Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Τέλη κυκλοφορίας - Ακινησία σε περίπτωση μεταβίβασης ή θανάτου ιδιοκτήτη

Με Αποφάσεις της ΑΑΔΕ διευκρινίστηκαν κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με την ακινησία μοτοσικλέτας κατά τη διάρκεια μεταβίβασης, αλλά και ακινησία οχήματος αποβιώσαντος προσώπου

Στην πρώτη περίπτωση παρέχονται διευκρινίσεις επί των ΠΟΛ 1133/2015, 1147/2015 και 1136/2017 για τη θέση σε αναγκαστική ακινησία οχημάτων για τα οποία δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία της μεταβίβασης.



Συγκεκριμένα, αν δύνανται να τεθούν σε αναγκαστική ακινησία και Επιβατικές Ιδιωτικής Χρήσης δίκυκλες-τρίκυκλες μοτοσικλέτες για τις οποίες δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία της μεταβίβασης.

Η θέση της ΑΑΔΕ είναι οι παραπάνω αποφάσεις καταλαμβάνουν όλα τα Επιβατικά Ιδιωτικής Χρήσης αυτοκίνητα οχήματα καθώς και τις δίκυκλες- τρίκυκλες μοτοσικλέτες.

Με τη δεύτερη δίδονται διευκρινίσεις για την δυνατότητα θέσης σε φορολογική ακινησία επιβατικού οχήματος αποβιώσαντος προσώπου. Τί ισχύει σε περίπτωση συνιδιοκτησίας ή συγκατοχής του αυτοκινήτου.

Στην περίπτωση αυτή εφόσον έχει δηλωθεί ο θάνατος προσώπου στο αρμόδιο τμήμα της Δ.Ο.Υ., οποιοδήποτε πρόσωπο έχει την κατοχή του οχήματος, ανεξάρτητα αν το ίδιο πρόσωπο έχει και την κυριότητα αυτού, μπορεί να υποβάλει δήλωση ακινησίας με ταυτόχρονη κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης περί της κατοχής του οχήματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου