Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Καιρός:για Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018.



Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην κεντρική, ανατολική και βόρεια χώρα και βαθμιαία επιδείνωση του καιρού μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, περιμένουμε την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018. Μέχρι τις βραδινές ώρες τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν περιοχές της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης καθώς και νησιωτικά τμήματα του Δυτικού και Βόρειου Αιγαίου.

Η ηλικία είναι ένα εμπόδιο του μυαλού



Ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσεις να χτίζεις αυτό που ονειρεύεσαι και έχεις ως στόχο στην ζωή σου. Μην λες «Α τώρα αυτά δεν γίνονται..μεγάλωσα… που να τρέχεις τώρα κ.λ.π.» . Ένας από τους πιο σημαντικούς φιλόσοφους όλων των εποχών, αναδείχτηκε σύμφωνα με έρευνα του MIT μέσα στις 10 κορυφαίες προσωπικότητες της ανθρωπότητας, ξεκίνησε το έργο του σε ηλικία 56 ετών. Η επιρροή του ακόμα και σήμερα είναι εντονότατη σε πολλές φιλοσοφικές & θρησκευτικές γραμμές, στην διατροφή, στη φιλοζωία, στις τέχνες, στην μουσική, στα μαθηματικά,. στην αστρολογία και στις επιστήμες γενικώς.

ΜΕΓΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 2 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

«Μετά την παρέλαση για την εθνική επέτειο, καλούνται όλοι οι Θεσσαλονικείς και όσοι θα βρίσκονται τότε στην Θεσσαλονίκη, να διαδηλώσουν υπέρ των δύο στρατιωτικών μας, μπροστά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου»

Κουρκουμάς: Η μαγική τροφή με τις πολλαπλές δράσεις!



 Από την Κάλλια Θ. Γιαννιτσοπούλου Κλινική διαιτολόγο- διατροφολόγο, MSc, MBA, SRD Yπεύθυνη του Επιστημονικού Διαιτολογικού Κέντρου ‘Σώμα Υγιές’ somaygies.gr



Ο κουρκουμάς είναι ένα πολυετές βότανο που προέρχεται από την Ινδία. Το ίδιο το βότανο προέρχεται από το ρίζωμα του φυτού, το οποίο ξεραίνεται πριν αποκτηθεί αυτή η χρήσιμη σκόνη. Χρειάζεται μια ειδική θερμοκρασία και περιβάλλον για να ευδοκιμήσει, δεν καλλιεργείται ευρέως σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά εξάγεται λόγω της επιθυμίας του κόσμου για την άμεση απόκτησή του.

Στην Ελλάδα η μεγαλύτερη πτώση μισθών στην ΕΕ την τελευταία 7ετία!


Στις εννέα χώρες με τις μεγαλύτερες μειώσεις στους μισθούς στην ΕΕ , στα χρόνια της κρίσης, περιλαμβάνεται η Ελλάδα, η οποία μάλιστα έχει σημειώσει τη σημαντικότερη υποχώρηση κατά την τελευταία επταετία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ).

Κίνδυνος θανάτου από δύο φάρμακα για την πίεση!



Η υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση) είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για την καρδιακή νόσο και μια από τις κύριες αιτίες θανάτου παγκοσμίως.
Αλλά μια νέα μελέτη για την αρτηριακή πίεση διαπίστωσε, ότι δύο κατηγορίες φαρμάκων που χρησιμοποιούνται συνήθως για την μείωση της αρτηριακής πίεσης θα μπορούσαν να αποτελούν αυξημένο κίνδυνο θανάτου από μόνες τους!

ΟΟΣΑ: Πρώτη σε φόρους η Ελλάδα, τελευταία σε ανάπτυξη και στήριξη ανέργων

Οι εισφορές και φόροι που βαραίνουν τις αποδοχές των εργαζόμενων στην Ελλάδα παραμένουν υψηλοί γεγονός που ωθεί σε «μαύρη» εργασία σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, ο οποίος προτείνει τη μείωσή τους.

Σύμφωνα με την ενδιάμεση έκθεσή του για τις μεταρρυθμίσεις το 2017 στις χώρες – μέλη του και τις χώρες της G20, η οποία δόθηκε χθες στη δημοσιότητα,  σε χώρες – όπως η Ινδία, η Ινδονησία και η Τουρκία, αλλά και η Ιταλία και η Ελλάδα – ο ανεπίσημος τομέας εργασίας (η μαύρη εργασία) παραμένει βασική πρόκληση για την προώθηση της δίκαιης ανάπτυξης.

Αν.Λαυρέντζος: Δημογραφία Και Μετανάστευση Αλλάζουν Τη Φυσιογνωμία Της Ελλάδας

Στα τέλη του 2017 δημοσιεύτηκαν από την Ελληνική Στατιστική Αρχή τα στοιχεία τα οποία αποτυπώνουν τη δημογραφική εξέλιξη του ελληνικού πληθυσμού κατά την προηγούμενη χρονιά. Σύμφωνα με αυτά:
Το 2016 ο πληθυσμός της Ελλάδας υπέστη περαιτέρω φυσική μείωση κατά 25.887 άτομα, αφού για έβδομη συνεχή χρονιά οι θάνατοι (118.785) ξεπέρασαν τις γεννήσεις (92.898).

Η Ομοσπονδία Μακεδόνων απαντά στον Βούτση για τις καταγγελίες περί απειλών θανάτου

Με αφορμή το εξώδικο που έλαβαν βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου από τις Παμμακεδονικές Ενώσεις των Γιαννιτσών, του Καναδά, της Νοτίου Αφρικής και της Αυστραλίας, με το οποίο…
προειδοποιούνταν ότι θα υποπέσουν σε αδικήματα που επισείουν ισόβια κάθειρξη ή θάνατο, αν περιέχεται το όνομα «Μακεδονία» στη σύνθετη ονομασία της FYROM και αν δεν διεξαχθεί δημοψήφισμα για το Σκοπιανό, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Γεώργιος Τάτσιος, κλήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Λήγει η προθεσμία για τους κατόχους ανασφάλιστων οχημάτων - Έρχονται πρόστιμα

Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 μπορούν οι κάτοχοι των ανασφάλιστων οχημάτων να ασφαλίσουν τα αυτοκίνητά τους αφού ξεκινάει άμεσα από το υπουργείο Οικονομικών και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ο έλεγχος για όσους από τους ιδιοκτήτες τους δεν έχουν προστρέξει να το κάνουν.

Πότε δίνεται το δώρο Πάσχα, πώς υπολογίζεται, ποιοι το δικαιούνται

To δώρο του Πάσχα είναι κατοχυρωμένο για όλους τους εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα στην ελληνική επικράτεια από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου δικαιούνται να λάβουν από τον εργοδότη τους το δώρο.

Οι πολιτικές εφημερίδες 21/3/2018

                                                            

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων