Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Καιρός: για Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018.



Αυξημένες νεφώσεις σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, περιμένουμε την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018. Παγετός θα εκδηλωθεί νωρίς το πρωί στη Δυτική Μακεδονία. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 8 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 1 έως 13 βαθμούς, στην Ήπειρο από 2 έως 14 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 5 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 16 βαθμούς, στα νησιά του Κεντρικού και Βόρειου Αιγαίου από 6 έως 14 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Κι αν σε αδίκησαν, αργά ή γρήγορα θα δικαιωθείς..


 

Σήμερα θα σου πω για την ικανοποίηση.

Θα σου μιλήσω για τη μοναδική εκείνη στιγμή στο χρόνο που αποκαθίσταται η ηθική τάξη και οι κατεργαραίοι μπαίνουν στον πάγκο τους. Είναι η στιγμή που όλα όσα έχεις υποστεί από ψεύτες, κλέφτες και χαμερπή ανθρωπάκια, σβήνονται. Ναι, γιατί σε κορόιδεψαν, σε πούλησαν, σε αδίκησαν. Ναι γιατί σε μίσησαν χωρίς να τους έχεις κάνει τίποτα άλλο πέρα από το να τους εμπιστευτείς.

Δεν υπάρχει περιθώριο για νέα Νομική σύμφωνα με τo ΕΚΠΑ και το ΑΠΘ


Δεν υπάρχει περιθώριο για νέα Νομική σύμφωνα με τo ΕΚΠΑ και το ΑΠΘ

Τους προβληματισμούς τους για την ίδρυση νέας Νομικής Σχολής εξέφρασαν, με ψήφισμά τους, οι κοσμητείες των Νομικών Σχολών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Αριστοτελείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Στο ψήφισμα αναφέρεται ότι «δεν υφίσταται περιθώριο για τον σχεδιασμό νέων σχολών, οι οποίες μοιραίως θα κληθούν να μοιρασθούν τους ήδη πενιχρούς πόρους»,

Νέα πρόκληση: Οι Τούρκοι μετέφεραν ολόκληρο το στρατό τους στον Έβρο (pics+vids)

Νέα πρόκληση: Οι Τούρκοι μετέφεραν ολόκληρο το στρατό τους στον Έβρο (pics+vids)
Σε προκλητική άσκηση κοντά στην ελληνοτουρκική μεθοριακή γραμμή του Έβρου στον απόηχο της έντασης που έχει προκληθεί στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ προχώρησε η Τουρκία.

Στο πλαίσιο της άσκησης και όπως φαίνεται και σε πλάνα που μεταδίδονται σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης, έχουν αναπτυχθεί μεταξύ άλλων, τεθωρακισμένα, σκάφη και πλωτές γέφυρες του μηχανικού του τουρκικού στρατού με στόχο την αστραπιαία κατάληψη του «ξένου εδάφους».

Ο μελλοντικός ηγέτης


O Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος

Έκανε την διαφορά και στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος. Από την πρώτη στιγμή που η ηγεσία της Εκκλησίας μας ο παπάς Ιερώνυμος, σφύριζε αδιάφορα για το πανεθνικό συλλαλητήριο, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, δήλωσε την απερίφραστη συμπαράστασή του και έδωσε το παρών μαζί με τον λαό, εκεί ανάμεσα στον κόσμο.

Αυξήσεις μισθών στο Δημόσιο: Ποιοι θα πάρουν επιπλέον χρήματα (αναλυτικοί πίνακες)



Οι αυξήσεις στο Δημόσιο βάσει της ΕΓΚΥΚΛΙΟΥπου εκδόθηκε πριν λίγες ημέρες, επί της ουσίας, ξεκινούν από τον επόμενο μήνα.Οι βασικοί μισθοί πλέον θα αρχίσουν να αναπροσαρμόζονται.
Όλοι όσοι εργάζονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα θα δουν αλλαγές στους βασικούς μισθούς μετά το πάγωμα των αναπροσαρμογών από το 2015 ως το 2017. Για παράδειγμα ένας υπάλληλος με πτυχίο ΑΕΙ που το 2015 είχε συμπληρώσει 22 μήνες στο ίδιο κλιμάκιο, από τον επόμενο μήνα, έχοντας δηλαδή άλλους δύο μήνες μέσα στο 2018 στο ίδιο κλιμάκιο, θα “ανέβει” ένα κλιμάκιο και ο βασικός του μισθός θα αναπροσαρμοστεί ανάλογα.

Την Τετάρτη στη Βουλή η υπόθεση Novartis με 10 κάλπες...

Μήνυση Σαμαρά κατά Τσίπρα, Παπαγγελόπουλου, Δικαστών...
Με ευρεία πλειοψηφία η διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε να συνεδριάσει η Ολομέλεια την Τετάρτη...
το πρωί με ερώτημα την παραπομπή δύο πρώην πρωθυπουργών και οκτώ πρώην υπουργών στην Προανακριτική Επιτροπή που βρίσκονται στη δικογραφία για την υπόθεση Novartis,μετά την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,

Χαλαρώνουν τα capital controls -Tο νέο μηνιαίο όριο αναλήψεων



Έρχεται η πρώτη ουσιαστική κίνηση χαλάρωσης των capital controls, που θα επιτρέπει στους πολίτες να προχωρούν στη σωρευτική ανάληψη ποσού 2.300 ευρώ τον μήνα, από τα 1.800 ευρώ που ισχύει σήμερα, ενώ θα είναι ελεύθεροι να ανοίξουν νέο τραπεζικό λογαριασμό, ανεξάρτητα αν έχουν ήδη λογαριασμό σε μία ή περισσότερες τράπεζες.

Η ΜΥΓΑ ΚΑΙ Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ

Ο Ιωάννης Καποδίστριας είπε προς Μ. Βρετανία: «Με ρωτάτε για τα σύνορα της Ελλάδος, και σας απαντώ, τα πραγματικά σύνορα της Ελλάδος είναι εκείνα που περιέγραψε ο Έλληνας γεωγράφος Στράβων:

« Από την Πελοπόννησο ως τη Μακεδονία και την Ήπειρο, ως τούς Άγιους Σαράντα, από τα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου πελάγους έως και την Μικρά Ασία».

Bαρυσήμαντη παρέμβαση της Ακαδημίας Αθηνών για το Σκοπιανό: Ο τόπος εγκατάστασης ενός λαού δεν προσδιορίζει και την ταυτότητά του..

Προϋπόθεση για λύση η αλλαγή του Συντάγματος,αναφέρει η Ακαδημία Αθηνών.

Με αφορμή ερωτήματα προς την Ακαδημία Αθηνών για το ποια είναι η θέση της σχετικά με το θέμα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων, που επανήλθε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων της Ακαδημίας εξέδωσε σήμερα την ακόλουθη ανακοίνωση:

Τα πρόστιμα για όσους πληρώνουν μετρητά για αγορές άνω των 500 ευρώ

Τον κατάλογο των προστίμων που επιβάλλονται σε γιατρούς και φροντιστήρια, αλλά και στις περιπτώσεις «πειραγμένων» ταμειακών μηχανών κοινοποίησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, μετά τις μεταβολές στις διατάξεις νόμων την τελευταία διετία. Τα πρόστιμα ξεκινούν από 100 ευρώ και φτάνουν ακόμα και τα 20.000 ευρώ.

Οι πολιτικές εφημερίδες 17/2/2018

                                                                      

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων