Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Σαντορίνη, το πιο όμορφο νησί του κόσμου!


Σαντορίνη, το πιο όμορφο νησί του κόσμου!

Οι αναγνώστες του τουριστικού περιοδικού Travel +Leisure αποφάσισαν ότι το ελληνικό νησί είναι το ωραιότερο του κόσμου!
«Βγήκες από τα σωθικά βροντής
Ανατριχιάζοντας μες στα μετανιωμένα σύννεφα
Πέτρα πικρή, δοκιμασμένη, αγέρωχη

Ζήτησες πρωτομάρτυρα τον ήλιο
Για ν' αντικρίσετε μαζί τη ριψοκίνδυνη αίγλη
Ν' ανοιχτείτε με μια σταυροφόρο ηχώ στο πέλαγος»

Ωδή στην Σαντορίνη, Οδυσσέας Ελύτης
Μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για τον ελληνικό τουρισμό επιφύλασσε η 19η ψηφοφορία των αναγνωστών του περιοδικού Travel+Leisure για τους καλύτερους προορισμούς του κόσμο όσο και για τις υπηρεσίες αναψυχής.
Η Σαντορίνη επιλέχθηκε ως το καλύτερο νησί στον κόσμο αφήνοντας πίσω της τρία νησιά του συμπλέγματος της Χαβάη. Συγκεκριμένα, η Σαντορίνη, η οποία βρισκόταν στην 4η θέση πέρυσι, συγκέντρωσε 89.98 βαθμούς.
santorini
santorini 2
Αντίστοιχα σε ευρωπαϊκό επίπεδο τρία ελληνικά νησιά ψηφίστηκαν ως τα καλύτερα της Γηραιάς ηπείρου. Πέρα από την Σαντορίνη που βρίσκεται στην κορυφή, στην τρίτη θέση, πίσω από το Κάπρι της Ιταλίας βρίσκεται η Κρήτη με 84,26 βαθμούς ενώ στην πεντάδα επιστρέφει, πίσω από την Σικελία η Μύκονος με 82,55 βαθμούς.
Τι να δεις και τι να κάνεις στο όμορφο νησί!
greece
Να επισκεφτείς την υστερομινωική πολιτεία του Ακρωτηρίου με τις υπέροχες τοιχογραφίες που κοσμούσαν τις κατοικίες της
Το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας με ευρήματα από τη νεολιθική εποχή μέχρι το 17ο αι. π.Χ. – είναι το δεύτερο μεγαλύτερο προϊστορικό μουσείο της Ελλάδας, μετά από της Βεργίνας
Το Αρχαιολογικό Μουσείο με τα ευρήματα γεωμετρικών και ρωμαϊκών χρόνων
Να κάνεις το γύρο της καλντέρας με καΐκι, να επισκεφτείς τα νησιά Νέα και Παλιά Καμένη και Θηρασιά. Αξίζει να περπατήσεις στον κρατήρα του ηφαιστείου (30΄από το λιμανάκι της Νέας Καμένης)
Να κολυμπήσεις στα ιαματικά νερά των Θερμών Πηγών (αναβλύζει θειάφι και θερμός αέρας) στο πίσω μέρος της Παλαιάς Καμένης
Να περπατήσεις ανάμεσα στους διατηρητέους παραδοσιακούς οικισμούς στο Ημεροβίγλι και την Οία
Ανήμερα στις 15 Αυγούστου να φωτογραφήσεις το μοναδικό θέαμα αναπαράστασης της έκρηξης του ηφαιστείου, όπου για παραπάνω από 30΄πυροτεχνήματα και φωτιές που ανάβουν πάνω στο κρατήρα και φωτοβολίδες από τα γύρω αγκυροβολημένα καΐκια και σκάφη προκαλούν μια εικονική έκρηξη που φωτίζει ολόκληρη τη καλντέρα!
Για τους τολμηρούς, βουτιά από το βράχο του Αη Νικόλα, στο Αμμούδι
Επίσκεψη στα βυζαντινά μνημεία του νησιού, όπως η Παναγιά της Μέσα Γωνιάς, το γυναικείο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου, το ανδρικό μοναστήρι του Προφήτη Ηλία με το εκκλησιαστικό λαογραφικό μουσείο
Ανάβαση στον ιστορικό βράχο του Σκάρου, στο Ημεροβίγλι. Να θαυμάσεις το ηλιοβασίλεμα από τον μικρό Προφήτη Ηλία.
Να κολυμπήσεις στο Πορί και στον Κάθαρο
Ηλιοβασίλεμα από τον Φάρο (Ακρωτήρι) - πανοραμική θέα Πανηγύρι το 15αύγουστο στη Παναγία του Καλού
Κατάβαση και μπάνιο στη καλντέρα κάτω από το Μεγαλοχώρι (μονοπάτι με πολλές εκπλήξεις, καθώς χαμηλά προς τη παραλία ανακαλύπτεις αρχαίους τάφους και ένα εκκλησάκι σφηνωμένα στους βράχους)
Μονοπάτι Αρχαία Θήρα προς Παναγιά Περίσσας
Μοναδική εμπειρία: Κολύμπι στα Μέσα Πηγάδια / Σπηλιά! Στο δρόμο για το Φάρο Ακρωτηρίου, στρίψε αριστερά και στο τέλος του δρόμου υπάρχει ένα και μοναδικό ταβερνάκι με μερικές ξαπλώστρες μπροστά στη γεμάτη μεγάλα βότσαλα παραλία. Κολυμπάς ανατολικά προς το βράχο, βρίσκεις τόξο (to cave) και συνεχίζεις το κολύμπι μέσα στη σπηλιά πλέον (πατάς σε μαλακιά άμμο μέσα από σμαραγδένια νερά) και στα 20μ. βγαίνεις από την άλλη πλευρά του βράχου κατευθείαν στην Άσπρη Παραλία!
127226  greece-santorini-σαντορίνη-greece-santorini p
Τι συμβαίνει στη Σαντορίνη όταν ο ήλιος δύει;
Δεκάδες άνθρωποι καθισμένοι στις ταράτσες και στις βεράντες θαυμάζουν σιωπηλοί ένα από τα πιο σπάνια θεάματα στη γη, γεμάτοι δέος για το μεγαλείο που αντικρίζουν. Όλοι περιμένουν ανυπόμονα να θαυμάσουν το ηλιοβασίλεμα, σκαρφαλώνουν ακόμα και στα πιο απίθανα μέρη για να έχουν την καλύτερα θέα και στο τέλος ξεσπούν σε χειροκροτήματα μόλις ο ήλιος χαθεί! Φυσικά, δίνουν ραντεβού και για το επόμενο απόγευμα!
santorini-ifaisteio
Στο top 10 για τα καλύτερα καλοκαιρινά ηλιοβασιλέματα στον κόσμο
Το περιοδικό National Geographic, έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ομορφότερα καλοκαιρινά ηλιοβασιλέματα στον κόσμο. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα και το μοναδικό ηλιοβασίλεμα στην Οία. Αν και μας παραξένεψε η θέση που κατέλαβε το ελληνικό ηλιοβασίλεμα (6η θέση), ωστόσο το περιοδικό επέλεξε να βάλει την φωτογραφία με το ονειρεμένο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης κεντρική στο σχετικό άρθρο!


 http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου