Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Καιρός: για Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017



Σημαντική επιδείνωση του καιρού σε ολόκληρη τη χώρα με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, περιμένουμε την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017. Τα ισχυρότερα φαινόμενα έως και τις μεσημεριανές ώρες θα εντοπίζονται κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο, ενώ τις βραδινές ώρες θα εντοπίζονται κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Αιγαίο.

Η Μοναξιά

Μοναξιά
…Να της βάλω και πανιά
Για ταξίδι τελευταίο…
Παίρνω μονάχα δυο στίχους από το λαϊκό άσμα του Πάριου «Πιο καλή η μοναξιά». Η σφοδρή επιθυμία κάθε ψυχής που την ταλανίζει η μοναξιά. Να εξαφανισθεί από προσώπου γης, μια και καλή και ποτέ να μην γυρίσει.

Ερευνα: Οι Ελληνες έχουν τη μικρότερη αγοραστική δύναμη στην ΕΕ

Αλλη μια έρευνα που δείχνει τα αποτελέσματα της κρίσης στις τσέπες των Ελλήνων.

Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της Deloitte οι Έλληνες είναι οι μοναδικοί Ευρωπαίοι οι οποίοι δήλωσαν σε ποσοστό 62% πως η αγοραστική τους δύναμη για το 2017 ήταν μικρότερη συγκριτικά με το 2016.

Στέρεψε ο Έλληνας! Το 62% ξόδεψε λιγότερα το 2017 (πίνακας)

Με τους Έλληνες καταναλωτές να δηλώνουν ότι ξόδεψαν για ακόμα μια χρονιά λιγότερα χρήματα στις χριστουγεννιάτικες
αγορές τους σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους Ευρωπαίους πέφτει η αυλαία για τα δώρα των Χριστουγέννων.
Αναλυτικά σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της εταιρείας Deloitte οι Έλληνες είναι οι μοναδικοί Ευρωπαίοι οι οποίοι δήλωσαν σε ποσοστό 62% πως η αγοραστική τους δύναμη για το 2017 ήταν μικρότερη συγκριτικά με το 2016.

Πόσα είναι όλα τα λεφτά που υπάρχουν στο πλανήτη

Καθημερινά ακούμε για δισεκατομμύρια που χρωστάει η Ελλάδα, για δισεκατομμύρια εξαγορές επιχειρήσεων, για εκατομμύρια σε επενδύσεις και άλλα τέτοια που μας ζαλίζουν.

Τις περισσότερες φορές κάποιοι από εσάς θα έχετε αναρωτηθεί «αλήθεια υπάρχουν αυτά τα λεφτά; Και αν υπάρχουν που βρίσκονται;».

Ποιοι νησιώτες θα πάρουν ειδικό μέρισμα έως 2.100 ευρώ



Μέχρι την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου θα εισπράξουν το ειδικό έξτρα κοινωνικό μέρισμα για να αντισταθμιστούν οι επιπτώσεις της αύξησης κατά 30% του ΦΠΑ, οι κάτοικοι των νησιών που πληρούν τα κριτήρια και εγκριθεί η αίτησή τους.
Το ποσό που λάβουν ξεκινάει από τα 500 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό και φθάνει τα 2.100 ευρώ για πολυπρόσωπα νοικοκυριά, ενώ η προθεσμία για τις αιτήσεις λήγει την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου.

Τέλη κυκλοφορίας - Ακινησία σε περίπτωση μεταβίβασης ή θανάτου ιδιοκτήτη

Με Αποφάσεις της ΑΑΔΕ διευκρινίστηκαν κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με την ακινησία μοτοσικλέτας κατά τη διάρκεια μεταβίβασης, αλλά και ακινησία οχήματος αποβιώσαντος προσώπου

Στην πρώτη περίπτωση παρέχονται διευκρινίσεις επί των ΠΟΛ 1133/2015, 1147/2015 και 1136/2017 για τη θέση σε αναγκαστική ακινησία οχημάτων για τα οποία δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία της μεταβίβασης.

Τέλη κυκλοφορίας: Τρεις μέρες προθεσμία για πληρωμή ή κατάθεση πινακίδων


undefined

Σε τρεις μέρες, δηλαδή, την ερχόμενη Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου, λήγει η προθεσμία που έχουν οι 5,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2018.
Για όσους δεν πληρώσουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας προβλέπεται η επιβολή προστίμου ίσου με την αξία τους. Από την άλλη πλευρά, όσοι επιθυμούν να καταθέσουν πινακίδες πρέπει να υποβάλουν δήλωση ακινησίας και να καταθέσουν τις πινακίδες του οχήματος στην εφορία επίσης ως τις 29 Δεκεμβρίου.

Αλλαγές στους όρους εισαγωγής σε νοσοκομεία και κλινικές από τον Μάρτιο

Οι ασφαλισμένοι θα πρέπει πρώτα να έχουν λάβει το "πράσινο φως" από τον οικογενειακό γιατρό στον οποίο θα υπάγονται. . Εξαιρούνται τα επείγοντα περιστατικά από τη διαδικασία. Τί ισχύει για την εγγραφή στις ΤΟΜΥ.

Αλλάζει από τον ερχόμενο Μάρτιο ο τρόπος εισαγωγής στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και οι επισκέψεις σε ειδικούς γιατρούς, με τους ασφαλισμένους να πρέπει να έχουν λάβει πρώτα το "πράσινο φως" από τον οικογενειακό γιατρό στον οποίο θα υπάγονται. Από την ανωτέρω διαδικασία θα εξαιρούνται τα επείγοντα περιστατικά.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΖΟΦΕΡΟ ΤΟΠΙΟ


του Νεκτάριου Δαπέργολα

Διδάκτορος Βυζαντινής Ιστορίας

Χριστούγεννα του 2017. Άλλοι καιροί πια. Καιροί χαλεποί, καιροί αποστασίας. Φαινομενικά, λίγα πράγματα ίσως δείχνουν να άλλαξαν γύρω μας σε σύγκριση με άλλα, παλαιότερα χρόνια. Πάλι πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, πάλι φωταγωγήθηκαν οι πόλεις, πάλι στολίστηκαν τα σπίτια και τα μαγαζιά στην αγορά. Στην πραγματικότητα όμως, όλα είναι διαφορετικά πλέον. Άλλοι καιροί ζύγωσαν πια – και άλλα ήθη…

Αντιμέτωποι με κατασχέσεις 200.000 εγγυητές δανείων

Αλλες 800.000 στον προθάλαμο των αναγκαστικών εκτελέσεων - Κυρίαρχο πρόβλημα στα στεγαστικά και τα επαγγελματικά δάνεια - Πώς φτάνουν οι τράπεζες να απαιτούν ακόμα και από κληρονόμους εγγυητών και ποιες…
Μια καινούρια μόδα ξεκίνησε πρόσφατα στον νομικό χώρο: τα δικηγορικά γραφεία που παρέχουν εξειδικευμένες πλέον υπηρεσίες προστασίας προς τους εγγυητές και όχι, όπως συνηθιζόταν μέχρι τώρα, μόνο προς τους πρωτοοφειλέτες κόκκινων δανείων.

Οι πολιτικές εφημερίδες 27/12/2017

                                                              

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων