Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Καιρός:για Τρίτη 27 Μαρτίου 2018.



Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με βαθμιαία βελτίωση και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και νυκτερινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά περιμένουμε την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018. Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Κέρνα τη μοίρα μια ρακή και γλέντα ό,τι σου φέρει…



Όλοι ξέρουμε πως αυτή η ζωή, η τόσο όμορφη στην όψη, μπορεί να γίνει τυρρανική στην αίσθηση. Κι αυτό γιατί δεν τα φέρνει όλα πάντα όπως τα θέλουμε, όπως τα περιμένουμε.
Κι έτσι σκάνε μύτη και οι δυσκολίες. Κι είναι άλλοτε μικρές κι αστείες κι άλλοτε βουνά. Όσο για μας; Δεν έχουμε την πολυτέλεια να σταματήσουμε να παλεύουμε. Η ζωή, φίλε μου, δεν περιμένει. Παλεύουμε με νύχια και με δόντια για όσα δικαιούμαστε. Παλεύουμε για μια ζωή όπως την ονειρευτήκαμε κι όπως πρέπει να γίνει. Κι αν έρθουν ζόρια, καλώς να ορίσουν.

Φορμαλδεΰδη στο ηλεκτρονικό τσιγάρο και κίνδυνος καρκινογένεσης

Τα στοιχεία προέρχονται από προσεγγίσεις και συζητήσεις μεταξύ ερευνητών σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά (με κριτές). Ο αναγνώστης μπορεί να αξιοποιήσει το βασικό πόρισμα της επιστημονικής αυτής συζήτησης: εάν δεν μπορεί να κόψει οριστικά το κάπνισμα, φαίνεται ότι η επιλογή του ηλεκτρονικού τσιγάρου έναντι του συμβατικού είναι προτιμότερη, αρκεί η παρεχόμενη ισχύς (σε Watts) να είναι η χαμηλότερη δυνατή, ώστε να ελαχιστοποιείται η παραγωγή φορμαλδεΰδης, ουσίας ιδιαίτερα επικίνδυνης για την πρόκληση καρκίνου. Αδρό ποιοτικό κριτήριο μπορεί να είναι η δυσάρεστη καυτερή γεύση την οποία προσδίδει στο στόμα η υπερβολική παραγωγή φορμαλδεΰδης από την συσκευή.

ΑΣΕΠ-3Κ/2018: Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα ανακοίνωσης των προσωρινών πινάκων επιτυχόντων



Τις αμέσως επόμενες ημέρες πρόκειται να δημοσιοποιηθούν οι προσωρινοί πίνακες με τους 8.166 επιτυχόντες για την προκήρυξη 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ. Αυτό διαβεβαιώνουν την aftodioikisi.gr πηγές της Ανεξάρτητης Αρχής.
Σύμφωνα με πληροφορίες πιθανότατα ακόμη και τη Δευτέρα να ανακοινωθούν οι προσωρινοί πίνακες για τους υποψήφιους Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) και Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) που αφενός είναι οι λιγότεροι και αφετέρου οι αιτήσεις τους ολοκληρώθηκαν στις 13 Μαρτίου.

''Βόμβα'' οι απαιτήσεις του ΔΝΤ - Τι σημαίνουν για συνταξιούχους και φορολογουμένους οι περικοπές που ζητάει το Ταμείο

 Πονοκέφαλο έχουν φέρει οι πιέσεις που ασκεί το ΔΝΤ στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για διπλό μαχαίρι σε συντάξεις και αφορολόγητο από το 2019, με πάγωμα των αντιμέτρων ως όρο ώστε να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, βάζοντας φωτιά στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις.
Ειδικότερα, επιπλέον 20 δισ. ευρώ θα χάσουν οι συνταξιούχοι με τα νέα μέτρα που έχουν ψηφιστεί για να ισχύσουν από 1.1.2019, όπως είναι η μείωση κατά 18% στις κύριες και επικουρικές συντάξεις,

Κανένα άλλο έθνος στην Ευρώπη δεν έχυσε τόσο αίμα για την ελευθερία: Από το 1821 μέχρι το 1933 έχουμε 5.000.000 Έλληνες νεκρούς


Κανένα άλλο έθνος στην Ευρώπη δεν έχυσε τόσο αίμα για την ελευθερία: Από το 1821 μέχρι το 1933 έχουμε 5.000.000 Έλληνες νεκρούς

ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η Ιστορία μαρτυρεί ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε από τα αρχαιότερα έθνη της Ευρώπης και θα έπρεπε ως εκ τούτου να έχουμε αυξηθεί δια μέσου των αιώνων και να είμαστε σήμερα ένα από τα πολυπληθέστερα έθνη της γης.

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ: «Νεκρή» πόλη η Αδριανούπολη. Άφαντοι οι Έλληνες λόγω εμπάργκο. Σε απόγνωση οι Τούρκοι έμποροι



«Νεκρή» πόλη εμπορικά ήταν και χθες Παρασκευή η Αδριανούπολη, αφού κανένας Έλληνας δεν πέρασε το τελωνείο των Καστανεών απ’ τον Έβρο, να πάει  για ψώνια ή διασκέδαση, λόγω της συνεχιζόμενης απαράδεκτης αιχμαλωσίας των δύο στρατιωτικών μας στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της πόλης.

Προσοχή: 24ωρη απεργία στα ΚΤΕΛ ολόκληρης της χώρας

Μεγάλα προβλήματα στις μετακινήσεις αναμένεται να προκαλέσει η 24ωρη απεργία στα ΚΤΕΛ που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 29 Μαρτίου.

Η απεργία στα ΚΤΕΛ θα ξεκινήσει την Πέμπτη (29-03-2018) στις 06.00 το πρωί και θα ολοκληρωθεί ένα 24ωρο αργότερα.

Το ΥΠΟΙΚ πατάει «γκάζι» για κατασχέσεις και ληξιπρόθεσμα

«Μπουσούλα» κατασχέσεων είτε τραπεζικών λογαριασμών, είτε αμοιβών από μισθούς, συντάξεις, ενοίκια ή απλήρωτα τιμολόγια έχει συντάξει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να διευκολύνει το έργο των των υπαλλήλων που απασχολούνται κυρίως στα τμήματα δικαστικού των Δ.Ο.Υ και τα οποία έχουν επωμισθεί το έργο της επιβολής αναγκαστικών μέτρων.

Αυτή είναι η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Ελλάδας



Η πληθυσμιακή πυκνότητα αρκετών ευρωπαϊκών πόλεων βρέθηκε στο επίκεντρο της έρευνας ενός Άγγλου καθηγητή και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά αλλά κι άκρως διδακτικά για όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

EΡΕΥΝΑ 75 ΕΤΩΝ του Χάρβαρντ: Ούτε τα πλούτη ούτε η δόξα –Τι μας κάνει ευτυχισμένους (Βίντεο)

Παρατηρώντας την καθημερινότητα 724 ανθρώπων, επί 75 χρόνια, οι επιστήμονες του
πανεπιστημίου του Χάρβαρντ μελέτησαν τη συνταγή της ευτυχίας. 
Το συμπέρασμά τους ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2015: ούτε τα πλούτη ούτε η δόξα αρκούν για να κάνουν κάποιον ευτυχισμένο. Αντίθετα, η ποιότητα των σχέσεων εγγυάται ευτυχία, υγεία και ...μνήμη.

Οι πολιτικές εφημερίδες 26/3/2018

                                                                   

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων