Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Καιρός:για Τρίτη 13 Μαρτίου 2018



Την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 αναμένεται άστατος καιρός, με τοπικές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι αυξημένες. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κατά περιόδους κυρίως στα βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά, το Ιόνιο, και το Ανατολικό Αιγαίο. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τόσο έως το ξημέρωμα, όσο και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Κάθε φορά που εντυπωσιάζεις, αποκτάς κι έναν εχθρό. Για να είσαι δημοφιλής πρέπει να είσαι μετριότητα



Ο Ισπανός ψυχολόγος και ψυχίατρος Ενρίκε Ρόχας αναφέρει πως «όσοι νιώθουν ότι αποτελούν αντικείμενο του φθόνου συναδέλφων, συμμαθητών, γειτόνων, φίλων, ακόμα και συγγενών, πρέπει να ξέρουν πως το πιο σημαντικό είναι να προφυλάσσονται, να μην εκτίθενται σε καταστάσεις που προκαλούν και οξύνουν αυτό το συναίσθημα».

Συνηθισμένα εκφραστικά λάθη σε συνηθισμένες εκφράσεις


Αποτέλεσμα εικόνας για παιδεια εικονες

*«Ευχαριστούμε όλους όσοι μας συμπαραστάθηκαν» (και όχι: «όλους όσους…» διότι είναι υποκείμενο στο ρήμα που ακολουθεί, αλλά: «ευχαριστούμε όσους…» και «επικοινωνεί με όλους όσους εκτιμάει», επειδή εδώ το «όσους» είναι αντικείμενο του ρήματος).
*Αντίγραψε ό,τι βλέπεις (και όχι αντέγραψε ό,τι βλέπεις) γιατί είναι προστακτική σύνθετου ρήματος.
*π.μ. (=προ μεσημβρίας), μ.μ. (=μετά μεσημβρίαν και όχι μετά μεσημβρίας), π.Χ.(=προ Χριστού), μ.Χ. (=μετά Χριστόν και όχι μετά Χριστού).
*Περισσότεροι από έναν ή περισσότεροι του ενός (και όχι: περισσότεροι από ένας)

«Χρυσή» και στο Μεξικό η Αννα Κορακάκη!



Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Άννα Κορακάκη στο σπορ πιστόλι 25μ., στο πλαίσιο του μίτινγκ της σειράς Παγκοσμίου Κυπέλλου σκοποβολής, στη Γκουανταλαχάρα του Μεξικού.
Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης πέρασε αρχικά ως τρίτη από τον προκριματικό με σύνολο 585 βαθμών (295 στις βολές ακριβείας, όπου ήταν πρώτη, και 287 στην ταχύτητα), ενώ στον τελικό ήταν από την αρχή μεταξύ πρώτης και δεύτερης θέσης.

ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΕΣ,ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ , ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ?? ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ , Ο ΛΑΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Ή ΕΣΕΙΣ;; ΕΙΣΤΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ!! ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΠΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΟΧΕΣ ΔΙΑΠΡΑΧΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ!!

ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ!!

ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΤΥΞΩ!!

ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ!!

ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ,ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΛΙ ΒΑΡΙΕΤΑΙ ΑΣ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ!!

ΣΚΑΣΙΛΑ ΜΟΥ!!

Ποια είναι η Μιχαλού και τι τρέχει τελικά στα γύφτικα; Ο Νίκος Σαραντάκος λύνει όλες τις απορίες

Κάποια στιγμή «θα τα πούμε έξω από τα δόντια», γιατί έχουμε «φάει τα λυσσακά μας» και σα να μην έφτανε αυτό «χρωστάμε και της Μιχαλούς». Στο πηγάδι κατουρήσαμε εμείς δηλαδή;

Οι φράσεις που χρησιμοποιούμε καθημερινά στην καθομιλουμένη για να περιγράψουμε συγκεκριμένες καταστάσεις είναι αμέτρητες. Πολλές από αυτές έχουν τις ρίζες τους στα βυζαντινά χρόνια, άλλες στην λαϊκή παράδοση, ενώ μερικές μεταφράστηκαν αυτολεξεί από άλλες γλώσσες.

Α.Φώσκολος : Ο Αμύθητος Θησαυρός Των Ελληνικών Βυθών.

Στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου, που έχει έκταση το 1/3 της Σαουδικής Αραβίας (εικόνα 1), σύμφωνα με βάσιμες εκτιμήσεις κρύβεται ένας αμύθητος θησαυρός. Γεωγραφικά διαιρείται σε τρία διαμερίσματα: Το πρώτο διαμέρισμα είναι η λεκάνη της Λεβαντίνης και περιλαμβάνει τις ΑΟΖ 
Συρίας, Λιβάνου, Ισραήλ και το ανατολικό τμήμα της Κυπριακής ΑΟΖ (οικόπεδα 2, 3, 9, 12 και 13). Σε αυτή την λεκάνη, κυρίως στην ισραηλινή ΑΟΖ, έγιναν 460 γεωτρήσεις και βρέθηκαν κοιτάσματα φυσικού αερίου που περιέχουν 1,5 τρισ. Μ3 (κυβικά μέτρα) φυσικού αερίου και 3 δισ. βαρέλια πετρελαίου.

Ανείσπρακτα ενοίκια: Πώς θα απαλλαγείτε από τον φόρο



Την εφορία θα πρέπει να επισκεφθούν υποχρεωτικά πριν την υποβολή της δήλωσης οι φορολογούμενοι που έχουν ανείσπρακτα ενοίκια προκειμένου να μην φορολογηθούν για αυτά.
Για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που το 2017 είχαν ανείσπρακτα ενοίκια υπάρχει τρόπος να γλιτώσουν από την Εφορία και να μη φορολογηθούν για εισοδήματα που δεν έλαβαν ποτέ, και μάλιστα με συντελεστή 15% από το πρώτο ευρώ.

Έτοιμο το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο στον κόσμο! (Video)

Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο στον κόσμο αποκαλύφτηκε στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου 
της Γενεύης στην Ελβετία και παράγεται από την ολλανδική εταιρεία PAL-V η οποία δέχεται παραγγελίες στην ιστοσελίδα της.

Σύμφωνα με το CNBC η PAL-V δήλωσε ότι η πρώτη παράδοση θα γίνει το 2019 όταν το μοντέλο παραγωγής θα έχει πλέον λάβει τις τελικές πιστοποιήσεις ασφάλειας.

Στα 40 ευρώ η επικουρική για τους χαμηλόμισθους

Από τα 40 ευρώ θα ξεκινά η νέα επικουρική για τους χαμηλόμισθους και θα φτάνει έως και 450-500 ευρώ για τα διευθυντικά στελέχη των ΔΕΚΟ και των τραπεζών που πλήρωναν υψηλές εισφορές.
Οι πρώτες 998 κουρεμένες επικουρικές «ξεπάγωσαν» αυτές τις μέρες μετά από τρία χρόνια αλυσιδωτών καθυστερήσεων.

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Απριλίου



Η καταβολή των συντάξεων Απριλίου θα ξεκινήσει από τις 29 Μαρτίου.
Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις Απριλίου 2018 στις 29 Μαρτίου 2018 ημέρα Πέμπτη όπως και το ΙΚΑ.
Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Απριλίου 2018 θα πληρωθούν ως εξής:
Το ΝΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις Απριλίου 2018 στις 29 Μαρτίου 2018 ημέρα Πέμπτη.

Οι πολιτικές εφημερίδες 12/3/2018

                                                              

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων