Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Καιρός: για Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018.



Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα βόρεια, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες περιμένουμε την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018. Τα φαινόμενα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται στα βόρεια ορεινά ηπειρωτικά.

Η Δύναμη Μιας Μικρής Φράσης!



Πολλές φορές, βιώνουμε έντονες περιόδους στρες και αγωνίας για το παρόν και το μέλλον μας. Άλλες φορές πάλι ενθουσιαζόμαστε, πετάμε στον έβδομο ουρανό. Η εναλλαγή των καταστάσεων και των συναισθημάτων που νιώθουμε είναι λογική αφού τίποτα δεν ακολουθεί γραμμική πορεία. Όλα στην ζωή αλλάζουν, αλλά το παν είναι να είμαστε εμείς σε θέση να τα αντιμετωπίζουμε!

ΑΣΕΠ: Αιτήσεις για την προκήρυξη 3Κ/2018 για τις 8.166 θεσεις

Άρχισε σήμερα και ολοκληρώνεται στις 7 Μαρτίου η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην προκήρυξη 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ για τις 8.166 θέσεις τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, Συνδέσμους και ΝΠΔΔ αυτών, καθώς και σε ΝΠΙΔ των ΟΤΑ.

Ανοιχτή επιστολή στον Γ. Μπουτάρη από την Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων


Ανοιχτή επιστολή προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη απέστειλε το ΔΣ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, αναφορικά με τις δηλώσεις του για το ζήτημα της ονομασίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (πΓΔΜ)

Να συμμορφωθεί η κυβέρνηση στις αποφάσεις του ΣτΕ για τις αντισυνταγματικές μειώσεις των επικουρικών ζητούν οι συνταξιούχοι

Την εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας , οι οποίες έχουν κρίνει αντισυνταγματικές και παράνομες τις μειώσεις στις συντάξεις που επιβλήθηκαν μέσω των νόμων 4051 και 4093 του 2012, αλλά και την επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών του νόμου 3986/2011 ζητούν, αγανακτισμένοι, οι απόμαχοι της εργασίας. 

Ποιοι μπορούν να πάρουν επιδότηση από το «Εξοικονόμηση κατ' οίκον»


Το νέο πρόγραμμα παρέχει χρηματοδότηση για την υλοποίηση παρεμβάσεων, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας στον οικιακό κτιριακό τομέα, τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και κατά συνέπεια του ενεργειακού κόστους των νοικοκυριών, με ιδιαίτερη μέριμνα για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.
Οι διαθέσιμοι πόροι από το ΕΣΠΑ 2014-2020 ανέρχονται σε περίπου 250 εκατ. ευρώ, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών κεφαλαίων, αναμένεται να ανέλθει στα 500 εκατ. ευρώ.

Τέλος τα κέντρα εκπαίδευσης.Τα 23 σημεία όπου θα παρουσιάζονται οι οπλίτες

Τα νέα κέντρα εκπαίδευσης έρχονται από την επόμενη ΕΣΣΟ τα σημεία κατάταξης οπλιτών σε 23 μέρη της Ελλάδας. Τα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών θα λειτουργήσουν σε ολόκληρη την Ελλάδα. Με την επόμενη ΕΣΣΟ του Μαρτίου (Β ΕΣΣΟ 2018) τα κέντρα εκπαίδευσης θα αποτελέσουν παρελθόν Οι νέοι οπλίτες θα παρουσιαστούν σε 23 διαφορετικά σημεία υποδοχής σε ολόκληρη τη χώρα.

Θεσσαλονίκη: Νέο γλυπτό θα «κοσμεί» τη Νέα Παραλία (ΦΩΤΟ)

Σήμερα το πρωί ξεκίνησαν οι εργασίες για την εγκατάσταση του νέου γλυπτού στον Κήπο των Γλυπτών στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκη. Το εν λόγω γλυπτό είχε αποσπάσει το πρώτο βραβείο σε φοιτητικό διαγωνισμό που διοργάνωσαν οι Φίλοι της Νέας Παραλίας, σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εταιρία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος.
Όπως αναφέρει ο αρχιτέκτονας Πρόδρομος Νικηφορίδης: «Ξεκινήσαμε τις εργασίες για την εγκατάσταση του νέου γλυπτού της Μάρθας Παναγιωτοπούλου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Σύνταξη έως και 10 χρόνια νωρίτερα από τα 67

Είναι σχεδόν 1.500.000 οι μισθωτοί που μπορούν να αποχωρήσουν πολύ νωρίτερα από τα 67 τους έτη. Πλήρεις συντάξεις χωρίς περικοπές μπορούν να διεκδικήσουν όσοι συμπληρώσουν τα 57,5 έτη και εργάζονται ως μισθωτοί με ασφάλιση στο Δημόσιο, τις ΔΕΚΟ, τις Τράπεζες ή το ΙΚΑ.

Κλειδί τα χρόνια ασφάλισης, είτε πραγματικά, είτε πλασματικά ως το 2012. Όσα περισσότερα τόσο πιο νωρίς μπορούν να πάρουν σύνταξη οι ασφαλισμένοι.

Έρχονται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ με... τον μήνα


Τη δυνατότητα πληρωμής της ΔΕΗ με… το μήνα, δίνει πλέον η Επιχείρηση σε όσους εγγραφούν στην υπηρεσία «ebill», δηλαδή στους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς. 
Οσοι κάνουν χρήση της εφαρμογής θα μπορούν, πέραν της ενημέρωσης με ηλεκτρονικό τρόπο του ποσού που πρέπει να πληρώσουν, να έχουν πλέον και μηνιαίους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Πότε καταβάλλεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης



Στις 27 Φεβρουαρίου θα πιστωθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στους δικαιούχους ενώ σταδιακά η πληρωμή θα ξεκινήσει από το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας.
Οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) που εγκρίθηκαν τον Φεβρουάριο του 2017 και έκτοτε δεν έχουν τροποποιηθεί μέχρι 31 Ιανουαρίου 2018, έχουν ανακληθεί την 1η Φεβρουαρίου 2018 λόγω συμπλήρωσης 12 μηνών από το μήνα έγκρισης και πρέπει οι δικαιούχοι να υποβάλλουν νέες αιτήσεις, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Οι πολιτικές εφημερίδες 21/2/2018

                                                                      

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων