Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Καιρός: για Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018.



Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά τμήματα, στα νησιά του Νοτίου και Ανατολικού Αιγαίου και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα κεντρικά ή χιονόνερο στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη περιμένουμε την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018. Η ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες.

Ο χρόνος όλα τα γιατρεύει… αλλά το ρολόι το κρατάμε εμείς!



Συνηθίζουμε να λέμε πως κάθε γεγονός που βιώνουμε αφήνει και το σημάδι του σαν ένα αποτύπωμα στο χάρτη της ζωής μας. Και ενώ με ευκολία ξεχνάμε κάποια γεγονότα κάποια άλλα μένουν ανεξίτηλα λες και γράφτηκαν από τη γραφίδα της ζωής σε μέρος της καρδιάς που το σκοτάδι διατήρησε αναλλοίωτα την καταγραφή της μέρας, της ώρας, του λεπτού …

Έξι ιστορίες από την αρχαία Ελλάδα, που ίσως μας παραδειγματίσουν.


Ίσως ακούγεται σαν “ατάκα” από την ταινία “Γάμος…αλά Ελληνικά” αλλά πραγματικά το χρέος είναι μια ελληνική υπόθεση από την αρχαιότητα. Έξι ιστορίες από την αρχαία Ελλάδα, που ίσως μας παραδειγματίσουν.

Αργία η εορτή των Τριών Ιεραρχών κι όχι εκκλησιασμός για τα σχολεία.... Είναι προτιμότερο το σπίτι από την Εκκλησία για τους άθεους προδότες....

Το Υπουργείο Παιδείας κατέθεσε σήμερα στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής το Σχέδιο Νόμου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Από την Αιτιολογική Έκθεση αλλά και το περιεχόμενο της παρ. 3  του Άρθρου 26 πληροφορούμαστε ότι η εορτή των Τριών Ιεραρχών μετατρέπεται και για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση σε ημέρα αργίας όπως ισχύει και για τη δευτεροβάθμια.

Το σημαντικότερο κείμενο όλων των εποχών για τη Μακεδονία

Αν και θα ανέμενε κανείς ότι θα είναι κάποιο βιβλίο ή κάποιο άρθρο ...όχι ! Είναι μια ....
ΙΣΤΟΡΙΚΗ δικαστική απόφαση-σταθμός, που αναλύει το "Σκοπιανό" καλύτερα από κάθε άλλο κείμενο και είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να είναι κανείς Μακεδόνας ή γενικώς Έλληνας και να μην το ΄χει διαβάσει ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΤΑΤΑ.

Η μεγαλύτερη στιγμή της ελληνικής δικαιοσύνης.

Η μεγάλη προφητεία για το «σφράγισμα» – Αγιος Παΐσιος: «Μόνο με τις κάρτες θα κινήσθε – Τα χρήματα θα καταργηθούν και τότε…» (Βίντεο)


Τα έχει πει από χρόνια… Σιγά-σιγά, μετά την κάρτα και την ταυτότητα, δηλαδή το «φακέλωμα», θα προχωρήσουν πονηρά στο σφράγισμα. Με διάφορα πονηρά μέσα θα κάνουν εκβιασμούς, για να δέχονται οι άνθρωποι το σφράγισμα στο μέτωπο ή στο χέρι. Θα στριμώξουν τα πράγματα και θα πουν: «Μόνο με τις κάρτες θα κινήσθε. Τα χρήματα θα καταργηθούν».

Ποιοί επαγγελματικοί χώροι «θίγονται» από το πολυνομοσχέδιο

Φαρμακεία, Ιατροί, Κτηματολόγιο, Προστασία Καταναλωτή, Αρτοποιεία, Κομμωτήρια, Εποπτεία της Αγοράς και άλλα σημαντικές ρυθμίσεις προβλέπονται σ' αυτό

Δείτε την αιτιολογική έκθεση εδώ και το νομοσχέδιο εδώ.

Στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου υπό τον τίτλο «Ρυθμίσεις για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής και άλλες διατάξεις» με μια πρώτη ματιά ξεχωρίζουν αυτές που αφορούν πλειστηριασμούς και απεργίες.

POS στα διόδια μέχρι τον Μάρτιο

diodia1.jpgΣχετικά με τις ηλεκτρονικές πληρωμές στα διόδια η κα Παπανάτσιου ανέφερε ότι «τα διόδια πρέπει να εγκαταστήσουν pos σύμφωνα με την τελευταία υπουργική απόφαση και θα πρέπει να το κάνουν μέχρι τα μέσα Μαρτίου. Σε ό,τι αφορά στα σχολικά κυλικεία είμαστε διατεθειμένοι να επανεξετάσουμε το θέμα της εγκατάστασης και να βρούμε λύση».

Θεσσαλονίκη: Ενεργειακός «κόμβος» με αγωγό μέχρι τα Σκόπια

Σχέδιο κατασκευής αγωγού από τη Νέα Μεσημβρία μέχρι τα σύνορα με τα Σκόπια
Σε τροχιά σημαντικής αναβάθμισης βρίσκονται οι ενεργειακές σχέσεις Ελλάδας - FYROM, με υποδομές που καθιστούν τη χώρα μας παράγοντα - κλειδί για τον ενεργειακό εφοδιασμό του γειτονικού κράτους αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Φουντώνει το κίνημα: Κατεβαίνουν και τα κομάντο της ΛΕΦΕΔ στη Θεσσαλονίκη – «Εγκεφαλικά» στη κυβέρνηση

                                            













Με μια ανακοίνωση φωτιά και τα κομάντο της ΛΕΦΕΔ κατεβαίνουν στο συλλαλητήριο για την Μακεδονίας μας! Το μόνο σίγουρο είναι πως η κυβέρνηση αυτή την στιγμή μόνο άνετα δεν αισθάνεται!

Θεσσαλονίκη: Ο «Άγιος Στυλιανός» καλεί όσους θέλουν να υιοθετήσουν παιδάκι!

Ημερομηνία συνάντησης στο δημοτικό βρεφοκομείο «Ο Άγιος Στυλιανός»
Το Δημοτικό Βρεφοκομείο «Ο Άγιος Στυλιανός» "καλεί" όσους θέλουν να ενημερωθούν για υιοθεσία ή για να γίνουν ανάδοχοι γονείς. Η συνάντηση ενημέρωσης του ιδρύματος θα γίνει στις 7 Φεβρουαρίου, όπου θα ενημερωθείτε για τις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις για υιοθεσία ή αναδοχή.

Οι πολιτικές εφημερίδες 15/1/2018

                                                                  

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων