Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Καιρός:για Πέμπτη 19 Απριλίου 2018



Την Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018 στην Πελοπόννησο και το Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες, με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές στην Πελοπόννησο και τη Δυτική Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια ηπειρωτικά και την Ήπειρο από το μεσημέρι. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το ξημέρωμα αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου, κυρίως στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο. Οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες.

Ν' ακούτε το ένστικτό σας όταν προσπαθεί να σας πει κάτι


Ν' ακούτε το ένστικτό σας όταν προσπαθεί να σας πει κάτι

Νιώσατε ποτέ ένα έντονο αίσθημα να χτυπά το στομάχι σας;
 Οδηγείτε στον δρόμο και ξαφνικά έχετε την ιδέα να στρίψετε αριστερά. 
Μόλις πέρασε ένα φορτηγό που έρχονταν κατά πάνω σας. 

Η «μαγική» Ελλάδα της δεκαετίας του '60 (βίντεο)


Η Ελλάδα τις δεκαετίες 60 και 70 ήταν ονειρεμένη για μερικούς απλούς λόγους. Όχι γιατί είχαν ανέσεις και λεφτά. Ίσα ίσα δεν υπήρχε σάλιο. Γιατί τότε οι άνθρωποι αισθάνονταν και ζούσαν πραγματικά. Τώρα όλα γίνονται για να γίνονται.

Τότε υπήρχαν αρχές, ήθη και αξίες. 

Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα; Πώς τεκμηριώνει ένας επιστήμονας την απάντηση και λύνει οριστικά το γρίφο



Το αυγό. Τελεία και παύλα. Όπως επισημαίνει ο γενετιστής Τζ. Π. Σ. Χόλντεϊν (1892-1964), «το ερώτημα που τίθεται συχνότερα είναι “η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;”. Το γεγονός ότι εξακολουθεί να διατυπώνεται το ερώτημα αποδεικνύει πως πολλοί άνθρωποι δεν διδάχθηκαν ποτέ την θεωρία της εξέλιξης ή απλώς δεν την πιστεύουν».

 Με βάση αυτό το σχόλιο, η απάντηση είναι προφανής. Τα πουλιά αποτελούν εξέλιξη των ερπετών, άρα το πρώτο πτηνό δεν μπορεί παρά να προήλθε από κάποιο αυγό, που το γέννησε κάποιο ερπετό.

Ποιες εργασίες συντήρησης είναι απαραίτητες για τον υπολογιστή σας

Οποιοσδήποτε υπολογιστής μπορεί να βγάλει χρόνια απρόσκοπτης λειτουργίας από πλευράς hardware. Τα περισσότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με τους υπολογιστές αφορούν το λογισμικό, το οποίο θέλει αναβάθμιση, ανανέωση, ενημερώσεις και άλλες εργασίες προκειμένου να διατηρηθεί σε λειτουργική κατάσταση.
Εδώ σημειώσαμε τις απολύτως απαραίτητες.

Σαντορίνη: Τριάντα κιλά πλαστικής σακούλας βρήκαν στο στομάχι της νεκρής φάλαινας..

Τριάντα κιλά από πλαστικές σακούλες βρέθηκαν στο στομάχι της νεκρή φάλαινας 7 τόνων και 9 μέτρων που ξεβράστηκε στην Σαντορίνη.

Φορολογικές δηλώσεις 2018: Αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή. Πότε ανοίγει το Taxis

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2018, καθώς μέχρι το τέλος του μήνα θα ανοίξει η εφαρμογή του Taxis.

Περίπου 6,2 εκατ. φορολογούμενοι θα κληθούν να δηλώσουν τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2017.
Ήδη στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχουν υποβληθεί οι βεβαιώσεις αποδοχών για τα εισοδήματα και τους φόρους που έχουν παρακρατηθεί από μισθούς και συντάξεις κατά τη διάρκεια του έτους. Επιπλέον έχουν ήδη φτάσει τα στοιχεία από τις τράπεζες για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που έγιναν το 2017.

Σε αυτό το μικρό νησί βρέθηκε «θησαυρός» που μπορεί να αλλάξει την παγκόσμια οικονομία



Στο μικρό, φαινομενικά αδιάφορο νησί Minamitori στον Ειρηνικό Ωκεανό μόλις έγινε μια τεράστια ανακάλυψη που θα μπορούσε να αλλάξει καθοριστικά το μέλλον της Ιαπωνίας και να επηρεάσει διεθνώς τις οικονομίες του πλανήτη. 

Πόσο τεράστια είναι; Ένας οικονομολόγος λέει πως μπορεί να αλλάξει τους κανόνες του οικονομικού παιχνιδιού παγκοσμίως και να προκαλέσει ανακατανομή της δύναμης σε μεγάλη κλίμακα. 

Ρεκόρ με 1.100 κατασχέσεις την ημέρα, αλλά τα χρέη αυξάνονται

Με ολοένα εντεινόμενους ρυθμούς οι φοροεισπρακτικές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) συνεχίζουν τις κατασχέσεις σε βάρος χιλιάδων μικροοφειλετών του Δημοσίου.
Τον Φεβρουάριο πέτυχαν νέο… ρεκόρ, καταφέρνοντας, κάθε εργάσιμη μέρα, να επιβάλλουν σχεδόν 1.100 κατασχέσεις σε καταθέσεις, εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία φορολογουμένων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων οφείλει στο Δημόσιο μικρού ύψους ληξιπρόθεσμα χρέη!

3η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων: ΟΛΟΙ στην ΑΜΦΙΠΟΛΗ στις 20 Μαΐου να στείλουμε τα δικά μας μηνύματα προς ΟΛΟΥΣ!!! (ΒΙΝΤΕΟ)



Η 3η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων θα στείλει μήνυμα ότι είναι αντίθετη στη χρήση του όρου «Μακεδονία» για την ονομασία των Σκοπίων – Η συνάντηση θα γίνει την Κυριακή, 20 Μαΐου κοντά στον Τύμβο Καστά 
Πανελλήνια συνάντηση Μακεδονικών Πολιτιστικών Συλλόγων με άρωμα... συλλαλητηρίων, διοργανώνουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) και οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου,

Ένας στους τρεις μαθητές του Γενικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής με υποτροφία σε πανεπιστήμιο των Η.Π.Α.

Σημαντική αύξηση σημείωσε ο αριθμός των μαθητών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής που θα συνεχίσουν με υποτροφία τις σπουδές τους σε πανεπιστήμια των Η.Π.Α. Συγκεκριμένα, ένας στους τρεις μαθητές της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου καθώς και δύο μαθητές της Γ’ τάξης του Επαγγελματικού Λυκείου έγιναν δεκτοί με υποτροφία σε Αμερικανικά πανεπιστήμια. 

Οι πολιτικές εφημερίδες 18/4/2018

                                                         

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων