Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Καιρός: για Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018



Την Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018 σε ολόκληρη τη χώρα περιμένουμε νεφώσεις και αυξημένη υγρασία, με τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Λίγες πρόσκαιρες ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα ενδέχεται να εκδηλωθούν σε περιοχές της κεντρικής και ανατολικής ηπειρωτικής χώρα, ενώ είναι πιθανό να χιονίσει πρόσκαιρα σε ορεινά τμήματα της Θεσσαλίας.

Τα δύσκολα επιτυγχάνονται και δεν χαρίζονται!



Της Ελένης Αλεξανδροπούλου
Στο λέω εγώ που κυνηγάω όνειρα από μικρό παιδί! Γιατί; Γιατί έτσι με έμαθαν! Το ποιος δεν το θυμάμαι… Δεν θυμάμαι καν, αν αυτό οφείλεται στους γονείς μου ή κάπου αλλού! Θυμάμαι πάντως από μικρή να τρέχω, να σκοτώνομαι για να τα πραγματοποιήσω… μέχρι να ματώσουν τα γόνατα μου!
Για τόσο τρέξιμο μιλάμε! Είμαι και λίγο απρόσεκτη, οπότε φαντάζεσαι πόσες φορές έχω χτυπήσει και πόσες γρατσουνιές έχω για ενθύμιο!

Έρχονται νέες αυξήσεις στα καύσιμα -Γιατί εκτοξεύονται διεθνώς οι τιμές



Οι οδηγοί των αυτοκινήτων έβαλαν ήδη το 2017 πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Η πολιτική κρίση στο Ιράν σήμερα ωθεί ακόμη πιο ψηλά τις τιμές των καυσίμων, με αισθητές επιπτώσεις για τους καταναλωτές.
Εν μέσω του χειμώνα οι καταναλωτές καλούνται να προετοιμαστούν για νέες αυξήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης. Το ίδιο και οι οδηγοί αυτοκινήτων, οι οποίοι πρόκειται σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών να βρεθούν αντιμέτωποι με αυξημένες τιμές καυσίμων.

Αρνούνται την πληρωμή με κάρτα στα διόδια και απαιτούν να δηλώσουμε «Μπαταχτσήδες»

Του Αθανάσιου Κατσίμπελη*
Η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας τους στο ελληνικό κράτος και ως νομοταγείς πολίτες πληρώνουν για τις μετακινήσεις τους και τα διόδια, σε ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες διαχειρίζονται δημόσιες οδούς, λειτουργώντας ως “κράτος εν κράτει” αφού ισχύουν, για κάποιες από αυτές, ειδικές διατάξεις.

Seed sovereignty,κυριαρχία σπόρων. (vid)


Παραδοσιακά, οι γεωργοί φύλασσαν και μοίραζαν τους σπόρους μεταξύ τους, αλλά τώρα, η περισσότερη παραγωγή σπόρων ελέγχεται από ελάχιστες εταιρείες. Η Vandana Shiva εξηγεί τη σημασία της προστασίας της καλλιέργειας και της βιοποικιλότητας των σπόρων. Είναι αυτό που αποκαλεί κυριαρχία σπόρων. Seed sovereignty, δηλαδή το δικαίωμα των καλλιεργητών να εκτρέφουν και να ανταλλάσσουν ποικιλίες σπόρων ανοιχτού κώδικα που μπορούν να σωθούν και οι οποίοι
δεν είναι κατοχυρωμένοι με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ή γενετικά τροποποιημένοι και δεν ανήκουν ή ελέγχονται από γιγαντιαίες εταιρείες σπόρων.

Ο μισός πληθυσμός χρωστάει στην εφορία

Οι οφειλέτες στους οποίους δύναται να επιβληθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ανέρχονται σε 1.783.858.

Ξεπέρασαν τα 100 δισ. ευρώ για πρώτη φορά τον Νοέμβριο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων προς το δημόσιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), διαμορφώθηκαν στα 100,739 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με τον Οκτώβριο κατά 988 εκατ. ευρώ. 

ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΑΠΙΖΕΙ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


Συνολικά 42 χρόνια μετά τη φιλοτέχνησή του και 13 μετά τη δωρεά του στον δήμο Αθηναίων, ο έφιππος ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου παρά τις εξαγγελίες ότι τον Δεκέμβριο του 2017 θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο της ελληνικής πρωτεύουσας, το ξεπουλημένο πολιτικό κατεστημένο πάλι δεν τόλμησε να το τοποθετήσει.

Κλεμμένοι αρχαίοι θησαυροί από Ελλάδα και Ιταλία σε σπίτι Αμερικανού μεγιστάνα



Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times εισαγγελείς εισέβαλαν στο γραφείο και στο σπίτι του δισεκατομμυριούχου Michael H. Steinhardt στο Μανχάταν, κατάσχοντας πολλά αρχαία έργα που όπως λένε, έχουν κλαπεί από την Ελλάδα και την Ιταλία. 

Ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις από σήμερα Δευτέρα

Οι χειμερινές εκπτώσεις του 2018, αρχίζουν επίσημα από σήμερα Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου και θα λήξουν την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018.

Η ΕΣΕΕ στη σχετική εγκύκλιο επισημαίνει ότι κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Προσωπική κάρτα κάθε δημοσίου υπαλλήλου θα καταγράφει τα πάντα..


Η κάρτα θα παρακολουθεί την πορεία από την πρόσληψη, την υπηρεσιακή εξέλιξη, τις μετακινήσεις, την εκπαίδευση, την επιμόρφωση, τις εκθέσεις αξιολόγησης, φτάνοντας μέχρι την έκδοση της σύνταξής του.


«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από οικονομική και πολιτική σταθερότητα, από ένα νέο παραγωγικό μοντέλο», τονίζει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη. 

Πότε θα δοθούν οι συντάξεις Φεβρουαρίου σε όλα τα Ταμεία

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των Ταμείων της χώρας
την Τρίτη 30 Ιανουαρίου ξεκινά η πληρωμή των συντάξεων για τον Φεβρουάριο 2018. Η καταβολή θα ολοκληρωθεί στις 2 Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά:

- Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 30 Ιανουαρίου 2018 ημέρα Τρίτη.

Οι πολιτικές εφημερίδες 8/1/2018

                                                                     

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων