Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Διχοτόμηση της Τουρκίας: Οι Κούρδοι ελευθερώνουν μία – μία τις πόλεις



Αυτό που συμβαίνει στην Τουρκία τις τελευταίες ώρες δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία.

Οι εξεγερμένοι Κούρδοι ελευθερώνουν μία – μία τις πόλεις.Καίνε τα κεντρικά γραφεία του κόμματος του Ερντογάν σε όλες τις πόλεις που ελ΄γχουν και βγάζουν τα όπλα.

Σε αρκετές πόλεις του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν το μόνο που απομένει είναι να υψωθούν οι σημαίες των Κούρδων.

Σήκωσε το γάντι ο Κυρίζογλου: Τί λέει για τα "αρραβωνιάσματα" Μπουτάρη-Δανιηλίδη






Ο κ. Κυρίζογλου, ο οποίος αποδεικνύεται σκληρός αντίπαλος για τους ανεξάρτητους και πράσινους δημάρχους, απάντησε στις κατηγορίες που του απεύθυναν οι αντίπαλοί του (Δείτε κι ΕΔΩ).
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο επικεφαλής της Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας στην Κεντρική Μακεδονία, αναφέρει, μεταξύ άλλων:

Το 50% της αξίας τους έχασαν τα ακίνητα στα χρόνια της κρίσης


Το 50% της αξίας τους έχασαν τα ακίνητα στα χρόνια της κρίσης







Οι τιμές συνεχίζουν να πέφτουν αλλά με βραδύτερους ρυθμούς
Στα χρόνια της κρίσης και συγκεκριμένα από το τρίτο τρίμηνο του 2008 μέχρι και το δεύτερο τρίμηνο του 2014, οι τιμές ακινήτων έχασαν το 41,6%, σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από συναλλαγές που έγιναν με τη μεσολάβηση τραπεζών.

Πάνω από 5.000 άτομα στον κόσμο μαθαίνουν κάθε χρόνο ελληνικά


Πάνω από 5.000 άτομα στον κόσμο μαθαίνουν κάθε χρόνο ελληνικά




Πάνω από 5.000 άτομα ετησίως μαθαίνουν ως δεύτερη ξένη γλώσσα τα Ελληνικά μέσω μιας φιλόδοξης προσπάθειας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας στη Θεσσαλονίκη.

Χαλκός: Ένα μέταλλο που αφανίζει όλα τα μικρόβια! Το παλαιότερο μέταλλο στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού








Στην αρχαιότητα ο χαλκός αντιπροσώπευε για τους Αιγύπτιους την αιώνια ζωή, την υγεία και την ευημερία και χρησιμοποιούνταν για τη θεραπεία λοιμώξεων και την αποστείρωση του νερού….

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: "Το μυστήριο του Oberwald"


ΑΠΘ-Το πρόγραμμα του συνεδρίου Θεολογία και Σύγχρονη Φυσική: Ο άνθρωπος ανάμεσα στο μυστήριο του Θεού και το μυστήριο του Σύμπαντος


Το Τμήμα Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διοργανώνει μαζί με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών (CERN) διήμερο Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη, στις 9 και 10 Οκτωβρίου 2014. Το θέμα του Συνεδρίου είναι “Θεολογία και Σύγχρονη Φυσική: Ο άνθρωπος ανάμεσα στο μυστήριο του Θεού και το μυστήριο του Σύμπαντος”. Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα.

Ποια είναι η ωραιότερη λέξη της ελληνικής γλώσσας;






       «Ποία είναι η ωραιοτέρα λέξις της ελληνικής γλώσσης;»αναρωτιόταν ο Πέτρος Χάρης (Ιωάννης Μαρμαριάδης 1902-1998) πριν από περίπου 80 χρόνια και ξεκινούσε ένα όμορφο δημοσιογραφικό ΠΑΙΧΝΊΔΙ, δημοσιεύοντας τις απόψεις των σπουδαιότερων λογοτεχνών, δημοσιογράφων αλλά και πολιτικών της εποχής·
μιας εποχής κατά την οποία κυρίως ο...  κόσμος των Τεχνών και των Γραμμάτων ερωτοτροπούσε με τη γλώσσα μας, επηρεασμένος σαφώς από την εθνική πολιτική και τον αστικό εκσυγχρονισμό της σχολικής γνώσης που διαμόρφωνε τη νέα ελληνική γλώσσα.

Τυφλό Σύστημα: Εκπαιδευτικό βίντεο για να πληκτρολογείτε με… κλειστά μάτια

Τυφλό Σύστημα: Εκπαιδευτικό βίντεο για να πληκτρολογείτε με… κλειστά μάτια






Δείτε στο video με ποιον τρόπο μπορείτε να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας να συντάσσει κείμενα στο pc ή το laptop, σε πολύ σύντομο χρόνο.
Ο δρόμος προς το… τυφλό σύστημα γραφής είναι στρωμένος με πλήκτρα και εσείς χρειάζεται να μάθετε να πληκτρολογείτε γρήγορα, αποτελεσματικά και χωρίς λάθη, ώσπου να καταφέρετε τελικά, να μην κοιτάζετε καθόλου το πληκτρολόγιο, αν θέλετε να μειώσετε στο ελάχιστο τον χρόνο σύνταξης ενός κειμένου.

VIDEO: Πώς να ανοίξετε μια κονσέρβα με τα χέρια χωρίς ανοιχτήρι!

ΒΙΝΤΕΟ: Πώς να ανοίξετε μια κονσέρβα με τα χέρια χωρίς ανοιχτήρι!





Φαίνεται αδύνατο κι όμως μπορεί να γίνει.
Ανοίγει άραγε μια κονσέρβα όταν δεν έχεις ανοιχτήρι;

Η απάντηση που δίνουν δύο ευφάνταστοι Ρώσοι είναι «ναι, ανοίγει»!

Σε τρεις Ιάπωνες το Νόμπελ Φυσικής για τα μπλε φώτα LED







Τρεις Ιάπωνες, οι Ισάμου Ακασάκι, Χιρόσι Αμάνο και Σούτζι Νακαμούρα είναι οι νικητές του φετινού Νόμπελ Φυσικής. Οι Ιάπωνες φυσικοί τιμήθηκαν για την εφεύρεση των μπλε οικολογικών φώτων Led. «Με την έλευση των λαμπτήρων LED έχουμε πλέον εναλλακτικές επιλογές με

ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΑΣ ΑΟΡΑΤΗ ΣΤΑ ΡΑΝΤΑΡ !!! Δείτε το βίντεο για να μάθετε πως …





Δείτε το βίντεο για να μάθετε πως …
κάνουμε την πινακίδα του αυτοκινήτου μας αόρατη στα ραντάρ της τροχαίας και γλυτώνουμε κλήσεις, αφαίρεση διπλώματος οδήγησης και άδειας κυκλοφορίας !!!




zoomblog.org

ανέκδοτο........παπάς και αλκοτέστ


 

   




Στρίβει κάπως άτσαλα ο παπάς με το Υugo του και πέφτει πάνω σε μια Ferrari  που έρχονταν από την άλλη μεριά και  γίνεται  μια  τρομακτική σύγκρουση από την οποία καταστρέφονται  ολοσχερώς και τα δύο αυτοκίνητα. Οι οδηγοί τους όμως δεν έχουν ούτε μια γρατσουνιά.

Η αιώνια μάχη: Οι πιο χαρακτηριστικές φράσεις των Θεσσαλονικέων, σύμφωνα με τους Αθηναίους!








Η αιώνια μάχη μεταξύ Αθηναίων και Θεσσαλονικιών, στο φαγητό, στη διασκέδαση, σε εκφράσεις της καθημερινότητας. Κάτοικοι της πρωτεύουσας προσπάθησαν να αποκωδικοποιήσουν φράσεις κατοίκων της συμπρωτεύουσας, οι οποίες, εδώ που τα λέμε, δεν χρειαζόταν και λεξικό!

συνταγή: θεραπευτικό μείγμα με νερό και μέλι


Συνταγή: Θεραπευτικό μείγμα με νερό και μέλι









Τα οφέλη του μελιού για την υγεία είναι γνωστά, αλλά λίγοι γνωρίζουν τα οφέλη του μείγματος νερού και μελιού. Το μείγμα αυτό χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών αλλά και ως καλλυντικό

Αλήθειες και ψέματα για… το φτέρνισμα


Αλήθειες και ψέματα για… το φτέρνισμα

Νόμοι του Μέρφυ













* Νόμος της μηχανικής επισκευής - Αφού τα χέρια σας καλυφθούν εξ ολοκλήρου με γράσο, τότε θα αρχίσει να σας  τρώει η μύτη σας ή θα θέλετε να πάτε στην τουαλέτα.

Οι πολιτικές εφημερίδες

Οι πολιτικές εφημερίδες

« Το ανέκδοτο της ημέρας 8/10/2014 Μήνυμα του Tommy Lee για την Ελλάδα που συγκίνησε το Hollywood. »








Γράφτηκε το 1920 από την Ayn Rand αλλά δεν μπορούσε να είναι πιο επίκαιρο. (Οποιαδήποτε ομοιότητα με την πατρίδα μας είναι τυχαία)

.Σκέψεις της Ρωσσο-Αμερικανίδας Ayn Rand (Εβραία, δραπέτης από τη Ρωσία το 1920 και πήγε στην Αμερική όπου ζήτησε και της δόθηκε πολιτικό άσυλο ):