Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Πού γίνονται οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές στα πανεπιστήμια

Έως τις 23 Μαρτίου θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για μετεγγραφές στα πανεπιστήμια και τα τεχνολογικά ιδρύματα τα αδέλφια φοιτητών που σπουδάζουν σε διαφορετική πόλη.

Από χθες και έως την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 στις 12:00 πμ, τα αδέλφια προπτυχιακοί φοιτητές των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση μετεγγραφής.



Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή μετεγγραφών στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://transfer3.it.minedu.gov.gr (ή την ιστοσελίδα του Υπουργείου) προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες χρησιμοποιούν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από τη Γραμματεία του Τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (Εύδοξος, Ακαδημαϊκή Ταυτότητα) του Ιδρύματος στο οποίο φοιτούν.

Το σύστημα αφορά αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α.) που σπουδάζουν σε διαφορετική Περιφερειακή Ενότητα, τόσο μεταξύ τους όσο και από την Περιφερειακή Ενότητα στην οποία οι γονείς τους διαμένουν μόνιμα ή έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία κατοικίας και εφόσον το κατά κεφαλήν εισόδημα του δικαιούχου-φοιτητή, εάν διαθέτει ίδιο εισόδημα, και των μελών της οικογένειάς του, για το προηγούμενο φορολογικό έτος, δεν υπερβαίνουν αυτοτελώς και τα δύο το ποσό των δωδεκάμισι χιλιάδων (12.500) ευρώ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.


Οι ανωτέρω θα πρέπει να έχουν εγγραφεί:

  • Είτε μέσω της επιτυχίας τους στις πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εκάστου σχολικού έτους, Γενικού Λυκείου (ΓΕΛ) ή Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ), ημερήσιου ή εσπερινού.
  • Είτε μέσω της άσκησης του δικαιώματος πρόσβασης (εισαγωγή στο 10% των θέσεων εισακτέων κάθε Τμήματος, Σχολής ή Εισαγωγικής Κατεύθυνσης χωρίς νέα εξέταση, με βάση τη βαθμολογία της τελευταίας εξέτασής τους στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, ειδικά μαθήματα και πρακτικές δοκιμασίες για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση).
  • Οι φοιτητές που έχουν λάβει μετεγγραφή κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-18 δικαιούνται να αιτηθούν εκ νέου μετεγγραφή.

Οι δικαιούχοι, προκειμένου να εισαχθούν στην Ηλεκτρονική Εφαρμογή για ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης μετεγγραφής, πρέπει να χρησιμοποιήσουν τον κωδικό χρήστη και το συνθηματικό των Ιδρυματικών τους λογαριασμών, μέσω των οποίων ταυτοποιούνται στην Υποδομή Ταυτοποίησης και Εξουσιοδότησης του ΕΔΕΤ.

Για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, ο αιτών-υποψήφιος είναι απαραίτητο να γνωρίζει τον 8ψήφιο κωδικό υποψηφίου Πανελλαδικών Εξετάσεων, με τον οποίο συμμετείχε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις τη χρονιά εισαγωγής στο Τμήμα φοίτησής του.

Σε περίπτωση που δεν έχει στην κατοχή του τον 8ψηφιο κωδικό, οφείλει να τον αναζητήσει από τη Γραμματεία του Τμήματος φοίτησης ή, σε περίπτωση που δεν έχει πρόσβαση σε αυτήν, από το Σχολείο αποφοίτησής του ή την οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου