Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Καιρός:για Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018.



Νεφώσεις με βροχές και πιθανόν λίγες σποραδικές καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά, στην Ήπειρο και σε μεμονωμένες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και του Ανατολικού Αιγαίου, περιμένουμε την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018. Σταδιακά οι βροχές θα περιοριστούν στα βορειοδυτικά. Ωστόσο, τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν σημαντικά και γρήγορα μέσα στη νύχτα προς Πέμπτη θα επεκταθούν στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.

Γράψε το καλό στην πέτρα και το κακό στην άμμο!

Είναι η ιστορία δυο φίλων που περπατούν στην έρημο.Κάποια στιγμή τσακώθηκαν κ ο ένας από τους δύο έδωσε ένα χαστούκι στον άλλο. Αυτός ο τελευταίος, πονεμένος, αλλά χωρίς να πει τίποτα, έγραψε στην άμμο: ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΣ ΜΕ ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΕ. Συνέχισαν να περπατούν μέχρι που βρήκαν μια όαση όπου αποφάσισαν να κάνουν μπάνιο. Αλλά αυτός που είχε φάει το χαστούκι παραλίγο να πνιγεί κ ο φίλος του τον έσωσε.

22 εκπληκτικά ελληνικά βότανα και οι ιδιότητές τους


22 εκπληκτικά ελληνικά βότανα και οι ιδιότητές τους

Παρά την προπαγάνδα της φαρμακοβιομηχανίας ότι μόνο λόγω της ανάπτυξης της συμβατικής ιατρικής καταφέραμε να να αυξήσουμε το προσδόκιμο ζωής και παρά τις προσπάθειες να περιοριστεί η χρήση και η συλλογή των φαρμακευτικών φυτών, η Ελλάδα παραμένει μία από τις πρώτες χώρες στον κόσμο στην χρήση βοτάνων. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι ζούμε σε έναν τόπο που έχει ευλογηθεί με χιλιάδες είδη βοτάνων. Από τα αρχαία συγγράμματα, μέχρι και τις γνώσεις των σύγχρονων μοναχών στο Άγιο Όρος (και αλλού) γίνεται ξεκάθαρο ότι τα βότανα και τα φαρμακευτικά φυτά αποτελούν την απάντηση στην αντιμετώπιση πολλών, αν όχι όλων των παθήσεων.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ: Το ΜΥΣΤΙΚΟ ΥΠΕΡΟΠΛΟ που το ελληνικό κράτος ΑΡΝΗΘΗΚΕ να παραλάβει…


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ: Το ΜΥΣΤΙΚΟ ΥΠΕΡΟΠΛΟ που το ελληνικό κράτος ΑΡΝΗΘΗΚΕ να παραλάβει…

Η «Ομάδα Θεσσαλονίκης», είναι μια ομάδα που σχεδίασε και ανέπτυξε το σύστημα παθητικού εντοπισμού στόχων HEMPAS-CCIAS. Το σύστημα αυτό αναγνωρίστηκε από την ηγεσία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ως ιδιαίτερα χρήσιμο για την εθνική άμυνα και ασφάλεια, όμως τελικά ουδέποτε προχώρησε η κατασκευή του με αποτέλεσμα το όπλο να μείνει ανεκμετάλλευτο.

Υπόθεση Σαουδική Αραβία: «Αποστράτευσαν» Τον Ταξίαρχο Που Συγκρούστηκε Με Τον Καμμένο!

Συνεχίστηκαν οι ετήσιες τακτικές κρίσεις των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων από το  Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) και το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο (ΑΣΣ).
Η είδηση προκύπτει από μια αποστρατεία που σίγουρα θα συζητηθεί και δεν είναι άλλη, από αυτή του ταξιάρχου, το όνομα του οποίου ενεπλάκη στην υπόθεση της πώλησης των βλημάτων του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία.

Οι Θράκες έδειξαν τον τρόπο!!Μήπως να κάνουμε Εθνικό εμπάργκο στην Τουρκία


Οι Θράκες έδειξαν τον τρόπο!!Μήπως να κάνουμε Εθνικό εμπάργκο στην Τουρκία

Οι κάτοικοι της Ορεστιάδας ανταποκρίθηκαν στην έκκληση για εμπάργκο στην εμπορική αγορά της Αδριανούπολης, η οποία κάθε Σαββατοκύριακο γέμιζε από Έλληνες που πήγαιναν λόγω χαμηλότερων τιμών. Άρθρα όπως αυτό του evros-news.gr ευαισθητοποίησαν τους πολίτες και όπως λένε οι πληροφορίες στην Ανδριανούπολη οι Τούρκοι …προσεύχονται υπέρ της απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών…

Συνεχίζεται το 10ήμερο Δωρεάν προληπτικών ιατρικών εξετάσεων για ανασφάλιστους και πολύτεκνους

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου έως 8 Μαρτίου
Συνεχίζεται το 10ήμερο Δωρεάν προληπτικών ιατρικών εξετάσεων για ανασφάλιστους και πολύτεκνους στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης
Για έβδομη συνεχή χρονιά, η Στέγη Πολιτισμού & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης "Ο Αριστοτέλης" υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης,

ΣτΕ: Οι σύζυγοι μπορούν να υποβάλλουν χωριστές φορολογικές δηλώσεις

Οι σύζυγοι μπορούν από εδώ και στο εξής να υποβάλλουν χωριστές φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος και να εκδίδονται χωριστά εκκαθαριστικά σημειώματα, σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Ειδικότερα, το Β΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Μαίρη Σάρπ και εισηγήτρια την πάρεδρο Κωνσταντία Λαζαράκη, στην υπ΄ αριθμ. 330/2018 απόφασή του επισημαίνει ότι "δεν συντρέχει λόγος, και μάλιστα προφανής λόγος δημοσίου συμφέροντος, που να δικαιολογεί την υποχρεωτική υποβολή κοινής δήλωσης φόρου εισοδήματος των συζύγων".

Επιτροπή τουρισμού Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης: Σταματήστε τις κλοπές τώρα. Προστατέψτε τους πολίτες και την εικόνα της πόλης...

Τεράστιες διαστάσεις έχει πάρει στη Θεσσαλονίκη ο αριθμός των κλοπών που πραγματοποιούνται καθημερινά στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ και σε άλλους χώρους, ακόμη και πέριξ του Λευκού Πύργου.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, καθώς θύματα είναι δεκάδες πολίτες και τουρίστες, από τους οποίους επιτήδειοι αφαιρούν τσάντες, πορτοφόλια, κινητά τηλέφωνα και ταξιδιωτικά έγγραφα.

Αυτά είναι τα καλύτερα κρασιά του 2018 – Δύο από τη Θεσσαλονίκη!

Οι τριήμερες γευστικές δοκιμές του «Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης»  που διοργανώνει η «Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος» πραγματοποιήθηκαν φέτος από τις 27 Μαρτίου έως τη 1 Μαρτίου 2018.
Ο Δ.Δ.Ο.Α.Θ. είναι ο μοναδικός διεθνής διαγωνισμός που πραγματοποιείται στην Ελλάδα με την αιγίδα και τη συνεργασία όλων των φορέων του χώρου από την Ελλάδα και την εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Γενικού Χημείου του Κράτους.

Αλλάζει η ώρα στο τέλος Μαρτίου... εκτός απροόπτου.





Αλλάζει το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου η ώρα από χειμερινή σε θερινή, όπως εξάλλου γίνεται τόσο χρόνια τώρα.
Όμως, φέτος μπορεί να συμβεί το απρόοπτο, αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει στα χέρια της ψήφισμα από το Ευρωκοινοβούλιο που ζητά να παραμείνει μόνον η χειμερινή ώρα.

Οι πολιτικές εφημερίδες 6/3/2018

                                                                 

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων