα


Το πέταγμα της στάμνας: Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα [εικόνες & βίντεο]

Εντυπωσιακός ήταν για μια ακόμα χρονιά ο εορτασμός της πρώτης Ανάστασης στην Κέρκυρα, με την αναβίωση του περίφημου εθίμου των Μπότηδων.
Οι Κερκυραίοι μαζί με επισκέπτες του νησιού πέταξαν του μπότηδες, τις μεγάλες στάμνες δηλαδή, στη Σπιανάδα προκειμένου να εορτάσουν τη νίκη του Θεανθρώπου επί του θανάτου.

Νιώσε το φως της Ανάστασης


Astrology.gr, Ζώδια, zodia, Νιώσε το φως της Ανάστασης

Για να είσαι καλά αυτό που θα πρέπει να κάνεις πρώτα από όλα είναι να ξεφορτωθείς τις ενοχές σου. Σε έχουν φοβίσει με το Θεό που είναι τιμωρός, με την κόλαση και γεμίζεις με ατελείωτες τύψεις και φόβους.
Με την φετινή Ανάσταση άφησε πίσω σου τον Θεό που μουτρώνει, απειλεί, εκδικείται, έχει ψυχολογικά και θέλει να σε τιμωρήσει μέσα στα καζάνια της κολάσεως. Άφησε πίσω σου τον Θεό που θέλει να είσαι δυστυχής και που ψάχνει συνέχεια να βρει αμαρτίες, αστοχίες, παραλείψεις και λάθη για να σε απορρίψει.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ




Χριστός Ανέστη σήμερα κι έδωσε τη ζωή,
περπάτησε και δίδαξε, αγάπη στην ψυχή.
Ψυχές αγνές, αμόλυντες ήλθε να αναστήσει,
το μήνυμα της ύπαρξης ο κόσμος να εννοήσει.

Το θάνατο ενίκησε με μια μόνο πνοή,
τον κάτω κόσμο πάτησε κι έφερε τη ζωή.
Ουράνια και επίγεια με αίνους ενωθήκαν,
ψυχές κλεισμένες με δεσμά όλες αναστηθήκαν.

Χριστός Ανέστη σήμερα γεμίστε τις καρδιές,
μ’ αγάπη, πράξεις όμορφες να γίνουν φωτεινές.
Ένας χιτώνας, μία καρδιά είναι αρκετά και φτάνουν,
πλούτη κι επίγεια υλικά ανάσταση δεν κάνουν.

Καιρός (Κυριακή του Πάσχα 12-4-15)



Με καλοκαιρία σε όλη τη χώρα και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας σήμερα Κυριακή του Πάσχα. Αλλά και αύριο Δευτέρα του Πάσχα ο καιρός φαίνεται ότι θα είναι με το μέρος μας, με εξαίρεση ίσως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τις οποίες ενδέχεται να αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά.
Αναλυτικά η πρόγνωση σήμερα Κυριακή του Πάσχα σε όλες τις περιοχές:

Χριστός Ανέστη!


Ευχές

                                             Αποτέλεσμα εικόνας για χριστοσ ανεστη εκ νεκρων