Οι μαθητές εκμεταλλεύτηκαν τη δυνατότητα που τους παρέχει η Αμερικανική Γεωργική Σχολή για σπουδές στις Η.Π.Α. Συμμετείχαν στο επιτυχημένο πρόγραμμα “Study USA” που υλοποιεί η Σχολή και τα τελευταία έξι χρόνια 42 μαθητές συνέχισαν με υποτροφία τις σπουδές τους στις Η.Π.Α.
Οι γνώσεις που τους παρείχε το ΓΕΛ, τους έδωσαν τη δυνατότητα να διευρύνουν ακόμη περισσότερο τους ορίζοντές τους και να ατενίζουν με αισιοδοξία το ακαδημαϊκό μέλλον τους. Να σημειωθεί ότι οι υπόλοιποι μαθητές της Γ’ τάξης έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους είτε στη συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις, είτε στη συνέχιση των σπουδών τους στο Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, διεκδικώντας το δικαίωμά τους να κάνουν πράξη τα όνειρά τους. Τρεις από τους μαθητές που το καλοκαίρι θα ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για το υπερατλαντικό ταξίδι, σπούδασαν δωρεάν στο Γενικό Λύκειο της Σχολής καθώς είχαν εξασφαλίσει πλήρη υποτροφία!
Οι μαθητές των δύο λυκείων που εξασφάλισαν υποτροφία σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ είναι: Βασίλης Μπουφίδης (Worcester Polytechnic Institute), Ιωάννης Δημότσης (Vanderbilt University), Νεφέλη Ιβάνοβιτς (Υποτροφία Προέδρου – Haveford College), Ελένη Κυτούδη (Υποτροφία Προέδρου – Franklin & Marshall College), Αριάδνη Λαφάρα (University of Richmond), Γεωργία Μασούτη (St.Lawrence University), Ελίνα Παράσχου (Rhodes College), Γιώργος Πετρίδης (Gannon University), Δανάη Ψαραδέλλη (Υποτροφία Προέδρου – Davidson College), Μαρία Σταμπόλκου (Barry University), Ειρήνη Συμεωνίδου (από το ΕΠΑΛ – Berea College) και Σταύρος Βασιλειάδης (από το ΕΠΑΛ – Gannon University). Συγκλονιστική είναι η ιστορία της Σύριας Alissa Maha Alkhalaf, η οποία φοίτησε στο Γενικό Λύκειο, εξασφάλισε πλήρη υποτροφία για το Smith College και στο μεταξύ έχει αναχωρήσει για την Γερμανία στο πλαίσιο του προγράμματος επανασύνδεσης προσφυγικών οικογενειών.
«Επέλεξα το ΓΕΛ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής λόγω του εξαιρετικού προγράμματος study USA. Πάντα είχα στόχο να σπουδάσω στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού», είπε ο Ιωάννης Δημότσης, ο οποίος επιθυμεί να ασχοληθεί με την επιστήμη της πληροφορικής. Από την πλευρά της, η Ελένη Κυτούδη, ο πατέρας της οποίας είναι απόφοιτος της Σχολής, ονειρεύεται να ασχοληθεί με τα οικονομικά. Η Δανάη Ψαραδέλλη χαρακτήρισε «απαιτητικό» το πρόγραμμα Study USA και έχει βλέψεις να σπουδάσει βιολογία. Ο Βασίλης Μπουφίδης προσανατολίζεται στο να σπουδάσει κάτι σχετικό με τον κλάδο των μηχανικών καθώς έχει περάσει με υποτροφία σε μία εξαιρετική πολυτεχνική σχολή. «Και να σκεφτεί κανείς ότι δεν γνώριζα αγγλικά όταν έκανα αίτηση στο Study USA», είπε. H Ειρήνη Συμεωνίδου έδωσε μεγάλο αγώνα για να καταφέρει να εξασφαλίσει υποτροφία καθώς ξεκίνησε μόλις πέρυσι να φοιτά στο Επαγγελματικό Λύκειο της Σχολής και έπρεπε να καλύψει το κενό στο πρόγραμμα Study USA. Όνειρό της ήταν να σπουδάσει στις Η.Π.Α. και πλέον σκέφτεται να ακολουθήσει τον κλάδο της γεωπονίας. Η Ελίνα Παράσχου από τον Σοχό Θεσσαλονίκης, ήρθε σε επαφή με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή μέσω εκπαιδευτικής εκδρομής, ξεκίνησε να φοιτά από την Α’ ΓΕΛ και πλέον ετοιμάζει τις βαλίτσες της για τις Η.Π.Α. όπου θα σπουδάσει ψυχολογία. Τον ίδιο κλάδο θα ακολουθήσει και η 17χρονη Γεωργία Μασούτη, η οποία δηλώνει ενθουσιασμένη από το επίπεδο της εκπαίδευσης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και ανυπομονεί για τη στιγμή που θα περάσει το κατώφλι του Αμερικανικού πανεπιστημίου στο οποίο έγινε δεκτή. Η Αριάδνη Λαφάρα, η οποία θα σπουδάσει οικονομικές επιστήμες, επέλεξε το ΓΕΛ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής λόγω του προγράμματος Study USA, το οποίο η φίλη της Νεφέλη Ιβάνοβιτς χαρακτήρισε «συναρπαστικό».
Λίγα λόγια για το πρόγραμμα “STUDY USA”
Από την Α’ τάξη του Γενικού Λυκείου όσοι μαθητές ενδιαφέρονται να συνεχίσουν σε κάποιο Αμερικανικό πανεπιστήμιο δηλώνουν συμμετοχή στο πρόγραμμα Study USA της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη βάση στους βαθμούς, την αγγλική γλώσσα και το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Επίσης, οφείλουν να συμμετέχουν σε λέσχες και να αναπτύσσουν έντονη κοινωνική δραστηριότητα στην οικοτροφειακή ζωή και τον εθελοντισμό. Στη Β’ τάξη, πρέπει να συνεχίσουν να έχουν καλούς βαθμούς και να ενισχύσουν σημαντικά το επίπεδο της αγγλικής γλώσσας. Έχοντας εξασφαλίσει την επιτυχία στο πρόγραμμα Study USA, στις αρχές της Γ’ τάξης του λυκείου κάνουν αιτήσεις στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ στα οποία επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Τα πανεπιστήμια κάνουν την επιλογή τους αλλά παράλληλα παρακολουθούν και ενημερώνονται για τους βαθμούς των μαθητών μέχρι και το τέλος της σχολικής χρονιάς.
Πάνω σειρά από αριστερά: Δημότσης, Κυτούδη, Ψαραδέλλη, Μπουφίδης και Συμεωνίδου. Κάτω σειρά από αριστερά: Παράσχου, Μασούτη, Λαφαρά και Ιβάνοβιτς.
Οι τρεις κοπέλες που εξασφάλισαν υποτροφία σε πανεπιστήμια των Η.Π.Α. έχοντας φοιτήσει στο ΓΕΛ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής με Υποτροφία. Από αριστερά: Κυτούδη, Ιβάνοβιτς και Ψαραδέλλη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου