Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Ανέκδοτα από την αρχαιότητα! (συνέχεια)


 



Διαγόρας
Έδειξαν στον Διαγόρα τον “άθεο” τα πολλά αφιερώματα ανθρώπων που είχαν σωθεί από ναυάγια με τη βοήθεια των θεών. Ο Διαγόρας απάντησε: “Αν οι θεοί φρόντιζαν να σώσουν και όσους πνίγηκαν, τότε θα βλέπατε πολύ περισσότερα αφιερώματα”.
Διογένης

Eίπε κάποιος στον κυνικό φιλόσοφο Διογένη: «Οι συμπολίτες σου σε καταδίκασαν σε εξορία». Και ο φιλόσοφος απάντησε: «Κι εγώ τους καταδίκασα να μένουν στον τόπο τους».

Καταλαβαίνεις ότι ζεις το 2014 όταν…

1) Έχεις χάσει κάθε επαφή με φίλους σου που δεν έχουν facebook.

2) Στέλνεις e-mail στον συνάδελφο σου που κάθεται στο διπλανό γραφείο.

Ιούλιος 2014: η αρχή του ελληνικού ζεόλιθου.









Του Νίκου Λυγερού 
Ο Ιούλιος 2014 είναι τελικά ο μήνας και το έτος του ελληνικού ζεόλιθου. Μετά από ένα μακρόχρονο αγώνα για τον ελληνικό ζεόλιθο βλέπουμε τα πρώτα χειροπιαστά αποτελέσματα. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και κλιματικής αλλαγής έδωσε την έγκρισή του για την τεχνική μελέτη έρευνας βιομηχανικού ορυκτού, συγκεκριμένα του ζεόλιθου, σε έκταση 99,161 στρεμμάτων στη θέση «ΚΟΚΚΑΛΟ» των Πετρωτών, του δήμου Ορεστιάδας, νομού Έβρου ,της εταιρίας «ΟΛΥΜΠΟΣ Α.Ε.» σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.669/77. 

Κατάργηση ΑΦΜ περιμένει τους φοροφυγάδες.









Νέες αυστηρές κυρώσεις που φτάνουν έως και την απενεργοποίηση του ΑΦΜ θεσπίζει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο «Μείωση διοικητικών βαρών σε 13 επιλεγμένους τομείς της οικονομίας» που δόθηκε για διαβούλευση από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Χρυσοβελώνη: Παράνομη και καταχρηστική η αξιολόγηση

Χρυσοβελώνη: Παράνομη και καταχρηστική η αξιολόγηση


Το γεγονός μάλιστα ότι επιχειρεί με δικολαβίστικα τεχνάσματα να ταυτίσει αξιολογήσεις και διαθεσιμότητες δείχνει πως ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Ξεκίνησε η μελέτη για τα υδροπλάνα στη Θεσσαλονίκη


Ξεκίνησε η μελέτη για τα υδροπλάνα στη Θεσσαλονίκη

Τι συζήτησαν ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ Στέλιος Αγγελούδης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης κατά τη συνάντησή τους

Π. Καμμένος: Ξεκάθαρο οικονομικό έγκλημα το ν/σ για τη "μικρή" ΔΕΗ

Ξεκάθαρο οικονομικό έγκλημα χαρακτήρισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος την πώληση του 30% της ΔΕΗ, τονίζοντας το κόμμα του ζητάει δημοψήφισμα όχι για να καλύψει την «κακή» ΔΕΗ ή τους συνδικαλιστές, αλλά για να προστατευθεί η περιουσία του ελληνικού λαού.

Χάνουν τον ΑΦΜ τους οι φοροφυγάδες

Σε «ξαφνικό θάνατο» θα υπόκεινται στο εξής οι επιχειρήσεις που θα εντοπιστούν να φοροδιαφεύγουν, όπως προβλέπεται από το σχέδιο νόμου «Μείωση διοικητικών βαρών σε 13 επιλεγμένους τομείς της οικονομίας» που τέθηκε από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προς διαβούλευση.

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Sei rimasta sola   Adriano_Celentano

http://roykoymoykoy.blogspot.gr/

Ασύρματο δίκτυο παντού


Ασύρματο δίκτυο παντού

«Το ίντερνετ είναι σαν το νερό. Πρέπει να προσφέρεται δωρεάν», η επιγραφή αυτή υπήρχε πριν από μια πενταετία σε ξενοδοχείο της Νορβηγίας, το οποίο προσέφερε (προφανώς) δωρεάν πρόσβαση στο Διαδίκτυο για τους πελάτες του.

Σπουδές αλλοδαπών φοιτητών σε ελληνικά πανεπιστήμια με δίδακτρα


Σπουδές αλλοδαπών φοιτητών σε ελληνικά πανεπιστήμια με δίδακτρα

"Miss διάνοια" ετών 14


Miss διάνοια ετών 14

ΦΩΤΟ-Το δαχτυλίδι που... διαβάζει σε τυφλούς

ΦΩΤΟ-Το δαχτυλίδι που... διαβάζει σε τυφλούς

Ο "σεμνός" ανασχηματισμός!

                            Ζούμε μεγάλες στιγμές!


                                                     Ο "σεμνός" ανασχηματισμός!

Δεκτοί και πάλι οι ασφαλισμένοι ΕΟΠΥΥ στις ιδιωτικές κλινικές

Δεκτοί και πάλι οι ασφαλισμένοι ΕΟΠΥΥ στις ιδιωτικές κλινικέςΣε διαδικασία «ανασύνταξης» των δυνάμεών τους βρίσκονται οι ιδιωτικές κλινικές που, μετά από έξι ημέρες «επίσχεσης» εργασίας στον ΕΟΠΥΥ, δέχονται από σήμερα ξανά με πίστωση τους ασφαλισμένους.

Αύξηση 17,1% στις αφίξεις το α’ εξάμηνο του 2014

Αύξηση 17,1% στις αφίξεις το α’ εξάμηνο του 2014
Ισχυρό πρώτο εξάμηνο με αύξηση 17,1%, ή 760.000 επιπλέον αφίξεις, παρουσιάζουν τα στοιχεία των διεθνών αφίξεων, με όλα σχεδόν τα αεροδρόμια της χώρας να παρουσιάζουν αύξηση σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2013.

Τα οκτώ ρημαγμένα, σχεδόν ετοιμόρροπα, Ξενία που θα μετατραπούν σε boutique hotels



Βρίσκονται στα καλύτερα σημεία της Ελλάδας


 
    Οκτώ Ξενία, που σήμερα φθίνουν στην εγκατάλειψη και στέκουν ρημαγμένα, λεηλατημένα, κατεστραμμένα, ορισμένα από αυτά έως και σχεδόν ετομόρροπα σε κάποιες από τις πιο όμορφες γωνιές της Ελλάδα αναμένεται να πάρουν και πάλι ζωή αφου βγαίνουν στο σφυρί από το ΤΑΙΠΕΔ με στόχο να μετατραπούν σε boutique hotels.

Τα Ξενία

    Η κατασκευή των Ξενία   ξεκίνησε το  ’50, όταν μια ευνοϊκή συγκυρία έφερε μια ομάδα Ελλήνων αρχιτεκτόνων που αποτελούσαν κατά πολλούς την αρχιτεκτονική ελίτ της εποχής, στις υπηρεσίες μελετών του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού
 

    Επικεφαλής της ομάδας των αρχιτεκτόνων ανέλαβε ο Αρης Κωνσταντινίδης, ένας από τους πιο σημαντικούς αρχιτέκτονες της μεταπολεμικής Ελλάδας. Κατά το σχεδιασμό τους επιδιώχτηκε η επιλογή του κατάλληλου χώρου και προσανατολισμού, η ένταξη στο τοπίο, η σχέση του εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, οι λιτές γραμμές τους, το επιτυχημένο και τότε πρωτόγνωρο «πάντρεμα» της πέτρας και του ξύλου, η απλότητα και σαφήνεια της μορφής και η ένταξη των μονάδων αυτών στη ζωή του κάθε τόπου. Δεν είναι τυχαίο που τα Ξενία βρίσκονται αδιαμφισβήτητα στις πλεονεκτικότερες θέσεις κάθε περιοχής.

Απόφαση σοκ Βορίδη: 40 ευρώ το πλαφόν για φάρμακα σε καρδιοπαθείς και διαβητικούς!

Απόφαση σοκ Βορίδη: 40 ευρώ το πλαφόν για φάρμακα σε καρδιοπαθείς και διαβητικούς!Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την αγανάκτησή του για την εκ νέου επιβολή πλαφόν, στην συνταγογράφηση φαρμάκων, που έχει ως αποτέλεσμα καρδιοπαθείς και διαβητικοί να μπορούν να προμηθεύονται τα πανάκριβα φάρμακα που χρειάζονται το πολύ ως 40 ευρώ το μήνα.

Οι πολιτικές εφημερίδες

Οι πολιτικές εφημερίδες

Σαντορίνη, το πιο όμορφο νησί του κόσμου!


Σαντορίνη, το πιο όμορφο νησί του κόσμου!

Οι αναγνώστες του τουριστικού περιοδικού Travel +Leisure αποφάσισαν ότι το ελληνικό νησί είναι το ωραιότερο του κόσμου!
«Βγήκες από τα σωθικά βροντής
Ανατριχιάζοντας μες στα μετανιωμένα σύννεφα
Πέτρα πικρή, δοκιμασμένη, αγέρωχη

Μία αιματολογική εξέταση θα είναι αρκετή για την έγκαιρη διάγνωση του Αλτσχάιμερ


Ένα σημαντικό βήμα προς την ανάπτυξη τεστ αίματος για την διάγνωση και την πρόληψη της νόσου Αλτσχάιμερ έκανε ομάδα επιστημόνων, μεταξύ των οποίων μία Ελληνίδα ερευνήτρια, ανακαλύπτοντας σειρά από βιοδείκτες (πρωτεΐνες) στο αίμα, που προβλέπουν με ακρίβεια 87% την έναρξη της άνοιας του εγκεφάλου.

Άη Γιώργης: Και δεύτερο καραβάκι από σήμερα στον Θερμαϊκό

Σήμερα Τετάρτη ξεκινά δρομολόγια ο "Άη Γιώργης" το δεύτερο καραβάκι της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας της Θεσσαλονίκης. Ο Αη Γιώργης θα ξεκινήσει στις 9.30 από την παραλία και συγκεκριμένα από το ύψος του Kitchen Bar.