Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας!


Καιρός: για Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018.



Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά και εξασθένηση των ισχυρών ανέμων περιμένουμε την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018. Η ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ θα σημειωθεί και κατά τόπους παγετός.
Ο Ελληνικός Λαός μόνο με αυτό το όνομα:

Καλοδέχεται την αγαπητή γείτονα
Vardarsca
ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ


(Δικό τους γραμματόσημο του 1936, που ονομάζει την περιοχή Vardarsca.)
(Οι γεννηθέντες το 1936 ζουν.)

Τους καλωσορίζουμε:

Στην γειτονιά μας.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο ΝΑΤΟ.




Ό,τι δε λύνεται πρέπει να κόβεται!



Γράφει η Σοφία Μπουμπάρη
Και να σου, βρισκόμαστε μπροστά στο αδιέξοδο, μια αέναη κατάσταση στην οποία λύση δεν υπάρχει. Αγάπη, δύσκολο πράγμα. Ναι, όταν υπάρχει αυτή μπορούμε να ανεχτούμε τα πάντα, μπορούμε να δεχτούμε και να μας δεχτούν με τη σειρά τους κι οι άλλοι για όλα αυτά που είμαστε. Αλλά είναι απλά η αιτία για να μένουμε σε έναν άνθρωπο και πολλές φορές καταλήγει να γίνεται κι η δικαιολογία.

Στόλτενμπεργκ: Η ΠΓΔΜ δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ χωρίς την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας


undefined

Σαφές μήνυμα προς τα Σκόπια στέλνει ο γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ λίγο την την άφιξή του στη χώρα, λέγοντας σε συνέντευξή του πως το ΝΑΤΟ θα προσκαλέσει την ΠΓΔΜ να ενταχθεί στους κόλπους του, εφόσον επιτευχθεί αμοιβαίως αποδεκτή λύση στο θέμα του ονόματος.

ΤΖΙΜΙ ΤΖΑΜΑΡ: Ποιός είναι ο Βέλγος φιλέλληνας που μοίρασε δωρεάν πετρέλαιο σε 6 σχολεία του Έβρου;


Για έκτη συνεχή χρονιά ο Βέλγος φιλέλληνας και επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στο Βέλγιο, Τζίμι Τζαμάρ, συνεχίζοντας τη δράση αλληλεγγύης «12 ώρες για την Ελλάδα», συγκέντρωσε χρήματα για το πετρέλαιο θέρμανσης των απομονωμένων σχολείων του Έβρου και χθες το μοίρασε ο ίδιος σε έξι από αυτά. 

80χρονος έκανε ένοπλη ληστεία σε τράπεζα

Η αστυνομία της Αριζόνα συνέλαβε έναν ηλικιωμένο άνδρα για ένοπλη ληστεία σε τράπεζα της πόλης Tucson.
Ο Robert Francis Krebs, 80 ετών, αντιμετωπίζει κατηγορίες για ληστεία και οπλοκατοχή, καθώς στις 12 Ιανουαρίου καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας να ληστεύει τράπεζα υπό την απειλή όπλου.

Μετρό Θεσσαλονίκης: Απελευθερώνεται τέλος του μήνα η Μοναστηρίου


undefined

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση της η οδός Μοναστηρίου, από το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης μέχρι και τον Βαρδάρη, καθώς το έργο του μετρό προχωρά και τα εργοτάξια σιγά σιγά απελευθερώνονται.

Πόσο στοιχίζει στην Ελλάδα η συμμετοχή στην ΕΕ: Δείτε τι ποσό αντιστοιχεί στον καθένα μας καθημερινά

Πληρώνουν τελικά οι Ευρωπαίοι πολίτες λιγότερο από ό,τι για ένα καπουτσίνο, καθημερινά, για την ΕΕ; Και τι ισχύει για τους Έλληνες;

Το Politico αποφάσισε να διαπιστώσει αν ισχύει ο παραπάνω ισχυρισμός των Βρυξελλών. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα συμπεράσματα αν και υπάρχουν μεγάλες διαφορές στο πόσο πληρώνουν οι πολίτες διάφορων χωρών στην ΕΕ, τελικά η Ένωση τους κοστίζει λιγότερο από μισό καπουτσίνο καθημερινά, στα περισσότερα από τα 28 κράτη. 

Στη Θεσσαλονίκη θα έρθει το πλοίο με 410 τόνους από εκρηκτικά

Το φορτίο θα οδηγηθεί σε αποθήκη του στρατού
Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης αναμένεται να καταπλεύσει, αύριο, τις πρωινές ώρες, το φορτηγό πλοίο «ΚΑΠΕΤΑΝ ΧΡΗΣΤΟΣ», που μεταφέρει τα 29 εμπορευματοκιβώτια με 410 τόνους εκρηκτικών υλών, τα οποία είχαν κατασχεθεί από το φορτηγό πλοίο «ANDROMEDA» και βρίσκονταν στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Φραγκούλης Φράγκος: Καμία διαπραγμάτευση της ιστορίας μας

Καμία υποχώρηση στον εδώ και δεκαετίες αλυτρωτισμό των Σκοπίων που φτάνει μέχρι τη Θεσσαλονίκη, είπε ο ε.α Αρχηγός ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος μιλώντας στο Ράδιο 98.4 και το Γιώργο Σαχίνη, σημειώνοντας πως όταν παραχωρείς όνομα εκχωρείς ιστορία, ταυτότητα και έδαφος όταν οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις το επιτρέψουν.

Θεσσαλονίκη: Σάλος στο Facebook με απόπειρες αρπαγής παιδιών – Τι ισχύει

Η καταγγελία και οι ψευδείς ειδήσεις
Του Μιχαήλ Λιάπη
Σάλος έχει προκληθεί στο Facebook από ανάρτηση που αναφέρει πως τις τελευταίες ημέρες έγιναν τέσσερις απόπειρες αρπαγής παιδιών στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Δεκάδες, αν όχι χιλιάδες χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης -καλοπροαίρετα -κοινοποιούν τις τελευταίες ημέρες την εν λόγω δημοσίευση αγνοώντας πως, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Typosthes.gr, πρόκειται για φήμες και περιστατικά που δεν συνέβησαν ποτέ με μία εξαίρεση.

Έρχεται νέο χαράτσι για όλους. Ποιοι χάνουν ως και 650 ευρώ

Μείωση του αφορολογήτου με επιβαρύνσεις έως 650 ευρώ για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες μαζί με νέα μείωση των συντάξεων κατά 18% από την 1η Ιανουαρίου 2019 φέρεται αποφασισμένο να επιβάλει από τον Μάιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης.

Οι πολιτικές εφημερίδες 18/1/2018

                                                                 

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων