Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Αυτή είναι η νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης

Αυτή είναι η νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης









Νέοι Πρόεδροι Αρείου Πάγου, Ελεγκτικού Συνεδρίου και Επιτρόπου Επικρατείας
Το Υπουργικό Συμβούλιο, με ομόφωνη απόφαση του, επέλεξε σήμερα τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης, στον Άρειο Πάγο και στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ύστερα από σχετική εισήγηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνεια και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπου Αθανασίου.

Βουλή καλλιγραφία!..

    





Πέρασε χθες, λέει, από το β' θερινό τμήμα της Βουλής το ''προαπαιτούμενο'' νομοσχέδιο των διακοσίων τόσων άρθρων(!) για την δόση του ενός δις, με ψήφους 50 υπέρ και 47 κατά.
     Αναμενόμενο.
     Το αισχρότερο εδώ είναι άλλο: Πριν την ψηφοφορία ο βουλευτής της Ν.Δ,  Δ.Κυριαζίδης, (πρώην συνδικαλιστής αστυνομικός) αντικαταστάθηκε ώστε να μην αναγκαστεί να υπερψηφίσει το άρθρο 221 που εμπεριέχει διατάξεις για τα επικουρικά ταμεία των ενστόλων!

"Ασπίδα" για πολλές ασθένειες το κρεμμύδι


Ασπίδα για πολλές ασθένειες το κρεμμύδι

Ο πρώτος τηλεφωνικός κατάλογος

Ο πρώτος τηλεφωνικός κατάλογος του ΟΤΕ

το μάθημα της χήνας


Το Μάθημα της Χήνας






Την επόμενη φορά που θα δείτε χήνες να πετούν σε σχηματισμό V προς τον νότο για να περάσουν τον χειμώνα, ίσως σας περάσει από το μυαλό η εξήγηση που η επιστήμη δίνει για την αιτία που πετούν με αυτόν τον τρόπο. Όταν η κάθε χήνα χτυπά τα φτερά της, δημιουργεί ανοδικό ρεύμα για εκείνη που ακολουθεί αμέσως μετά. Με το να πετούν λοιπόν σε σχηματισμό V, ολόκληρο το σμήνος προσθέτει τουλάχιστον 71% μεγαλύτερη πτητική εμβέλεια συγκριτικά με το αν πετούσαν η κάθε μια μόνη της.

Πώς να αμφισβητήσετε τον ΕΝΦΙΑ-λτη σας!




Αυτή την Κυριακή Στο ΧΩΝΙ.

Μας βάζουν να πληρώσουμε ένα φόρο, που δεν μας λένε πώς τον υπολόγισαν!Στην ουσία συμπληρώνουν για εμάς ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ μια φορολογική δήλωση βάσει των στοιχείων που προκύπτουν από το Ε9 του καθενός μας.

Όμως, δεν μας γνωστοποιούν αυτά τα στοιχεία για να μπορέσουμε να τα διορθώσουμε, να τα αμφισβητήσουμε ή να επιφυλαχθούμε.

ΕΝΦΙΑ: Ένας παράνομος φόρος που δεν πρέπει επ’ ουδενί να πληρωθεί


ΕΝΦΙΑ: Ένας παράνομος φόρος που δεν πρέπει επ’ ουδενί να πληρωθεί





Θα ήταν κοινοτυπία να επαναληφθεί κι εδώ, ότι ο νέος «φόρος» ακινήτων, ο επονομαζόμενος ΕΝΦΙΑ, ήλθε στη συνέχεια και για να καταστήσει μόνιμο και πιο ολοκληρωμένο το περίφημο χαράτσι της ΔΕΗ.

Αυτά είναι τα νέα αυξημένα εισιτήρια του ΟΑΣΘ


Αυτά είναι τα νέα αυξημένα εισιτήρια του ΟΑΣΘ







Πώς θα διαμορφωθούν από την 1η Οκτωβρίου οι τιμές των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ. Στο 1 ευρώ το βασικό εισιτήριο. Δημιουργούνται νέες κατηγορίες εισιτηρίων

"Έξυπνη" πόλη σύντομα η Θεσσαλονίκη






Άλλο έξυπνος άνθρωπος, άλλο έξυπνη πόλη. Αν στην πρώτη περίπτωση δείγμα του ανδρός είναι η ευφυΐα του, στη δεύτερη δηλωτική είναι η δυνατότητα να λειτουργεί ένας Δήμος με τρόπο τεχνολογικά προηγμένο.

Αναβάλλεται η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ για ένα μήνα








Την αναβολή στην καταβολή της πρώτης δόσης ΕΝΦΙΑ κατά ένα μήνα (η πρώτη δόση έπρεπε να καταβληθεί μέχρι 29 Αυγούστου) ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος, ώστε να διορθωθούν λάθη και να γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές χωρίς επιβάρυνση και ταλαιπωρία των πολιτών.

Ελληνικό λάδι και κρασί ''σώζονται'' από το ρωσικό εμπάργκο






Παιδικές τροφές και αλκοολούχα -συμπεριλαμβανομένου του κρασιού- εξαιρούνται από το εμπάργκο στις εισαγωγές προϊόντων, που αποφάσισε η ρωσική κυβέρνηση από χώρες της ΕΕ, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νορβηγία.

ΦΩΤΟ-Έστησε χασισοφυτεία στο χωράφι του

ΦΩΤΟ-Έστησε χασισοφυτεία στο χωράφι του


Η Ελληνίδα που ανακάλυψε φάρμακο για τις αρρυθμίες της καρδιάς


Η Ελληνίδα που ανακάλυψε φάρμακο για τις αρρυθμίες της καρδιάς

Eλβετία: Κατάθεση αυτοκινήτου για υπερβολική ταχύτητα


Eλβετία: Κατάθεση αυτοκινήτου για υπερβολική ταχύτητα








Το φετινό καλοκαίρι θα μείνει κυριολεκτικά αξέχαστο σε ένα Γερμανό, ο οποίος έχασε το αυτοκίνητό του. ΟΚ θα πείτε, ο πρώτος είναι ή ο τελευταίος, αλλά το ενδιαφέρον εδώ είναι πως το έχασε.

Τρωγλοδύτες εντός ευρώ.






Αφού οι φωνές των αριθμών είναι οι μοναδικές που (υποτίθεται ότι) ακούγονται στα υπουργικά γραφεία και στις αίθουσες της ευρωπαϊκής βαβέλ, όπου αποφασίζονται οι τύχες αρκετών λαών, ας αφουγκραστούμε τι μας λένε:

«10,6% το ποσοστό των νοικοκυριών που το 2012 είχε μηνιαία εισοδήματα κάτω από 750 €. 
4,8% το ποσοστό των νοικοκυριών που το 2008 είχε μηνιαία εισοδήματα κάτω από 750 €.

Έξω από τα δόντια...

10 χρόνια ντροπής

10 χρόνια ντροπής

Τέτοια εποχή, πριν 10 χρόνια, νιώθαμε όλοι εθνικά υπερήφανοι, ετοιμάζοντας το παγκόσμιο πάρτι των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Οι αγώνες έγιναν και ήταν άψογοι. Οι καλύτεροι, ίσως, των τελευταίων ετών.

Η κατακραυγή έφερε αλλαγές


Η κατακραυγή έφερε αλλαγές

Ο Πρωθυπουργός, με παρέμβασή του, ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών την αποτίμηση αντικειμενικών αξιών στα επίπεδα του 2013.

Οι πολιτικές εφημερίδες

Οι πολιτικές εφημερίδες

ΣΟΚ: Εικόνα της Παναγίας ανοιγοκλείνει τα μάτια της στον Πανάγιο Τάφο [vid]

panagia




Θεόσταλτο σημάδι; 
Εικόνα της Παναγίας που βρίσκεται αποθησαυρισμένη στον Πανάγιο Τάφο, στο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, ανοιγοκλείνει περιστασιακά τα μάτια της.
Αυτόπτες μάρτυρες κατέγραψαν την μυστηριώδη κίνηση των ζωγραφισμένων οφθαλμών της Παναγίας, ενώ Ελληνορθόδοξη τοπική εκκλησιαστική πηγή επιβεβαίωσε το γεγονός.

Δικαστική απόφαση «ξηλώνει» τη νέα Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου





Μεγάλη ανατροπή στο χάρτη των περιφερειών προκαλεί η απόφαση του Β” Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά σύμφωνα με την οποία ακυρώνεται η ανακήρυξη της κυρίας Χριστιάνας Καλογήρου ως περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, όπως είχε από τις εκλογές του περασμένου Μαΐου προκύψει, σύμφωνα με την απόφαση των πολιτών.

Το... παράξενο πλάσμα στο βυθό της θάλασσας της Χαλκιδικής και οι 12 εκ. προβολές! (VIDEO)




Ένα βίντεο. Εκατομμύρια προβολές στο YouTube. Και κάπως έτσι ένας αστικός μύθος γεννήθηκε! Τι είναι αυτό που ζει στο βυθό του Αρμενιστή Χαλκιδικής; Ένας λουόμενος τραβά βίντεο όπου φαίνεται ένα μαύρο... συνοθύλευμα να κατευθύνεται προς την ακτή κι έπειτα να απομακρύνεται ξανά. Κάποιοι έτρεξαν προς τα έξω, κάποιοι άλλοι πιο ''γενναίοι'' έμειναν να δουν για τί πρόκειται.

ΑΣΠΙΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ Η ΑΣΠΙΡΙΝΗ








«Ασπίδα» κατά του καρκίνου φαίνεται ότι αποτελεί η λήψη ασπιρίνης σε καθημερινή βάση σύμφωνα με νέα έρευνα. Μάλιστα, η μακροχρόνια λήψη του συγκεκριμένου φαρμάκου, σύμφωνα με τα ευρήματα της συγκεκριμένης... 
έρευνας, μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης σοβαρών καρκινοπαθειών και, κυρίως, εκείνων που έχουν να κάνουν με την πεπτική οδό.

''ΑΠΟ ΣΑΡΑΝΤΑ ΚΥΜΑΤΑ'' ΑΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ 50%-100% ΣΤΟΝ ΕΝΦΙΑ...





«Διπλές ουρές» στις ΔΟΥ αλλά και στα ασφαλιστικά ταμεία για να πάρoυν ενημερότητα, θα υποχρεωθούν να στήσουν χιλιάδες αναξιοπαθούντες, για να κάνουν αίτηση και να βρουν δικαιολογητικά -που μπορούσε «οίκοθεν» να αναζητήσει από μόνο ...
του το δημόσιο- για να ζητήσουν πλήρη ή μερική εξαίρεση από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων.