Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Καιρός: για Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017



Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Κεντρικό, Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο, στα Δωδεκάνησα και πιθανόν πρόσκαιρα στη Θράκη περιμένουμε το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017. Κατά τη διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στο νομό Έβρου, πάνω από τα 300 μέτρα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές στα δυτικά και στην Κρήτη,

Ένα ποστ που θα θες να τυπώσεις για να το διαβάζεις κάθε μέρα..



Κάποτε, κάπου διάβασα ότι πρέπει να προσέχεις πολύ τι είναι αυτό, το πρώτο πράγμα που ακούς ή διαβάζεις κάθε πρωί. Σήμερα μου έτυχε αυτό το παρακάτω. Βρέθηκε μπροστά μου ανάμεσα σε φωτογραφίες φίλων από τις διακοπές και νυσταγμένες πρωινές αναρτήσεις. Ένα μικρό θαύμα, ό,τι πιο όμορφο έχω διαβάσει εδώ και αρκετό καιρό.
Οι σωστές λέξεις στη σωστή σειρά, τόσο που θες να το τυπώσεις και να το κοιτάς κάθε μέρα.

Φωτογραφίες που αποδεικνύουν τη δύναμη της φύσης

Από την Κολομβία μέχρι το Χονγκ Κονγκ η δύναμη της φύσης αποκαλύπτεται σε δώδεκα φωτογραφίες.

Κουραμπιέδες με 80 δραχμές το κιλό. Έχεις σκεφτεί πόσους θα αγόραζες σήμερα με αυτό το ποσό;



Λένε ότι το μυστικό του κουραμπιέ είναι πρώτα από όλα το αγνό βούτυρο που του χαρίζει το υπέροχο άρωμα και την τριφτή υφή του. Στις ημέρες μας πάντως το μυστικό δεν κρύβεται τόσο στα υλικά, αλλά στην τιμή του.
Το ντοκουμέντο από τα φωτογραφικά αρχεία Μουσείου Μπενάκη μας βοηθά να καταλάβουμε σε ποια χώρα μεγαλώσαμε και σε ποια χώρα τελικά φτάσαμε να ζούμε. 

Τα νέα κριτήρια για υπαγωγή στο Κοινωνικό Τιμολόγιο ρεύματος (πίνακες)



Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη,αναθεωρείται το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), προσφέροντας πλέον εκπτώσεις έως και 70% στους πολίτες με εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα. Πρόκειται για μία ακόμα παρέμβαση καταπολέμησης της ενεργειακής φτώχειας, που στοχεύει πρωτίστως στους πλέον ευάλωτους συμπολίτες μας, αναφέρει το Υπουργείο.

Πλαστικό χρήμα, κρατικός …τζόγος και άλλα ανομήματα!


Στο βιβλίο της Α΄ Λυκείου «Αρχές Οικονομίας» κεφ 10, σελ 134-137, διαβάζουμε για τους στόχους της κρατικής παρέμβασης: Το κράτος παρεμβαίνει για να :



α) εξασφαλίσει ορισμένες υπηρεσίες στους πολίτες που μόνο αυτό θα μπορούσε να δώσει: άμυνα της χώρας, προστασία από κακοποιούς, δημόσια υγιεινή, δημιουργία υποδομών κλπ.

Σιωνιστές, Οικουμενιστές, Παγκοσμιοποιητές…

Θα σας θυμίσω πως, την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στην Κρήτη την υποστήριξε το Υπουργείο Εξωτερικών της Πατρίδος μας! Η οποία πρέσβευε τον Οικουμενισμό!

10 δράσεις του ΕΣΠΑ θα «τρέξουν» μέσα στο 2018

Στην πλήρη αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, σε ό,τι αφορά στο εθνικό σκέλος, προσανατολίζεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για να υπάρχει αποτελεσματικότερος έλεγχος και βελτίωση της αποδοτικότητας των κεφαλαίων που διατίθενται.

Οι ανατροπές σε συντάξεις και εισφορές

Σημαντικές αλλαγές φέρνει το νέο έτος για εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους και συνταξιούχους το 2018. Αλλάζουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, αυξάνονται οι εισφορές και καταργείται το ΕΚΑΣ.

Μεγάλοι χαμένοι του 2018 θεωρούνται οι χαμηλοσυνταξιούχοι που λαμβάνουν ΕΚΑΣ, καθώς το νέο έτος η παροχή μειώνεται, πριν κοπεί ολοκληρωτικά το 2019. Ήδη, περίπου 235.000 δικαιούχοι του επιδόματος είδαν στον λογαριασμό τους μόλις 35 ευρώ, ενώ υπάρχουν και 1.150 στους οποίους το επίδομα κόπηκε.

Χρίστος ή Χρήστος: Ποιο είναι το σωστό;



Μήλον της έριδος αποτελεί εδώ και δεκαετίες ανάμεσα στους λόγιους η ορθή γραφή του ονόματος...

Χρίστος ή Χρήστος; Μπορεί τα ονόματα αυτά ηχητικά να είναι ακριβώς ίδια, αλλά ορθογραφικά έχουν μία πολυ μεγάλη διαφορά. Ποια θα επικρατήσει τελικά ως η σωστότερη ορθογραφικά γραφή;

Πώς βγαίνουν τα διαζύγια-εξπρές μέσω συμβολαιογράφου

Γεγονός είναι πλέον τα διαζύγια – εξπρές μόνο μέσω συμβολαιογράφου. Πριν λίγες μέρες δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ο σχετικός νόμος (4509/2017) που κάνει πιο εύκολη την ζωή των ζευγαριών που έχουν αποφασίσει συναινετικά να βάλουν τέλος στην κοινή τους πορεία και έχουν καταφέρει να ρυθμίσουν τα θέματα της επιμέλειας των ανήλικων παιδιών του.

Οι πολιτικές εφημερίδες 29/12/2017

                                                              

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων