Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Καιρός: Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018.



Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στα νησιωτικά τμήματα του Κεντρικού, Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, περιμένουμε την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018. Τα φαινόμενα στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα θα είναι τοπικά έντονα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας πάντως ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με τα φαινόμενα μέχρι αργά το βράδυ να περιορίζονται στα βορειοδυτικά.

«O αλυσοδεμένος ελέφαντας του Χόρχε Μπουκάι» – Ιστορία με νόημα



Όταν ήμουν μικρός μου άρεσε πολύ το τσίρκο, και στο τσίρκο μου άρεσαν πιο πολύ τα ζώα. Μου έκανε τρομερή εντύπωση ο ελέφαντας που, όπως έμαθα αργότερα, είναι το αγαπημένο ζώο όλων των παιδιών. Στην παράσταση, το θεόρατο ζώο έκανε επίδειξη του τεράστιου βάρους του, του όγκου και της δύναμής του…

Πώς μπορεί να καταλάβετε ότι ένα παιδί είναι θύμα σχολικής βίας (bullying) ή εκφοβίζεται;

της Βικτωρίας Πολύζου, σύμβουλος ψυχικής υγείας, σύμβουλος σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού
Ο εκφοβισμός είναι μακροχρόνια σωματική ή ψυχολογική βία που ασκείται από ένα άτομο ή ομάδα ατόμων εναντίον ενός ατόμου που δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του στη συγκεκριμένη κατάσταση.

Οι επιστήμονες στην εκστρατεία του Μ. Αλεξάνδρου. Ο γιατρός που του έσωσε τη ζωή και ο βηματιστές, που μέτρησαν με ακρίβεια την Ασία πριν 2.300 χρόνια...

Ο Μέγας Αλέξανδρος ξεκίνησε την εκστρατεία του με 32.000 στρατιώτες και σε διάστημα δέκα ετών έφτασε μέχρι την μακρινή Ινδία. Παρά τον ολιγάριθμο στρατό του, δημιούργησε την μεγαλύτερη αυτοκρατορία της αρχαιότητας και διέδωσε στους «βαρβάρους» το ελληνικό ιδεώδες και πολιτισμό.
Στο έργο του τον βοήθησαν σπουδαίοι Έλληνες επιστήμονες που τον ακολούθησαν στην εκστρατεία. Ανάμεσα τους ήταν σημαντικοί φιλόσοφοι, γιατροί, αρχιτέκτονες, τοπογράφοι, καλλιτέχνες και μάντεις.

Πανελλαδικές 2018: Oι αλλαγές στο μηχανογραφικό και οι οι δηλώσεις συμμετοχής

Ανακοινώθηκε το διάστημα για την  υποβολή της Αίτησης – Δήλωσης των υποψηφίων  που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας η αίτηση προγραμματίζεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου 2018, κατόπιν και νεότερης εγκυκλίου που θα ακολουθήσει.

Ο ΕΚΤΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΣΠΕΥΔΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την είδηση ότι πλοία του έκτου αμερικανικού στόλου σπεύσουν στην κυπριακή ΑΟΖ και συγκεκριμένα στο οικόπεδο 10 όπου θα φτάσει το γεωτρύπανο της αμερικανικής εταιρείας Exxon Mobile, μετέδωσε το τουρκικό κανάλι NTV, επικαλούμενο και το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnık.

Τι είναι η NAVTEX και πώς η Τουρκία τη χρησιμοποιεί για να προκαλεί εντάσεις

Σχεδόν καθημερινά ακούμε πως η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX με σκοπό να προκαλέσει εντάσεις ή να εξυπηρετήσει άλλους σκοπούς, όπως να μπλοκάρει τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ. Τι είναι όμως η NAVTEX;
NAVTEX είναι μία διεθνής προσφερόμενη Υπηρεσία που σκοπό έχει τη διασπορά, στα πλοία εν πλω, ναυτιλιακών, μετεωρολογικών και κατεπειγούσης φύσεως πληροφοριών που αφορούν στις παράκτιες θαλάσσιες περιοχές. Οι πληροφορίες λαμβάνονται αυτόματα και εκτυπώνονται απ' ευθείας με τηλετυπικό τρόπο.

Θεσσαλονίκη: Στο Φίλυρο το νέο Παιδιατρικό Νοσοκομείο – Με 250 κλίνες

Οριστική απόφαση για το μέρος που θα χτιστεί το νέο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, καθώς ο υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής πως έχει επιλεγεί η περιοχή του Φιλύρου, στο οικόπεδο που είναι ιδιοκτησίας του υπουργείου Υγείας. Μάλιστα, ο κ. Πολάκης ανακοίνωσε ότι στις 21 Μαρτίου θα υπογραφεί το μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στην ελληνική πολιτεία με το ίδρυμα «Στ. Νιάρχος» για την δωρεά των 250 εκατομμυρίων, μέσω της οποίας θα χρηματοδοτηθεί η δημιουργία του Νοσοκομείου.

«Πονοκέφαλος» για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους λόγω... αναδρομικών

Άλλος ένας πονοκέφαλος ενόψει της υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων: Τον Δεκέμβριο, πιστώθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων τα αναδρομικά από τις εισφορές υπέρ υγείας που είχαν παρακρατηθεί παράνομα από το 2012 μέχρι και το 2016.

Η υπουργική απόφαση για τις μετεγγραφές αδελφών στα ΑΕΙ - Τι προβλέπεται



Υπεγράφη από τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, η υπουργική απόφαση για τις μετεγγραφές αδελφών στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες.
Σύμφωνα με την απόφαση, δικαίωμα μετεγγραφής θα έχουν όσοι προπτυχιακοί φοιτητές σπουδάζουν σε διαφορετική περιφερειακή ενότητα, τόσο μεταξύ τους, όσο και από την περιφερειακή ενότητα,

Υποχρεωτικά POS από τις 11 Μαρτίου για άλλες 58 κατηγορίες επιχειρήσεων

Υποχρεωμένοι να εγκαταστήσουν POS είναι από τις 11 Μαρτίου 58 επαγγελματικοί κλάδοι.
Για τις επιχειρήσεις που δεν θα συμμορφωθούν προβλέπεται η επιβολή προστίμου 1.500 ευρώ, το οποίο μειώνεται στο μισό εφόσος πληρωθεί εντός μηνός από την επιβολή του.

Οσες από τις επιχειρήσεις αυτών των κατηγοριών είναι νεοσύστατες, προβούν συγκεκριμένα σε έναρξη δραστηριότητας από τις 11 Φεβρουαρίου 2018 - 11 Μαρτίου 2018, έχουν περιθώριο να συμμορφωθούν έως τις 11 Απριλίου 2018.

Οι πολιτικές εφημερίδες 7/3/2018

                                                                 

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων