Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Καιρός:γιαΤρίτη 24 Απριλίου 2018.



Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις, περιμένουμε την Τρίτη 24 Απριλίου 2018. Τις θερμές ώρες της ημέρας στα βόρεια ορεινά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 30 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 7 έως 31 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 10 έως 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 30, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου από 9 έως 29 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 8 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Αγαπημένη μου μαμά – ένα παιδί δίνει 13 συμβουλές στη μητέρα του

Αγαπημένη μου μητέρα,
1. Να είσαι σταθερή. Αυτό θα με κάνει να νοιώθω περισσότερη σιγουριά.
2. Μην μου δίνεις πάντα ό,τι σου ζητώ. Συχνά σε δοκιμάζω για να δω αν θα το κάνεις.
3. Μη με κάνεις να νιώθω μικρότερος από ότι είμαι. Αυτό με κάνει να παριστάνω τον «σπουδαίο».
4. Μη με μαλώνεις μπροστά σε άλλους. Θα προσέξω περισσότερο αυτό που θα μου πεις, αν μου μιλήσεις ήρεμα κάποια στιγμή που θα είμαστε μόνοι μας.
5. Μη με προστατεύεις από τις συνέπειες των πράξεων μου. Τις χρειάζομαι για να μάθω.

Η σημαία και οι ασήμαντοι !!

Του Γιώργου Καραμπελιά 

Ήρκεσε η πράξη των τριών νέων που σήκωσαν την ελληνική σημαία στα νησιά που οι ίδιοι κατοικούν –ζουν στους Φούρνους, ένα νησιωτικό σύμπλεγμα από αρκετά νησιά– για να αποκαλυφθεί όλη η σαπίλα, η γελοιότητα και ο ενδοτισμός των ελληνικών ψευδοελίτ. Ενώ κατά την προηγούμενη περίοδο καιρό ένα μέρος τους, µε επικεφαλής τη γελοιογραφική φιγούρα του υπουργού Άμυνας, επιδίδονταν σε ανέξοδους λεονταρισμούς και «τσάμπα μαγκιές», όταν βρέθηκαν μπροστά σε ένα γεγονός αποφασιστικής σημασίας,

Αυτά είναι τα 13 χαρακτηριστικά των ατόμων με υψηλό δείκτη συναισθηματικής νοημοσύνης


Ο δείκτης συναισθηματικής νοημοσύνης μας (Emotional Intelligence), ή αλλιώς EQ, καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα συναισθήματα, τόσο τα δικά μας, όσο και των άλλων και μπορεί να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στον καθορισμό της ευτυχίας και της επιτυχίας μας.
Πώς όμως μπορούμε να ελέγξουμε το επίπεδο της συναισθηματικής μας νοημοσύνης; Οπως εξηγεί ο Ντάνιελ Γκολμαν, ψυχολόγος και συγγραφέας της μελέτης «Focus: The Hidden Driver of Excellence», μιλώντας στο Huffington Post, υπάρχουν 13 στοιχεία που σηματοδοτούν ότι ορισμένα άτομα έχουν υψηλό EQ.

Ποιους συμφέρει να πληρώνουν την Εφορία με κάρτα μέσω Taxis

Μετά από τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης της ΑΑΔΕ στο ΦΕΚ, είναι θέμα ημερών να ανοίξει στην ιστοσελίδα του Taxis η σχετική εφαρμογή μέσα από την οποία οι φορολογούμενοι θα μπορούν να εξοφλούν φόρους και άλλες οφειλές με πλαστικό χρήμα, δηλαδή πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Η απόφαση, που πήρε ΦΕΚ και άρα τίθεται σε ισχύ από χθες, προβλέπει ότι:

Μπορεί Η Απλή Αναλογική Να Εξελιχθεί Από… Κατάρα, Σε Ευχή;

Η πολιτική, ως στρατηγική διαδρομή ζύμωσης ιδεών και επικράτησης κομματικών επιλογών στο μυαλό και την καρδιά ενός ψηφοφόρου, είναι μια εξαιρετικά συναρπαστική, όσο και σύνθετη, γενετική παράμετρος κάθε κοινωνίας.

Σε περιόδους κρίσης, οι προκλήσεις μεγιστοποιούνται και γίνονται περισσότερο περίπλοκες. Όταν την κρίση τη διέρχονται κοινωνίες σαν τη δική μας, τα πράγματα… ξεφεύγουν, και το μέλλον βρίσκεται υπό διαρκή αμφισβήτηση, αν όχι μερική αναίρεση.

Ανταλλαγή των δύο Ελλήνων με τους 8 ζήτησε ο Ερντογάν

Θέμα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς έθεσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια εφ' όλης της ύλης συνέντευξης που μεταδόθηκε απευθείας ταυτόχρονα από τηλεοπτικά δίκτυα της Τουρκίας, ενόψει των πρόωρων εκλογών.
«Από εμάς ζήτησαν να δώσουμε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. Κι εμείς τους είπαμε πως υπάρχουν οκτώ στρατιωτικοί που προσπάθησαν να κάνουν πραξικόπημα.

Τι νέες αλλαγές έρχονται στο Facebook αυτή την εβδομάδα

Υπάρχουν πολλά ζευγάρια ετερόφυλα που ζητούν να υιοθετήσουν παιδί και  περνούν δικαίως  από ενδελεχή έλεγχο . Αν μαλώνουν μεταξύ τους, αν  το παιδί το αποδέχεται το περιβάλλον τους, αν διαθέτουν τα οικονομικά μέσα για να μπορέσουν να το μεγαλώσουν φυσιολογικά.

Οι ψυχολόγοι συστήνουν κάποια στιγμή που το υιοθετημένο παιδί θεωρείται ώριμο, μετά από ορισμένες προετοιμασίες να μιλήσουν στο παιδί για την υιοθεσία του. Άλλα  παιδιά το δέχονται , άλλα όμως θλίβονται , άλλα περνούν υπαρξιακή κρίση, και τα περισσότερα εκμεταλλεύονται την υιοθεσία τους.

Ριζικές αλλαγές σε τέσσερα μαθήματα, από το Δημοτικό μέχρι το Λύκειο! Στα θρανία οι εκπαιδευτικοί

Στα… θρανία αναμένεται να επιστρέψουν οι εκπαιδευτικοί, καθώς το υπουργείο Παιδείας προωθεί ριζικές αλλαγές σε Ιστορία, Μαθηματικά, Γλώσσα και Φυσικές Επιστήμες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου», το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής έχει ήδη ετοιμάσει προγράμματα σπουδών για τα συγκεκριμένα μαθήματα. Ωστόσο, το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών παραμένει άγνωστο.

Τι νέες αλλαγές έρχονται στο Facebook αυτή την εβδομάδα

Εκτεταμένες αλλαγές στους όρους και την πολιτική διαχείρισης των δεδομένων των χρηστών του προωθεί το Facebook εν όψει και της εφαρμογής του νέου Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων (GDPR), που θα ισχύσει στην Ευρώπη από τις 25 Μαίου 2018.
Πρόκειται για αλλαγές, οι οποίες ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας των χρηστών, θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται στην Ευρώπη από αυτή την εβδομάδα.

Έγγραφο-"φωτιά" για τα αναδρομικά των συνταξιούχων



Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος, η κυβέρνηση κρύβει εδώ και ένα χρόνο, εισήγηση-βόμβα για κατάργηση της κράτησης 3% έως 14% στις συντάξεις μέσω της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ) που κρίθηκε αντισυνταγματική, αλλά και για θέσπιση νέας εισφοράς από το πρώτο ευρώ σύνταξης.
Εγγραφα του υπουργείου Οικονομικών, που φέρει στη δημοσιότητα κατ’ αποκλειστικότητα ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, αποκαλύπτουν ότι:

Άγιος Γεώργιος 275 – 303



Από τους δημοφιλέστερους Αγίους σε όλο τον χριστιανικό κόσμο. Ονομάζεται, επίσης, Μεγαλομάρτυς και Τροπαιοφόρος. Ειδικά στη χώρα μας, δεν υπάρχει περιοχή που να μην έχει εξωκλήσι ή εκκλησία αφιερωμένη στη μνήμη του, ενώ το όνομα Γεώργιος είναι από τα πλέον συνηθισμένα.
Κατά τους συναξαριστές και την Ιερή Παράδοση, ο Γεώργιος γεννήθηκε μεταξύ 275 και 281 στη Νικομήδεια της Βιθυνίας.