Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Καιρός:για Σάββατο 10 Μαρτίου 2018.



Πολύ καλές καιρικές συνθήκες ολόκληρη τη χώρα, με λίγες τοπικές νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά ηπειρωτικά θα πυκνώσουν, περιμένουμε το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018. Πρόσκαιροι όμβροι ενδέχεται να εκδηλωθούν στον ορεινό άξονα της Πίνδου και στα ορεινά της Βόρειας Πελοποννήσου. Νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ τις βραδινές και νυκτερινές ώρες θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η ζωή, φίλε μου, δεν περιμένει.


Κέρνα τη μοίρα μια ρακή και γλέντα ό,τι σου φέρει…

Όλοι ξέρουμε πως αυτή η ζωή, η τόσο όμορφη στην όψη, μπορεί να γίνει τυρρανική στην αίσθηση. Κι αυτό γιατί δεν τα φέρνει όλα πάντα όπως τα θέλουμε, όπως τα περιμένουμε.

Κι έτσι σκάνε μύτη και οι δυσκολίες. Κι είναι άλλοτε μικρές κι αστείες κι άλλοτε βουνά. Όσο για μας; Δεν έχουμε την πολυτέλεια να σταματήσουμε να παλεύουμε.

ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ;

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός

Ίσως η πατρίδα μας αναγκαστεί να υπερασπιστεί -ίσως πολύ σύντομα- την εθνική της αξιοπρέπεια. Να πολεμήσουν τα παιδιά της. Θέλω όμως να ρωτήσω. Είναι δυνατόν να ζούμε περιτριγυρισμένοι από αρπακτικά και στα σχολεία να διδάσκεται, μέσω των άθλιων βιβλίων, η δειλία και η ηττοπάθεια;

«Μη φοβάστε παλικάρια, οι Έλληνες δεν φοβήθηκαν ποτέ τους Τούρκους»

Τελικά ίσως να υπάρχει μέλλον και ελπίδα...... 

Συγκλονιστικά ήταν τα μηνύματα που έστειλαν με ζωγραφιές στους δύο αιχμάλωτους Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία, μαθητές σε Δημοτικό Σχολείο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.
Μερικά από αυτά αναγράφουν: 

Σαφάρι κατασχέσεων για χρέη στα Ταμεία. Στο στόχαστρο 1,3 εκατ. οφειλέτες

Το «υπερόπλο» των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών κατά των οφειλετών ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει η κυβέρνηση και για τα χρέη άνω των 31 δισ. ευρώ που προέρχονται αμιγώς από τις καθυστερούμενες και ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές μέχρι το τέλος του 2017 στα Ταμεία.
Από αυτά, τα 2 δισ. ευρώ έχουν ήδη χαρακτηριστεί ως «ανεπίδεκτα είσπραξης» από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ). Μένουν τα υπόλοιπα 29 δισ. που είναι άγνωστο αν θα επιστρέψουν, δεδομένου ότι εγκαταλείπουν τις ρυθμίσεις ακόμη και όσοι έχουν δόσεις των 100 ευρώ το μήνα.

Ακόμη και οι Σκοπιανοί άρχισαν να μας δουλεύουν κανονικά


Οι Σκοπιανοί αλωνίζουν στα διεθνή φόρα, και έχουν επιβάλλει τις απόψεις τους. Αυτό διαπιστώνεται εύκολα από τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου

Ο Ν. Κοτζιάς ακόμη να καταλάβει πόσο τον «δουλεύει» ο Ζόραν Ζάεφ; Ναι, αυτό το «παιδαρέλι», πρώην δήμαρχος μιας μικρής πόλης, προφανώς με το σωστό δασκάλεμα, αφήνει τον Κοτζιά μόνο με το περισπούδαστο ύφος, ότι θα λύσει όλα τα προβλήματα με διάλογο, επειδή αυτός ξέρει, ενώ οι προηγούμενοι δεν ήξεραν.

Οι αστυνομικοί Θεσσαλονίκης καταθέτουν μηνύσεις: Οι μπαχαλάκηδες έχουν ασυλία

Mε μήνυση κατά παντός υπευθύνου στον εισαγγελέα υπηρεσίας και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης απαντούν οι αστυνομικοί στην αδιαφορία της πολιτείας για τις επιθέσεις που δέχονται, ειδικά όσον αφορά τους πλειστηριασμούς, στη σκιά διοικητικής έρευνας της ΕΛ.ΑΣ.

Ο δήμος Αμπελοκήπων- Μενεμένης τίμησε την αρχαιολόγο Κ. Περιστέρη για το έργο της



Την αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη τίμησε ο δήμος Αμπελοκήπων- Μενεμένης χθες σε μία εκδήλωση στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο, Θεατρική Σκηνή «Σοφία Βέμπο» στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας. Η κ. Περιστέρη, βραβεύτηκε για την προσφορά της στην επιστήμη της Αρχαιολογίας και για την ανακάλυψη του ταφικού μνημείου στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη.

Τι ισχύει σε περίπτωση επιστράτευσης. Ποιες ηλικίες καλούνται;

Η επιστράτευση μπορεί να είναι «γενική» ή «μερική» όπου η δεύτερη αφορά συγκεκριμένες εφεδρικές κλάσεις ή ορισμένες περιοχές, περιφέρειες ή διαμερίσματα της επικράτειας καθώς και ειδικές κατηγορίες ή ειδικότητες εφέδρων, (αξιωματικών, στρατιωτών).

Με δεδομένη την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το αποκορύφωμα με το επεισόδιο της σύλληψης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο, πολλοί αναγνώστες, αναζητούν στο ίντερνετ πληροφορίες για το ενδεχόμενο επιστράτευσης.

Τζιτζικώστας σε αντιπεριφερειάρχες: Όσοι θέλετε να είστε υποψήφιοι βουλευτές ή δήμαρχοι να παραιτηθείτε


undefined

Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, υπό την προεδρία του περιφερειάρχη, Απόστολου Τζιτζικώστα, παρουσία και των χωρικών και θεματικών Αντιπεριφερειαρχών. Κύριο αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η προετοιμασία του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Κεντρικής Μακεδονίας, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το τριήμερο 26-28 Μαρτίου 2018.

Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες φθηνά βιβλία για όλους από 1 ευρώ!

Στο Πασχαλινό μπαζάρ των εκδοτών Βορείου Ελλάδας
Χιλιάδες βιβλία σε πολύ χαμηλές τιμές θα έχει το Πασχαλινό Bazaar Βιβλίου των εκδοτών το οποίο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του την Παρασκευή 16 Μαρτίου και έως τις 19 Μαΐου 2018 στο πιο κεντρικό, εμπορικό σημείο της πόλης, στην Ερμού 39 με Αριστοτέλους.
Οι 100 εκδοτικοί οίκοι που συμμετέχουν από όλη την Ελλάδα καλύπτουν την επιθυμία του βιβλιόφιλου κοινού για μια πασχαλινή διοργάνωση αυτή την περίοδο στην πόλη μας.

Οι πολιτικές εφημερίδες 9/3/2018

                                                                 

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων