Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Καιρός: για Πρωτοχρονιά 2018



Την Πρωτοχρονιά περιμένουμε μέχρι και το μεσημέρι καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγες νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Σταδιακά οι νεφώσεις στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα θα πυκνώσουν δίνοντας από αργά το απόγευμα τοπικές βροχές στα δυτικά και στο Ιόνιο. Το βράδυ σποραδικές καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στο Βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο. Τις πρωινές και βραδινές ώρες σε πολλές περιοχές η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες, ενώ στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός.

Να φοβάσαι την οργή των υπομονετικών ανθρώπων



Περίεργο ον ο άνθρωπος. Όλη την εβδομάδα περιμένει για το Σαββατοκύριακο, όλο το χειμώνα για το καλοκαίρι κι όλη του τη ζωή για να ευτυχήσει. Γενικά περιμένει. Επιμένει, υπομένει. Μένει. Μέχρι πότε όμως; Ως πού, τέλος πάντων, φτάνουν οι αντοχές του;
Η υπομονή είναι μια δύναμη και μια αδυναμία ταυτόχρονα. Όποιος την έχει είναι τυχερός κι άτυχος παράλληλα. Μην αναρωτιέσαι για ποιο λόγο το λέω αυτό. Τον υπομονετικό άνθρωπο δε θα τον δεις να κάνει βιαστικές κινήσεις, θα περιμένει να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες και μετά θα δράσει σε οποιονδήποτε τομέα.

Πάνω από 25 εκατομμύρια τουρίστες το πρώτο 10μηνο του 2017!

Οι ξενοδόχοι της Αθήνας εκτιμούν ότι ξεπεράστηκε ο στόχος των 30 εκατ. στο σύνολο του έτους

Στα νέα στοιχεία για την πορεία του ελληνικού τουρισμού τη χρονιά που πέρασε και τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) αναφέρεται μερίδα του γερμανικού τύπου,

ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ τον λογαριασμό μας στο Facebook.
ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΙΛΑΤΕ;
Ζούμε σε μια εποχή που αξίες και ήθη στηλιτεύονται και αποδομούνται, στο όνομα της ψευδο"προόδου" και της "διαφορετικότητας".
Όποιος προσπαθεί να στηρίξει τις πατροπαράδοτες αξίες της πατρίδας, της ορθοδοξίας και της οικογένειας, θεωρείται επικίνδυνος για το σύστημα της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Η Κοινωνική Πολιτική Του ΣΥΡΙΖΑ Με Ξένα Κόλλυβα

Γράφει ο Χρήστος Μπουσιούτας 
...

Δεν είμαι από εκείνους που διαχωρίζουν τους πολίτες σε κατηγορίες, σε κοινωνικές τάξεις.

Από την άλλη δεν μπορώ να αγνοήσω και να κλείσω τα μάτια σε μια σκληρή πραγματικότητα.
Την ύπαρξη δηλαδή κάποιων διαχωριστικών γραμμών με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια του κάθε ενός.
Από την μια η ολιγαρχία και η άρχουσα τάξη που έχει συγκεντρώσει στα χέρια της την δύναμη και τoν πλούτο.

Μεγάλη μαγκιά του Τζιτζικώστα : Προωθεί την ένταξη της Μακεδονικής Κουζίνας στον κατάλογο της Unesco μπλοκάροντας τους Σκοπιανούς

Κίνηση - Ματ από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας σε μια εποχή που ξαναζωντανεύει η συζήτηση για το Σκοπιανό


Φάκελο υποψηφιότητας για την εγγραφή της Μακεδονικής Κουζίνας ως άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς στους καταλόγους της Unesco θα ετοιμάσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου δράσης για την προβολή και προώθηση των αγροδιατροφικών προϊόντων της για τα έτη 2018-2020.

«Βόμβα» επιστημόνων για τον καιρό στην Ελλάδα: Καύσωνες-«φωτιά» και ακραία φαινόμενα

Αλλάζει ο καιρός στην Ελλάδα – Οι επιστήμονες προειδοποιούν για μεγάλους καύσωνες και τριπλασιασμό των ακραίων φαινόμενων – Πότε θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα

Σημαντική άνοδο έδειξε τον 20ο αιώνα η θερμοκρασία, σύμφωνα με ερευνητές. Μάλιστα, προειδοποιούν πως η τάση αυτή θα συνεχιστεί, ενώ στην Ελλάδα η θερμοκρασία θα αυξηθεί 2 με 2,5 βαθμούς στις προσεχείς δεκαετίες.

Από το πουθενά εμφανίστηκε και τουρκική μειονότητα στα Σκόπια


Το νεο-οθωμανικό δόγμα στην περιοχή των Βαλκανίων, οι τουρκογενείς μουσουλμάνοι και τα ανταλλάγματα της Τουρκίας στα Σκόπια ...

Επανειλημμένως έχω αναφερθεί στην προσπάθεια της τουρκικής διείσδυσης στα Βαλκάνια. Αλλού με προσεταιρισμό των μουσουλμάνων στα Δυτικά Βαλκάνια, αλλού με εμφάνιση τουρκοφρόνων πολιτών, όπως στην Ελλάδα και Βουλγαρία.

Πώς θα κάνετε αίτηση για επίδομα θέρμανσης. Βήμα - βήμα η διαδικασία

Άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής η εφαρμογή του Taxisnet για την υποβολή αιτήσεων επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, που θα είναι διαθέσιμη έως τις 31 Μαΐου.

Η είσοδος στην εφαρμογή γίνεται από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ και τις «υπηρεσίες προς πολίτες», επιλέγοντας το «Επίδομα Πετρελαίου Θέρμανσης» και στη συνέχεια την «Είσοδο στην εφαρμογή» που θα οδηγεί στην παρακάτω σελίδα:

ΣΟΚ στην Κύπρο! Αυτή είναι η λίστα της ντροπής με τις διαγραφές δανείων!


Σοκαρισμένοι είναι οι Κύπριοι μετά την "βόμβα" που έσκασε με την λίστα της ντροπής των 19 ονομάτων, που έχουν άμεσα ή έμμεσα σχέση με την πολιτική και την κυπριακή
οικονομία. Τράπεζες που οδήγησαν την κυπριακή οικονομία στον γκρεμό , διέγραφαν συστηματικά δάνεια.

Τέλος οι δωρεάν πλαστικές σακούλες από την 1η Ιανουαρίου 2018

Από την 1η Ιανουαρίου 2018 θα χρεώνονται πλέον οι πλαστικές σακούλες στα σούπερ μάρκετ όλης της Ελλάδας προς 0,04 ευρώ, ενώ από το 2019 η τιμή θα διαμορφωθεί στα 0,07 ευρώ.

Στην Ελλάδα χρησιμοποιούνται 250-350 σακούλες ανά άτομο ετησίως και στόχος της κοινοτικής νομοθεσίας είναι να περιοριστεί η χρήση της πλαστικής σακούλας στις 90 ανά πολίτη έως το 2020 και στις 40 έως το 2025.