Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Αρνούνται την πληρωμή με κάρτα στα διόδια και απαιτούν να δηλώσουμε «Μπαταχτσήδες»

Του Αθανάσιου Κατσίμπελη*
Η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας τους στο ελληνικό κράτος και ως νομοταγείς πολίτες πληρώνουν για τις μετακινήσεις τους και τα διόδια, σε ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες διαχειρίζονται δημόσιες οδούς, λειτουργώντας ως “κράτος εν κράτει” αφού ισχύουν, για κάποιες από αυτές, ειδικές διατάξεις.
Για παράδειγμα…ενώ όλες οι επιχειρήσεις σε αυτή τη χώρα έχουν υποχρεωθεί, εν μέσω Capital Controls, να έχουν μηχανήματα πληρωμής με τραπεζικές κάρτες (POS) και να επωμιστούν και το κόστος προμήθειάς τους, έχουν εξαιρεθεί από την υποχρέωση αυτή οι εταιρείες που διαχειρίζονται τα διόδια.
Στην Εγνατία και στην Ιονία οδό τους ζήτησα να πληρώσω με κάρτα και δεν το δέχτηκαν. Δεν δέχονται χρεωστικές κάρτες για την πληρωμή των διοδίων, δηλαδή ένα νόμιμο τρόπο πληρωμής, υποχρεώνοντας με περίσσειο θράσος τον πολίτη να συμπληρώσει το “Έντυπο Αδυναμίας Καταβολής των Διοδίων και Αναγνώρισης χρέους».Μάλιστα, στο έντυπο υπάρχει ρητή αναφορά ότι ο οφειλέτης παραιτείται από «οποιαδήποτε ένσταση ή ένδικο βοήθημα ή ένδικο μέσο αναφορικά με το χρέος του ως προς τα ποσά αυτά».
Δηλαδή, ο πολίτης που κάνει χρήση δημοσίας οδού, έχοντας πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, υποχρεώνεται από μια ιδιωτική εταιρεία, η οποία δεν δέχεται να πληρωθεί με νόμιμο τρόπο, να παραδεχτεί πως είναι «μπαταχτσής»!!!Απροκάλυπτη και ανήθικη προσβολή της προσωπικότητας του πολίτη την οποία αμφιβάλλω αν θα βρεθεί Έλληνας δικαστής να την καταδικάσει.
 Σου λένε: «Εμείς, κύριε, είμαστε ιδιωτική εταιρεία και υπάρχει ΦΕΚ που μας εξαιρεί από την υποχρέωση προμήθειας POS, άσε που θα καθυστερούσαμε αν είχαμε μηχανήματα «.
Τους απαντάς : «Προφανώς και δεν φταίτε εσείς αλλά η ελληνική κυβέρνηση η οποία εμένα με αντιμετωπίζει ως «δουλοπάροικο» ενώ εσάς σας δίνει το δικαίωμα να με προσβάλλετε ως κακοπληρωτή.Η δικαιολογία πως υπάρχει καθυστέρηση με τη χρήση καρτών είναι ανόητη καθώς στη Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» του Ρίο οι κάρτες γίνονται δεκτές.»
Τους πληρώνεις με μετρητά γιατί εσύ δεν είσαι σαν αυτούς που λένε «Δεν πληρώνω» και φεύγεις.Μετά διαβάζεις τις δηλώσεις της συζύγου του Πρωθυπουργού πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν είπε ποτέ ψέματα και αναζητάς  στο διαδίκτυο τις δηλώσεις του για το Κίνημα «Δεν πληρώνω».
Ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τότε, το 2011 ο Αλέξης Τσίπρας από τα διόδια του Ισθμού της Κορίνθου, συμμετέχοντας στην ημέρα δράσης του κινήματος «Δεν πληρώνω» έλεγε: «Η ανυπακοή απέναντι σε ένα κράτος, σε μία πολιτεία που δεν είναι σε θέση να τηρήσει τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της, είναι πλέον ένας δρόμος, που θα γίνει μαζικός είτε το θέλουν είτε όχι αυτοί που μας κανοναρχούν το βράδυ από τα δελτία ειδήσεων και ανεξαρτήτως από το τι θα πράξουν τα κόμματα…. Είναι τώρα η ώρα να υπάρξει ένα τέλος σ’ αυτήν την αισχροκέρδεια….Δεν είναι ιδιοτέλεια αυτή η πράξη αντίστασης. Είναι πράξη αξιοπρέπειας και όχι ιδιοτέλειας».
Το 2018, για χάρη των διοδίων, θα υποχρεωθούμε όλοι οι οδηγοί να αλλάξουμε τις πινακίδες στα αυτοκίνητά μας για να είναι ευδιάκριτες για τα διόδια.Φυσικά εμείς θα επωμιστούμε το κόστος.Θα μου πείτε πως εμάς στην Ηλεία δεν μας απασχολούν τα διόδια γιατί έχουμε αυτούς τους «εγκληματικά ματωμένους»  δρόμους για τους οποίους πληρώνουμε  και τέλη κυκλοφορίας. Είμαστε υπάκουοι στην κυβέρνησή μας και τον Πρωθυπουργό που, όπως λέει και η σύζυγός του, δεν είπε ψέματα…ΠΟΤΕ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου