Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

ΑΣΠΙΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ Η ΑΣΠΙΡΙΝΗ








«Ασπίδα» κατά του καρκίνου φαίνεται ότι αποτελεί η λήψη ασπιρίνης σε καθημερινή βάση σύμφωνα με νέα έρευνα. Μάλιστα, η μακροχρόνια λήψη του συγκεκριμένου φαρμάκου, σύμφωνα με τα ευρήματα της συγκεκριμένης... 
έρευνας, μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης σοβαρών καρκινοπαθειών και, κυρίως, εκείνων που έχουν να κάνουν με την πεπτική οδό.


Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο «Annals of Oncology», βασίστηκε σε περισσότερες από 200 κλινικές δοκιμές και άλλες μελέτες για τις αντικαρκινικές ιδιότητες της ασπιρίνης.
Σύμφωνα, πάντα, με τα ευρήματα της έρευνας, εάν όλοι οι Βρετανοί ηλικίας 50 έως 64 έπαιρναν μία ασπιρίνη την ημέρα για 10 χρόνια, εκτιμάται ότι θα αποφεύγονταν 130.357 θάνατοι από καρκίνο σε δύο δεκαετίες, καθώς και 9.473 μοιραία καρδιακά επεισόδια.
Η άλλη όψη του νομίσματος είναι ότι η λήψη ασπιρίνης από το σύνολο του πληθυσμού θα προκαλούσε στο ίδιο διάστημα 18.000 θανάτους λόγω εσωτερικής αιμορραγίας και εγκεφαλικών.
Ωστόσο, βάσει των αριθμών, οι επιστήμονες θεωρούν ότι η ζυγαριά κλίνει σαφώς υπέρ της ασπιρίνης.
Επικεφαλής της συγκεκριμένης έρευνας ήταν ο καθηγητής Jack Cuzick του Queen Mary, του Κέντρου για την Πρόληψη του Καρκίνου του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.


fimotro.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου