Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Θεσσαλονίκη: Στο Φίλυρο το νέο Παιδιατρικό Νοσοκομείο – Με 250 κλίνες

Οριστική απόφαση για το μέρος που θα χτιστεί το νέο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, καθώς ο υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής πως έχει επιλεγεί η περιοχή του Φιλύρου, στο οικόπεδο που είναι ιδιοκτησίας του υπουργείου Υγείας. Μάλιστα, ο κ. Πολάκης ανακοίνωσε ότι στις 21 Μαρτίου θα υπογραφεί το μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στην ελληνική πολιτεία με το ίδρυμα «Στ. Νιάρχος» για την δωρεά των 250 εκατομμυρίων, μέσω της οποίας θα χρηματοδοτηθεί η δημιουργία του Νοσοκομείου.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, αναφορικά με το ενδεχόμενο να ανεγερθεί το Παιδιατρικό Νοσοκομείο στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσου ο αναπληρωτής υπουργός απέρριψε το ενδεχόμενο αυτό σημειώνοντας ότι έχει επιλεγεί το οικόπεδο ιδιοκτησίας του υπουργείου Υγείας, ώστε να αποφευχθούν νομικά κολλήματα που μπορεί να διαρκέσουν πολλά χρόνια. «Είμαστε σε μια χώρα στην οποία ο γραφειοκρατικός μηχανισμός της, η πολυνομία, αυτός ο δαίδαλος των διατάξεων μπορεί να ακυρώσει ή να καθυστερήσει σε μη ορατό χρόνο την υλοποίηση κάποιων πραγμάτων» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «το στρατόπεδο Καρατάσου ιδιοκτησιακά «μπλεγμένο» μπορεί να φάμε 7 χρόνια να το ξεμπερδέψουμε, εμείς θέλουμε να υλοποιηθούν αυτά τα πράγματα, γι’ αυτό το λόγο επιλέξαμε έναν χώρο που είναι στο Φίλυρο». Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό το οικόπεδο έχει έναν επαρκή χώρο 40 περίπου στρέμματα, απέχει από το κέντρο 7,5 χιλιόμετρα, από τον περιφερειακό 4,5 χιλιόμετρα, υπάρχει πρόσβαση με λεωφορεία η οποία μπορεί να βελτιωθεί, ενώ θα έχει περίπου 200-250 κλίνες που θεωρούμε ότι είναι ικανές να καλύψουν τις ανάγκες του παιδικού πληθυσμού.
«Στο στρατόπεδο που λέτε πέρα από το ότι υπάρχουν ιδιοκτήτες, πέρα από το ότι χρησιμοποιούνται κάποιοι χώροι, και έχουν καταπατηθεί κάποιοι άλλοι, θα μπούμε και σε μια διαδικασία αντισταθμιστικού οφέλους προς τις ένοπλες δυνάμεις. Όλη αυτή η διαδικασία νομίζω θα καθυστερήσει σε ένα μεγάλο χρονικό ορίζοντα, και από τη στιγμή αυτό το έργο δεν είναι αυστηρά μόνο για τους Θεσσαλονικείς αλλά για όλη την Βόρεια Ελλάδα θεωρώ ότι η θέση που επιλέγουμε αποτελεί την καλύτερη και ορατή λύση προκειμένου να υλοποιηθεί αυτή η δωρεά σε έναν ορατό χρονικό ορίζοντα» τόνισε ο Π. Πολάκης απευθυνόμενος στον Αλ. Τριανταφυλλίδη.
Στο περιθώριο της απάντησης του προς τον βουλευτή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας γνωστοποίησε ότι «μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια και αφού υπήρξε ένας εξαντλητικός διάλογος και με το ίδρυμα «Νιάρχος» και με τις υγειονομικές περιφέρειες καταλήξαμε και στις 21 Μαρτίου θα υπογραφεί το μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στην ελληνική πολιτεία με το ίδρυμα «Στ. Νιάρχος» για την μεγάλη δωρεά των 250 εκατομμυρίων η οποία θα κατευθυνθεί μεταξύ άλλων και στον σχεδιασμό, κατασκευή και εξοπλισμό του Νοσοκομείου Παίδων Θεσσαλονίκης που θα αφορά την Βόρεια Ελλάδα».  
Δείτε τη συζήτηση που έγινε στη Βουλή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου