Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Καιρός: για Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018.



Έντονη κακοκαιρία σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά, ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, περιμένουμε την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018. Τονίζεται στη Θεσσαλία, στη Στερεά, στην Εύβοια και πιθανόν στις Σποράδες τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα και θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και κατά τόπους σε ημιορεινά τμήματα, καθώς σε περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο.

Πολιτική στον αστερισμό των Nova και Super Νova.





Άρθρο Γνώμης του Ευάγγ. Αθανασιάδη (*)

Τα συλλαλητήρια άλλαξαν το τερέν των ενδιαφερόντων, την ατζέντα της θεματολογίας των ενασχολήσεων μας. Μετέφεραν το προβληματισμό μας στα ουσιαστικά, στα σημαντικά. Στο Έθνος.
Μια αναλαμπή ενασχόλησης με Εθνικά, με Αξίες, με ιδέες. Μία αναλαμπή όμως; Όχι, οπωσδήποτε όχι. Τα συλλαλητήρια ήταν η αρχή. Τώρα αρχίζουμε.
Και κρατήστε δυνάμεις και αντοχές για δύσκολα, στενάχωρα, παρατεταμένα. Με αντοχές, χωρίς απογοητεύσεις και ολιγοψυχίες. Με Εθνική ανάταση, επιμονή και καρτερία.

Αλλά η Κυβέρνηση τώρα με την Novartis, ξαναρίχνει τη μπάλα στα μικροπολιτικά.
Μια ιστορία που θα στρέψει το ενδιαφέρον του Έλληνα σε μια σαπίλα, στο διχασμό και στη μιζέρια.

Είναι ΕΛΛΗΝΙΚΟ: «Καίει» μόλις 1 ευρώ ανά 100 χλμ και παρκάρει σε θέση κάδου…. Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Κι ενώ κατασκευάζεται σε μια μεγάλη μονάδα στην παγκόσμια πρωτεύουσα της ηλεκτροκίνησης,
την αχανή Κίνα, η «καρδιά» του χτυπάει με ελληνική τεχνογνωσία. Ο λόγος για το Ecocar, ένα αμιγώς ηλεκτρικό διθέσιο αυτοκίνητο πόλης, με συσσωρευτές (μπαταρίες), ελεγκτές και ηλεκτρικά υποσυστήματα ελληνικής τεχνογνωσίας, που αναμένεται να κυκλοφορεί μαζικότερα στην ελληνική κι ευρωπαϊκή αγορά το 2018.

12 Κόλπα Που Θα Σας Βοηθήσουν Να Ελέγξετε Το Σώμα Σας

12 Κόλπα Που Θα Σας Βοηθήσουν Να Ελέγξετε Το Σώμα Σας

Όλοι έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με καταστάσεις που το σώμα μας, μας απογοητεύει τις πιο ακατάλληλες στιγμές.
Δείτε παρακάτω 12 κόλπα που θα σας βοηθήσουν να ελέγξετε το σώμα σας κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Πέστα πέστα μπας και ξυπνήσουν!!! Δείτε τι ισχυρίστηκε δημοτικός σύμβουλος στη Θεσσαλονίκη για βιβλίο της Ε’ δημοτικού στα Σκόπια - Τι αναφέρει για τους Μακεδόνες (vid)


Στο περιεχόμενο των βιβλίων που διδάσκονται οι μαθητές στα Σκόπια αναφέρθηκε ο δημοτικός σύμβουλος, Μάκης Κυριζίδης, στη διάρκεια της προ ημερησίας συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Κυριζίδης σε βιβλίο της ε’ δημοτικού, το οποίο τυπώθηκε πρόσφατα, αναφέρεται ότι «Οι Αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες».

Μαθητές Α' και Β' Λυκείου ετοιμάζουν το δικό τους μικροδορυφόρο



Το τελικό μοντέλο του δικού της μικροδορυφόρου, τύπου "CanSat" ετοιμάζεται να παρουσιάσει μια ομάδα από μαθητές Α' και Β' Λυκείου. Ο Λευτέρης Σπανός, μαθητής της Β' τάξης του Λυκείου και υπεύθυνος για τους τομείς λογισμικού, outreach και συντονισμού χρηματοδότησης, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» εκ μέρους της ομάδας "Pegasus CanSat 2018" για την πορεία μέχρι τον διαγωνισμό,

Τζιτζικώστας: Λυπάμαι τον Γιάννη Μπουτάρη, παίζει τον «χρήσιμο ηλίθιο»

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας σχολίασε τις δηλώσεις Γιάννη Μπουτάρη για μετονομασία του αεροδρομίου και των ΚΤΕΛ Μακεδονία.
Όπως γράφει ο Απόστολος Τζιτζικώστας στο λογαριασμό του στο Twitter: «Λυπάμαι για τον Γιάννη Μπουτάρη ο οποίος προκειμένου να πάρει το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ για δήμαρχος, επιλέγει να παίξει το ρόλο του «χρήσιμου ηλιθίου». Η ιστορία όμως έχει δείξει ότι όσοι έπαιξαν αυτόν το ρόλο, «χρήσιμοι» ήταν για λίγο καιρό μόνο, μετά παρέμειναν απλώς «ηλίθιοι»!».

Τουρκικό σκάφος εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού στα Ίμια

Σκηνικό έντασης στο Αιγαίο από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, καθώς εκτός από τη σωρεία τουρκικών παραβιάσεων σημειώθηκε και ένα πρωτοφανές περιστατικό.

Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού Σώματος κοντά στα Ίμια, προκαλώντας σημαντικές ζημιές.

Τρία κακουργήματα θα ερευνήσει η Προανακριτική για 10 πολιτικά πρόσωπα

Εβδομάδα αποφάσεων για την υπόθεση της Novartis θα είναι η επόμενη στη Βουλή, καθώς θα συζητηθεί στην Ολομέλεια η πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής. 

Ειδικότερα, την Τρίτη αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου, με την απόφαση να βγαίνει την Τετάρτη, όπως συμφωνήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Ποιοι 18χρονοι πρέπει να υποβάλλουν φέτος ξεχωριστή φορολογική δήλωση

Φορολογική δήλωση ξεχωριστή από τους γονείς τους θα πρέπει να υποβάλουν φέτος οι νέοι και οι νέες που έκλεισαν τα 18 έτη ηλικίας εντός του 2017, εφόσον έχουν να δηλώσουν οποιουδήποτε ύψους πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα.
Για παράδειγμα ξεχωριστή φορολογική δήλωση θα πρέπει να κάνει ένας 18αρης που μπορεί να μην έχει αποκτήσει εισοδήματα αλλά στο όνομά του έχουν πιστωθεί τόκοι καταθέσεων ακόμη και λίγων ευρώ.

«Ενοχοποιητική» για το ηλεκτρονικό τσιγάρο νέα έρευνα επιστημόνων


Επιβαρυντικά για τις συνέπειες του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι τα πορίσματα νέας έρευνας καθώς διαπιστώνει ότι οι χρήστες του εκτίθενται σε κίνδυνο να αναπτύξουν καρδιοαγγειακές παθήσεις καθώς και καρκίνους του πνεύμονα και της ουροδόχου κύστεως.
Καίτοι προκαταρκτικά, τα συμπεράσματα της έρευνας υποδεικνύουν ότι το κάπνισμα με τις συγκεκριμένες συσκευές ίσως δεν είναι τόσο ασφαλές όσο προηγουμένως θεωρείτο.

Έως και 4 ενοίκια πληρώνουν χαράτσι στην Εφορία οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Στο ταμείο της Εφορίας καταλήγουν έως τέσσερα ενοίκια από αυτά που εισπράττουν τον χρόνο οι φορολογούμενοι που εκμισθώνουν ακίνητα.

Ο φόρος που επιβάλλεται στα εισοδήματα από ενοίκια, ο ΕΝΦΙΑ και η εισφορά αλληλεγγύης δημιουργούν ένα ασφυκτικό φορολογικό περιβάλλον για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Οι πολιτικές εφημερίδες 14/2/2018

                                                                       

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων