Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Καιρός:για Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018.



Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, τις πρώτες πρωινές ώρες στα δυτικά και στη συνέχεια και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές σε όλα τα ορεινά ηπειρωτικά, στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας με πολύ χαμηλό υψόμετρο και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη περιμένουμε τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018.

Χόρχε Μπουκάι: Ποτέ μην ξεχνάς το καλό που σου έκαναν



Ήταν μια φορά ένας βασιλιάς που ταξίδευε και, περνώντας μέσα από ένα δάσος, του επιτέθηκε μια αγέλη πεινασμένων λύκων. Ο βασιλιάς κατάλαβε πώς δεν μπορούσε να αμυνθεί, οπότε σπιρούνισε το άλογό του προσπαθώντας να ξεφύγει.
Μπαίνοντας πιο βαθιά στο δάσος κατάφερε να απομακρυνθεί από τους λύκους, αλλά χάθηκε. Όσο κι αν προσπαθούσε να προσανατολιστεί, δεν μπορούσε να βρει το δρόμο για να γυρίσει στην πόλη και, όσο πιο πολύ έψαχνε, τόσο περισσότερο χανόταν.

Κουρκούμη και μέλι: Γιατί το λένε «χρυσό μέλι» – Τι προσφέρει και πώς φτιάχνεται (vid)


Η κουρκούμη είναι ένα κίτρινο-πορτοκαλί μπαχαρικό σε σκόνη, το οποίο χρησιμοποιείται σε πολλά μέρη του κόσμου.
Το μείγμα της κουρκούμης με το μέλι είναι γνωστό και ως το “χρυσό μείγμα”, ή το “χρυσό μέλι”. Έχει πολύ ισχυρά οφέλη για την υγεία και έχει αποδειχτεί ότι μπορεί να βοηθήσει στην θεραπεία πολλών ασθενειών, ενώ προλαμβάνει κρυολογήματα και αλλεργίες.

Έρχεται εθελουσία έξοδος στις ΔΕΚΟ -Αρχικά για 15.000 υπαλλήλους



Αυστηρή εποπτεία, μείωση του κόστους λειτουργίας και προγράμματα εθελουσίας εξόδου αρχικά για 15.000 εργαζόμενους των ζημιογόνων -κατά την άποψη ορισμένων- ΔΕΚΟ, όπως είναι οι ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ και ΕΛΤΑ, φέρνουν τα business plans που καλούνται να καταθέσουν οι διοικήσεις τους έως τον Απρίλιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης Real News.Ήδη όσοι έχουν συμπληρώσει μετά τις 16 Ιανουαρίου τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης αποχωρούν άμεσα, όπως είναι η άτυπη κατευθυντήρια οδηγία του Υπερταμείου, το οποίο εποπτεύεται από τους δανειστές.

Είναι η παραβίαση του δημοψηφίσματος εσχάτη προδοσία;


Τον Ιούλιο του 2015 κλήθηκε ο ελληνικός λαός να αποφασίσει με δημοψήφισμα, για το εάν θα αποδεχτεί την πρόταση Γιούνκερ, η οποία πρότεινε συγκεκριμένα οικονομικά μέτρα σε βάρος των Ελλήνων. Θα πρέπει δε να έχουμε κατά νού ότι το δημοψήφισμα είναι βασικός θεσμός του πολιτεύματος και κάθε βουλή, κυβέρνηση και δικαστήριο, τηρώντας το Σύνταγμα, οφείλουν να σέβονται αυτή τη λαϊκή απόφαση – εντολή.

«Η Θεσσαλονίκη θα έχει παιδιατρικό νοσοκομείο σε 3,5 χρόνια»



«Σε 3,5 χρόνια, η Θεσσαλονίκη θα έχει παιδιατρικό νοσοκομείο, εφόσον εγκριθεί η πρόταση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) από το υπουργείο Υγείας» δήλωσε ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Στρατής Πλωμαρίτης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Οι μισθοί σε 22 χώρες της ΕΕ - Από 261 έως τα 1.999 ευρώ, ο κατώτατος

Παραμένουν οι μεγάλες αποκλίσεις στους κατώτατους εθνικούς μισθούς στην ΕΕ με το εύρος να κυμαίνεται από 261 ευρώ έως 1.999 ευρώ.

Τον Ιανουάριο του 2018, όπως καταγράφεται από την Eurostat, αποτυπώνονται μισθοί τριών ταχυτήτων με τη Βουλγαρία να έχει τις χαμηλότερες μηνίαιες μεικτές αποδοχές (261 ευρώ) και το Λουξεμβούργο τις υψηλότερες (1.999 ευρώ.) Η Ελλάδα βρίσκεται κάπου στη μέση με τον κατώτατο μισθό να διαμορφώνεται στα 684 ευρώ. 

Πώς θα ξεφύγουμε από το... "Δόγμα της Κότας"

Φτάνει η στιγμή που ακόμη και ο πιο καλόπιστος σύμμαχός μας, μετά από 200 χρόνια, αναρωτιέται ως πότε θα πρέπει να υπεραμύνεται της εδαφικής μας ακεραιότητας, όταν εμείς οι ίδιοι ως κοινωνία επιλέγουμε να κατασπαταλάμε τους περιορισμένους πόρους μας σε αργομισθίες καρανίκηδων και συντάξεις 40άρηδων & 50άρηδων, αντί να δημιουργήσουμε το αμυντικό υπόβαθρο για τη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας μας...

Η Κίνα ετοιμάζει σμήνος 300 δορυφόρων χαμηλής τροχιάς

Στη δημιουργία ενός σχηματισμού περισσοτέρων από 300 δορυφόρων χαμηλής τροχιάς προχωρά η Κίνα, με στόχο την παροχή υπηρεσιών επικοινωνίας σε όλον τον κόσμο, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Αεροδιαστημικής και Τεχνολογίας (CASC).

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Xinhua που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρώτος δορυφόρος του σχηματισμού Hongyan πρόκειται να τεθεί φέτος σε τροχιά.

Φωτιά από τις αυξήσεις στα τιμολόγια της κινητής τηλεφωνίας – Πότε έρχονται ποιοι θα πληρώσουν παραπάνω


Το κινητό τηλέφωνο θα... καίει σε λίγο αφού οι αυξήσεις θα φτάσουν ως και το... 47% σε ορισμένες υπηρεσίες!

Ήδη η Wind έχει προχωρήσει σε αυξήσεις στα τιμολόγιά της από τον περασμένο Νοέμβριο και τώρα παίρνουν σειρά η Cosmote και η Vodafone. 

Μετά τη Wind, η Cosmote και η Vodafone αυξάνουν τα τιμολόγια των υπηρεσιών τους κάνοντας το κινητό τηλέφωνο πιο ακριβό στη χρήση του.

Δέκα πράγματα που μπορεί να μην ξέρετε για το Facebook

Το Facebook αποτελεί το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο με εκατομμύρια ενεργούς χρήστες ημερησίως. Πόσα ξέρετε όμως για τον βασιλιά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης; Δείτε μερικά δεδομένα...

  1. Οι χρήστες των smartphones μπαίνουν στο Facebook κατά μέσο όρο 14 φορές την ημέρα.
  2. Άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί γιατί έχουν διαγράψει κάποιον από φίλο στο Facebook.

Οι πολιτικές εφημερίδες 25/2/2018

                                                                      

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων