Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Καιρός: για Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018



Την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018 αρχικά αναμένονται νεφώσεις με βροχές οι οποίες στα πελάγη, στην Πελοπόννησο και στην Στερεά Ελλάδα θα είναι ισχυρότερες. Σποραδικοί όμβροι και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα πελάγη. Οι νεφώσεις και τα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά και από το πρωί ο καιρός στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο θα είναι σχεδόν αίθριος με τοπικές μόνο νεφώσεις.

Για τους ανθρώπους που δεν σας σέβονται το μόνο πράγμα που αξίζουν είναι η απομάκρυνσή σας

Οι καταστάσεις και οι άνθρωποι που σας πληγώνουν μπορούν να σας αλλάξουν και να σας απομακρύνουν από τον πραγματικό σας εαυτό: ένα δυνατό, τολμηρό και ελεύθερο άνθρωπο που αξίζει να είναι ευτυχισμένος.
Φυσικά, όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολο να ξεφύγουμε από κάτι συναισθηματικά επιζήμιο από τη μια μέρα στην άλλη.

Οι δήμιοι θα μας «ευχηθούν» και φέτος «Καλή χρονιά»! Φτάνει πια


Από τον Θύμιο Παπανικολάου.

Πάντα κάθε πρωτοχρονιά βιώνουμε, πιο κυνικά, τη φρίκη του εμπαιγμού μας: Τις ευχές του κατεστημένου και των πολύχρωμων πολιτικών μασκαράδων…

Μια απαστράπτουσα μονοφωνία…

Η φρίκη πολλαπλασιάζεται από την αηδία με τις πρωτοχρονιάτικές ευχές των «αριστερών» ανδρεικέλων του 4ου Ράιχ…

Ανθεί Ο Ανθελληνισμός Στην Συμπρωτεύουσα

Χριστούγεννα 2017 νεοταξικά φαινόμενα στήν Θεσσαλονίκη τῶν ἀνθελλήνων δημάρχου Μπουτάρη καί ραββίνου Φρυζή.
Προμελετημένα οἱ ταγοί τῆς ἑλλαδικής πολιτείας σέ Ἀθήνα καί Θεσσαλονίκη προλειαίνουν τό ἔδαφος γιά τήν νέα τάξη πραγμάτων καί τήν ἐπακόλουθη διάλυση τῶν ἐθνικῶν ἱστῶν που συγκρατοῦν τήν Εὐρώπη καί τόν χριστιανικό πολιτισμό ἔως σήμερα. Τό νά εἶσαι πολυπολιτισμικός τῆ σήμερον ἡμέρα, δηλαδή ἄχρωμος κοσμοπολίτης, ἀποτελεῖ δυστυχῶς μόδα.

«Ραγιάδες, ξυπνήστε! Η Ελλάδα χάνεται»


Ξεφτίλα της χώρας, που το παρελθόν της ύμνησαν κολοσσοί του παγκόσμιου πνεύματος

Από τον Κ.Ν. Μπαρμπή*

Κορυφαίος πολιτισμολόγος όλων των εποχών ο Will Durant, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Με ρίζες εβραϊκές, έντιμος, ειλικρινής, όχι σιωνιστής. Αποφαίνεται στη δεκάτομη «Ιστορία του παγκόσμιου πολιτισμού» τα εξης: 

Απίστευτη Απειλή Προς Την Ελλάδα Από Τον Τούρκο Αντιπρόεδρο: «Μπορεί Να Μην Υπάρχει Χώρα Για Να Υπερασπιστείτε»!

«Μπορεί να μην έχει μείνει χώρα για να προστατεύσετε». Αυτή ήταν η νέα απειλή που εκτόξευσε προς την Ελλάδα ανώτατος Τούρκος πολιτικός και πιο συγκεκριμένα ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου.

Ποιοι φορολογούμενοι είναι οι χαμένοι του 2018

Επτά κατηγορίες φορολογουμένων και ασφαλισμένων πλήττονται από τις αλλαγές που έρχονται το 2018 και φέρνουν σαρωτικές αλλαγές στην καθημερινότητά τους.

Στο μάτι του κυκλώνα όμως βρίσκονται κυρίως οι σημερινοί δικαιούχοι του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης που θα υποστούν γεναία περικοπη, οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ,οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες, λόγω της εφαρμογής του νέου συστήματος υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών, οι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου ,

Το 2018 φέρνει νέο «Καλλικράτη» –Τι αλλάζει στην Αυτοδιοίκηση

Ανατροπές στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν δρομολογηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών. Οι κυβερνητικές προτάσεις για την αναθεώρηση του «Καλλικράτη» αναμένεται να κατατεθούν στους πρώτους μήνες του 2018, ωστόσο το πόρισμα της αρμόδιας Επιτροπής που συνέστησε το υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και δημόσιες αναφορές του υπουργού, Πάνου Σκουρλέτη, έχουν προϊδεάσει για τις αλλαγές που κυοφορούνται και αναμένεται να είναι σαρωτικές.

Αυτά είναι τα 12 μέτρα-φωτιά σε ασφαλιστικό, συντάξεις και επιδόματα

Ποδαρικό με σαρωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό, σε συντάξεις και στα επιδόματα κάνει το 2018 με 12 μέτρα-φωτιά που αρχίζουν να εφαρμόζονται από την 1η Ιανουαρίου 2018.
Οι εισφορές στον ΕΦΚΑ αυξάνονται για εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες και αγρότες από 1ης Ιανουαρίου.

Τι φέρνει το 2018 στην Παιδεία

Με… κεκτημένη ταχύτητα, από τις εξελίξεις του Δεκεμβρίου αλλά και από την… πλήρωση χρόνου για υλοποίηση δεσμεύσεων, αναμένεται να μπει η νέα χρονιά (και) σε ό,τι αφορά τα θέματα της Εκπαίδευσης.
Δεν είναι υπερβολικό να προοικονομίσει κανείς ότι το 2018 για την Παιδεία θα χαρακτηριστεί από «νομοθετικό πυρετό», αφού το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να φέρει στη Βουλή το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αλλαγές στη Β’ και Γ’ λυκείου, νέα προγράμματα σπουδών, αλλά και τα συμφωνηθέντα με τους θεσμούς.

Αγριεύει η εφορία το 2018 για 4 εκατομμύρια οφειλέτες

Αγριεύει ακόμη περισσότερο το 2018 η εφορία και ο κλοιός σφίγγει απειλητικά γύρω από 4 εκατομμύρια οφειλέτες του Δημοσίου.

Ο ελεγκτικός μηχανισμός στρέφεται πλέον στις υποθέσεις των τελευταίων ετών που αφορούν τη χρήση του 2012 και μετά, ενώ το μπαράζ των κατασχέσεων σε τραπεζικές καταθέσεις και περιουσιακά στοιχεία θα ενταθεί.

Οι πολιτικές εφημερίδες 2/1/2018

                                                              

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων