Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018

Θεσσαλονίκη: Σάλος στο Facebook με απόπειρες αρπαγής παιδιών – Τι ισχύει

Η καταγγελία και οι ψευδείς ειδήσεις
Του Μιχαήλ Λιάπη
Σάλος έχει προκληθεί στο Facebook από ανάρτηση που αναφέρει πως τις τελευταίες ημέρες έγιναν τέσσερις απόπειρες αρπαγής παιδιών στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Δεκάδες, αν όχι χιλιάδες χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης -καλοπροαίρετα -κοινοποιούν τις τελευταίες ημέρες την εν λόγω δημοσίευση αγνοώντας πως, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Typosthes.gr, πρόκειται για φήμες και περιστατικά που δεν συνέβησαν ποτέ με μία εξαίρεση.
 
Τι λέει η αστυνομία
Σύμφωνα με την αστυνομία τα περιστατικά που αναφέρονται και προκαλούν πανικό, δεν έχουν συμβεί ποτέ, εκτός από την καταγγελία μιας μητέρας που μάλιστα την δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η οποία αναφέρει ότι στις 14 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την ημερομηνία ανάρτησης στο μέσο δικτύωσης «Προσοχή μαμάδες στην Δελφών με Μαρίου Παρασκευή μεσημέρι πήγαν να μου πάρουν τη μικρή από το χέρι. Η Αστυνομικά μέσα σε όλα μου είπε να το διαδώσω σαν είδηση. Σημειώθηκε κ δεύτερο περιστατικό στην Ανδριανουπόλεως την ίδια ήμερα κ πριν 10 μέρες στο σχολείο που είναι Δελφών με Συνδίκα. Να έχουμε όλοι το νου μας στα παιδιά μας!!!!».
Η ανακατασκευή της καταγγελίας
Σύμφωνα με πηγές, η καταγγέλλουσα αρχικά είχε πει στις αρχές ότι επιχείρησαν να της αρπάξουν της κόρη, ωστόσο, όταν κλήθηκε από τις αρχές για να πει το τι ακριβώς συνέβη, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι το περιστατικό που κατήγγελλε δεν πρέπει να έγινε έτσι ακριβώς καθώς πανικοβλήθηκε και δεν είναι σίγουρη αν όντως αποπειράθηκε να γίνει κάτι τέτοιο.
Έτσι ξεκίνησε η ψευδής είδηση
Πηγές, σχολιάζουν στο Typosthes.gr ότι η αρχή για την δημιουργία της ψεύτικης είδησης στάθηκε η ανάρτηση της μητέρας. Στην συνέχεια βρέθηκαν «καλοθελητές» για να φτιάξουν αυτήν την ψεύτικη είδηση προσθέτοντας και φανταστικά περιστατικά. Τέλος σημειώνεται ότι δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να βγει και επίσημη ανακοίνωση από την ΕΛ.ΑΣ. που θα διαψεύδει τα περιστατικά
Η ψευδής είδηση που διασκορπίζεται στο Facebook
«ΣΟΣ *ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΑΡΠΑΓΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ*
Η αστυνομία μιλάει για σπείρες σε έξαρση και ζητάει την διάδοση των πληροφοριών. Μαύρη μερσεντες με αλβανικές πινακίδες τέσσερα περιστατικά απόπειρας αρπαγής παιδιών στην Ανατολική Θεσσαλονίκη (ευτυχώς ανεπιτυχή)
ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΔΕΚΑΤΈΣΣΕΡΑ
1)Παραμονή Πρωτοχρονιάς, 3 νέοι άντρες αποπειράθηκαν να αρπάξουν 2ετων αγοράκι από το φορτηγό των γονιών του, στην Λαϊκή της Γρηγορίου Ε
2) Στις λαϊκές της Παρασκευής οδού Χαλκιδικής (Μπότσαρη) , και Δευτέρας οδού Γιάννη Άγγελου (Χαρίλαου) ξυλοκοπούνται 2 έγκυες γυναίκες με σκοπό την ληστεία
3) 10 ημέρες πριν, απόπειρα αρπαγής νηπίου στην οδό Ανδριανουπολεως
4) Ίδια μέρα, απόπειρα αρπαγής Πέτρου Συνδικα με Δελφων 5) Παρασκευή 12/1 απόπειρα αρπαγής νηπίου έξω από τον παιδικό σταθμό ΦΕΓΓΑΡΆΚΙ, Δελφών με Καρακάση (Μαρτίου) , Ρομά γυναίκα προσπαθεί να αρπάξει ένα κοριτσάκι αλλά με τις φωνές της μαμάς επιβιβάζεται σε μαύρη μερσεντες με αλβανικές πινακίδες, που την περίμενε επί της Καρακάση με αναμμένη μηχανή και ανοιχτή πόρτα. Ευτυχώς όλα ήταν ανεπιτυχή μέχρι στιγμής.
Τα μάτια σας δεκατέσσερα. Ποτέ χωρίς χέρι τα παιδιά σας. (επιβεβαιωμένο απο την ασφάλεια της Χαριλάου).»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου