Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Καιρός (Κυριακή του Πάσχα 12-4-15)



Με καλοκαιρία σε όλη τη χώρα και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας σήμερα Κυριακή του Πάσχα. Αλλά και αύριο Δευτέρα του Πάσχα ο καιρός φαίνεται ότι θα είναι με το μέρος μας, με εξαίρεση ίσως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τις οποίες ενδέχεται να αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά.
Αναλυτικά η πρόγνωση σήμερα Κυριακή του Πάσχα σε όλες τις περιοχές:

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 8 έως 22 βαθμούς Kελσίου.
Kαι στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 21 βαθμούς Kελσίου.
Σε Μακεδονία και Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μονό τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία από 5 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μονό τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 3-4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.
Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός και σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και τοπικά στα νότια βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 6 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Αίθριος ο καιρός και στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4-6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4-6 και πρόσκαιρα στα νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Δευτέρα του Πάσχα
Ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχτούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3-4 και στα νοτιοανατολικά 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου