Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

ΟΤΑΝ Ο ΟΘΩΝΑΣ ΖΗΤΟΥΣΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΙΝ...






Τη στιγμή που βρετανικά Μέσα αλλάζουν την ιστορία και περιπαίζουν την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να επανακτήσει τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, που αφαιρέθηκαν βίαια από το μνημείο ...
από τον λόρδο Έλγιν, μία έκθεση για τα 100 χρόνια των Γενικών Αρχείων του Κράτους, που φιλοξενείται στο Ίδρυμα Ευγενίδου, ρίχνει «φως» στην υπόθεση της διεκδίκησης των Γλυπτών. 

Διακοπή της κυκλοφορίας στα Τέμπη


Διακοπή της κυκλοφορίας στα Τέμπη


Σε διακοπή της κυκλοφορίας στην Κοιλάδα των Τεμπών θα προχωρήσει ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου από τις 10 έως τις 12 Νοεμβρίου, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες επιθεώρησης και συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, για την ασφαλή εκτέλεση των εργασιών, είναι απαραίτητη η διακοπή της κυκλοφορίας στην Κοιλάδα των Τεμπών:

Εντοπίστηκε σπάνιο ελάφι με χαυλιόδοντες -60 χρόνια είχε να εμφανιστεί αυτό το είδος [εικόνες]


Εντοπίστηκε σπάνιο ελάφι με χαυλιόδοντες -60 χρόνια είχε να εμφανιστεί αυτό το είδος [εικόνες]


Τελευταία φορά οι ειδικοί είχαν εντοπίσει ελάφι με χαυλιόδοντες το 1948. Έκτοτε είχαν χαθεί τα ίχνη του. Μέχρι τώρα μιας και στο Αφγανιστάν εντοπίστηκε σπάνιο αρσενικό ελάφι με χαυλιόδοντες από τους επιστήμονες της Wildlife Conservation.

Τα 50 Συμπτώματα της Δυσλεξία



dyslexia




Η 
δυσλεξία παρουσιάζεται τα πρώτα χρόνια φοίτησης στο Δημοτικό ως μια «διαφορετικότητα» στις διαδικασίες επεξεργασίας -Γλώσσας και Μαθηματικών- που συχνά χαρακτηρίζεται από δυσκολίες στην κατάκτηση της γραφής κι ανάγνωσης, σε παιδιά με κανονική ή ανώτερη ευφυΐα. Έχει σοβαρές ψυχολογικές, εκπαιδευτικές και κοινωνικές συνέπειες στη ζωή ενός παιδιού.

"Μια βόλτα κατά μήκος των τειχών της Θεσσαλονίκης"


Τα παιδιά βλέπουν τον κόσμο μέσα από τα μάτια των γονιών τους


Family Watching Television Together





Είναι μεγάλο πλεονέκτημα για τα παιδιά αν οι γονείς τους έχουν ξεκαθαρισμένη στάση ζωής. Αν έχουν, δηλαδή, ήθος, με το οποίο κρίνουν τα γεγονότα. Το ήθος ενεργεί σαν οικοδομικό υλικό στο χαρακτήρα του παιδιού. Όσο πιο ξεκάθαρες και γεμάτες αποδοχή είναι οι αντιλήψεις σας για τον κόσμο, τόσο πιο σταθερά θα εδραιώνεται αυτή η ηθική στάση και τόσο πιο εύκολο θα είναι για τα παιδιά σας να προσαρμοστούν στους κοινωνικούς κανόνες.

Γονείς προσοχή!!!Τα 60 δευτερόλεπτα που θα σας αλλάξουν για πάντα τη ζωή!!!


Το βίντεο που θα ευαισθητοποιήσει τους γονείς να γίνουν καλύτερα πρότυπα για τα παιδιά τους! Με τον εύστοχο τίτλο «Τα παιδιά βλέπουν. Τα παιδιά κάνουν», η οργάνωση True Activist δημιούργησε ένα βίντεο που σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει τους γονείς, προκειμένου να γίνουν καλύτερα πρότυπα για τα παιδιά τους.

Θέλουν να ακρωτηριάσουν την Ελλάδα σύμφωνα ΚΑΙ με τα χαρτονομίσματα του ευρώ.


ΕΛΛΑΣ-ΕΥΡΩ-1 Στα χαρτονομίσματα του ευρώ παρουσιάζεται ο επικείμενος, σύμφωνα με τα σχέδιά τους, ακρωτηριασμός της …Ελλάδος. Παρατηρώντας τον χάρτη που υπάρχει σ’ αυτά, βλέπει κανείς ότι η νησιωτική συνέχεια της ελληνικής επικράτειας στα ανατολικά πελάγη της έχει εξαφανιστεί, κάτι που δεν συμβαίνει στο Ιόνιο πέλαγος. Στο Ιόνιο πέλαγος υπάρχουν τα νησιά μας που ευρίσκονται δίπλα στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Απίστευτο: 900.000 Ευρώ για την ενίσχυση της διδασκαλίας του Κορανίου δίνει το Υπουργείο Παιδείας!!!

Γράφει ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος
Είναι από τις ειδήσεις που εξοργίζουν. Που σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν ζεις στην Ελλάδα ή στην…Σαουδική Αραβία! Διότι δεν μπορεί εν μέσω κρίσης, με περικοπές από παντού και φοροκαταιγίδα στους πολίτες, κάποιοι να διαθέτουν ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ!!! Είναι πρόκληση πρώτου μεγέθους, αδιανόητη ενέργεια εκ μέρους των «εγκεφάλων» του Υπουργείου Παιδείας!

Γιατί αγρίεψαν τα παιδιά μας;…

wpid-20141027062348.jpgΓράφει ο Δημήτρης ΝατσιόςΔάσκαλος, Κιλκίς

«Στην ένταξη των νέων στο παρελθόν έγκειται η πιο ουσιώδης λειτουργία της εκπαίδευσης»

Χ. Άρεντ

«Αφαιρέστε το φίλτρο και πλύνετέ το στο χέρι. Το εσωτερικό της κανάτας πρέπει να καθαρίζεται με μία μαλακή βούρτσα και να ξεπλένεται με ζεστό νερό. Ξεβγάλτε το καπάκι, βάζοντάς το κάτω από τη βρύση. Καθαρίζετε την εξωτερική επιφάνεια της καφετιέρας με υγρό πανί». (Βιβλίο Γλώσσας Στ’ Δημοτικού, β’ τεύχος, σελ. 43).

Σεμινάρια πρώτων βοηθειών στη Θεσσαλονίκη







Διεθνή πιστοποίηση γνώσεων Πρώτων Βοηθειών θα αποκτήσουν όσοι παρακολουθήσουν τα σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών που διοργανώνει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στη Θεσσαλονίκη,το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Νοεμβρίου.

Τα σεμινάρια μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι οι πολίτες που θέλουν να εκπαιδευτούν σε Πρώτες Βοήθειες και, συγκεκριμένα, στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

good golly miss molly litle richard

http://roykoymoykoy.blogspot.gr/

Η Ελληνίδα φοιτήτρια που "κέρδισε" την Google






Πρόκειται για την Μαρία Δημακοπούλου. Την Ελληνίδα φοιτήτρια που «λύνει»τα προβλήματα της Google και τώρα καλείται να δουλέψει για αυτή.
Σύμφωνα με το fortunegreece.com, πέρυσι κατόρθωσε να λύσει ένα πρόβλημα που είχε για τρία χρόνια «εγκλωβιστεί» στους επεξεργαστές της Intel, με αποτέλεσμα να κερδίσει ΒΡΑΒΕΙΑ τόσο από την εταιρεία όσο από τη Google.

Κλειστά όλα τα σχολεία την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου







Κλειστά θα είναι αύριο, Τετάρτη, τα σχολεία σε όλη τη χώρα (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια), καθώς θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών.
Τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν, όπως γίνεται πάντα στις εκλογές των εκπαιδευτικών, για να διευκολυνθούν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές να συμμετάσχουν στις διαδικασίες ανάδειξης των εκπροσώπων τους.

Εφτά πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να έχεις









Σύμφωνα με το μεγάλο Ινδό ηγέτη, Μαχάτμα Γκάντι τα παρακάτω συνιστούν τα 7 αμαρτήματα της κοινωνίας.
Στην κοινωνία που αυτός οραματίστηκε οι άνθρωποι δεν πρέπει να έχουν:

1. Πλούτο χωρίς μόχθο

ΒΙΝΤΕΟ-Ο χορός της πεθεράς έκλεψε την παράσταση στο γάμο

ΒΙΝΤΕΟ-Ο χορός της πεθεράς έκλεψε την παράσταση στο γάμο
Μαμά και γιος έδωσαν σόου με τις αστείες φιγούρες τους στο χορό και εκτός από τις εντυπώσεις που έκλεψαν, πρόσφεραν και άφθονο γέλιο στους καλεσμένους.

Γιατί πρέπει να πίνουμε νερό κάθε πρωί με άδειο στομάχι






Αναμφίβολα όταν πίνουμε αρκετή ποσότητα νερού κάθε μέρα απολαμβάνουμε πολλά πλεονεκτήματα...
Όταν όμως πίνουμε νερό κάθε πρωί με άδειο στομάχι τότε αυξάνονται οι θετικές επιδράσεις του νερού στον οργανισμό μας για πολλούς και διαφόρους λόγους.

Το φόρεμα που επιτρέπει στις γυναίκες να αλλάζουν ρούχα χωρίς να ξεγυμνώνονται -Πώς γίνεται [βίντεο]



Η φαντασία και εφευρετικότητα ορισμένων δεν έχει όρια. 

Οπως για παράδειγμα της εταιρείας που δημιούργησε το φόρεμα «κινητό αποδυτήριο».

Θεσσαλονίκη: Η μεγάλη ανάπλαση του ανατολικού παραλιακού μετώπου


Θεσσαλονίκη: Η μεγάλη ανάπλαση του ανατολικού παραλιακού μετώπου






Οι δήμοι Καλαμαριάς και Πυλαίας Χορτιάτη βάζουν μπροστά την υλοποίηση μιας από τις μεγαλύτερες τμηματικές αναπλάσεις στην παραλιακή ζώνη από το Μέγαρο Μουσικής μέχρι και το αεροδρόμιο. Όλα όσα προβλέπονται στο σχεδιασμό τους στη Voria.gr

Οι μειώσεις και οι απαλλαγές από τον ΕΝΦΙΑ - Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις διορθώσεις και τις εκπτώσεις






Πριν από λίγο καιρό οι φορολογούμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων παρέλαβαν ηλεκτρονικά τον λογαριασμό για τον ΕΝΦΙΑ. Οσοι είχαν τη δυνατότητα έχουν πληρώσει ήδη την πρώτη από τις έξι δόσεις. Ο υπολογισμός του φόρου έγινε με βάση το έντυπο Ε9 που είχε υποβληθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Οι πολιτικές εφημερίδες

Οι πολιτικές εφημερίδες

Τρεις Έλληνες θα τιμηθούν με τα Διεθνή ΒΡΑΒΕΊΑ Giuseppe Sciacca


Τρεις Έλληνες θα τιμηθούν με τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca




Τρεις Έλληνες θα βραβευθούν, μεταξύ άλλων, στην λαμπρή ετήσια τελετή των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, στις 8 Νοεμβρίου, στο Ποντιφικό Πανεπιστήμιο Urbaniana, στο Βατικανό.
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, για την εξαίρετη πορεία του στο χώρο της ιατρικής επιστήμης και το τεράστιο εθελοντικό του έργο, θα βραβευθεί με το Ειδικό ΒΡΑΒΕΊΟ Κριτικής Επιτροπής,