Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Τρία κακουργήματα θα ερευνήσει η Προανακριτική για 10 πολιτικά πρόσωπα

Εβδομάδα αποφάσεων για την υπόθεση της Novartis θα είναι η επόμενη στη Βουλή, καθώς θα συζητηθεί στην Ολομέλεια η πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής. 

Ειδικότερα, την Τρίτη αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου, με την απόφαση να βγαίνει την Τετάρτη, όπως συμφωνήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.



Το χρονικό πλαίσιο της συζήτησης καθορίστηκε ούτως ώστε να υπάρχει περιθώριο να κληθούν και να τοποθετηθούν από το βήμα της Βουλής και τα δέκα πολιτικά πρόσωπα για τα οποία γίνονται αναφορές από τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Oι 10 πολιτικοί που αναφέρονται στη δικογραφία θα ελεγχθούν στην Προανακριτική για:

1. Δωροληψία

2. παθητική δωροδοκία

3. νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική ενέργεια. Δηλαδή στην πρόταση της κυβέρνησης για τη σύσταση της προανακριτικής προστέθηκε και η κατηγορία του «ξεπλύματος βρώμικου χρήματος».

Στο σκεπτικό της Προανακριτικής υπάρχει και η κατηγορία «Εγκλήματα απιστίας που ενδεχομένως διαπράχθηκαν κατά την άσκηση των καθηκόντων» των 10 πολιτικών. Ωστόσο, όπως αναφέρεται, το αδίκημα αυτό έχει παραγραφεί. «Εχουν παρέλθει για όλα οι δύο πρώτες σύνοδοι της αμέσως επόμενης βουλευτικής περιόδου και ως εκ τούτου εμπίπτουν στην αποσβεστική προθεσμία του άρθρου 86 παρα. 3 Σ».

https://greece-salonika.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου