Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Η ΜΥΓΑ ΚΑΙ Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ

Ο Ιωάννης Καποδίστριας είπε προς Μ. Βρετανία: «Με ρωτάτε για τα σύνορα της Ελλάδος, και σας απαντώ, τα πραγματικά σύνορα της Ελλάδος είναι εκείνα που περιέγραψε ο Έλληνας γεωγράφος Στράβων:

« Από την Πελοπόννησο ως τη Μακεδονία και την Ήπειρο, ως τούς Άγιους Σαράντα, από τα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου πελάγους έως και την Μικρά Ασία».

  Αυτά είναι τα ιστορικά και φυσικά σύνορα της Ελλάδος τα οποία οι Έλληνες είχαν ιερό χρέος να τα διεκδικήσουν. Αυτό τε χρέος το ιερό και απαραβίαστο δεν επέτρεπε στην Ελλάδα να τα περιορίσει ή να  σμικρύνει έστω και στο ελάχιστο τα όρια της χώρας της.
Χαράχθηκαν δε τα σύνορα μετά από το 1821 από αίμα ελληνικό, που χύθηκε στις σφαγές των Κυδωνιών, της Κύπρου, της Χίου, της Κρήτης, των Ψαρών, του Μεσολογγίου και στις πολυάριθμες ναυμαχίες και πεζομαχίες, στις οποίες δοξάστηκε τούτο το Έθνος».
Συνέλληνες
Ένας τούρκος ανιστόρητος ο Γιγίτ Μπουλούτ σύμβουλος του σουλτάνου Ερντογάν,  κάτι ανάλογο με τον Τσιάνο σύμβουλο του Μουσολίνι,  χαρακτήρισε την Ελλάδα «μύγα» και την Τουρκία «γίγαντα», αν είχε διαβάσει ιστορία θα ήξερε ότι «οι Έλληνες ποτέ δεν μέτρησαν το πλήθος του εχθρού»(Θουκυδίδης), γι αυτό διέλυσαν την Περσική αυτοκρατορία που ήταν εκατοντάδες φορές πολυαριθμότερη από την Ελλάδα.
Το 1821 «μερικοί  ξεβράκωτοι»  κατά τον πατριάρχη Βαρθολομαίο διέλυσαν την πανίσχυρη οθωμανική αυτοκρατορία.
Η καταστροφή του 1922 δεν οφείλεται στην παλικαριά των τούρκων, αλλά στους αθλιότατους Έλληνες πολιτικούς, τους συμμάχους, και στο ΚΚΕ. Δεν με ανησυχεί η Τουρκία αλλά τα λαμόγια οι πολιτικοί, που εσκεμμένα καταστρέφουν την Ελλάδα και την προδίδουν. 
Η Ελλάδα το 1940 και 1941 γονάτισε δυο αυτοκρατορίες και έσβησε τις φιλοδοξίες τους μπροστά στις οποίες η σημερινή Τουρκία είναι ένα τίποτε. Όταν οι Ελλάδα πολεμούσε δύο αυτοκρατορίες οι παλικαράδες Τούρκοι έντρομοι τις προσκυνούσαν.
Συνέλληνες
Ψηλά το κεφάλι, μην ακούτε τα βοθροκάναλα, που υποβοηθούν νύχτα μέρα τους τούρκους για τον ψυχολογικό επηρεασμό των Ελλήνων. Ας δοκιμάσει την τύχη του ο σουλτάνος, και ας μην ξεχνάει  τον πρωθυπουργό του Αντναν Μεντερές και τους δύο υπουργούς του που τους κρέμασαν οι στρατιωτικοί στις 17 Σεπτεμβρίου του 1961. Θα έχει την ίδια τύχη. Ο στρατός του είναι εναντίον του.

http://www.ksipnistere.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου