Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Καιρός: για Σαββάτο 23 Δεκεμβρίου 2017



Το Σαββάτο 23 Δεκεμβρίου στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικούς όμβρους, που σταδιακά θα περιοριστούν στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, στην Εύβοια και την Κρήτη. Κάποιες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Ανατολικής Στερεάς. Έως και το πρωί, αλλά και προς το βράδυ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα κεντρικά και νότια ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός…

000956904
Της Μιρένας Πατρού.
Και τι που μεγαλώνεις; Και τι μ’ αυτό; Το να σου δίνεται η ευκαιρία να μεγαλώνεις είναι ευλογία, είναι ό,τι πιο όμορφο μπορεί να σου συμβεί. Πρέπει να χαίρεσαι γι’ αυτό. Πρέπει πάντα να θυμάσαι πως σε άλλους δεν δόθηκε ποτέ αυτή η ευκαιρία· η ευκαιρία να γεμίσουν το μυαλό και την ψυχή τους με όμορφες εμπειρίες και αναμνήσεις από όμορφες στιγμές και ακόμη πιο όμορφους ανθρώπους·η ευκαιρία να μεγαλώνουν παρέα με τα πιο αγαπημένα τους πρόσωπα· η ευκαιρία να κάνουν τον απολογισμό της ζωής τους και των πράξεών τους και να προσπαθούν να διορθώσουν πράγματα και καταστάσεις, για να ζήσουν μια πιο όμορφη και γεμάτη ζωή·

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ


Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη



Δυστυχώς διαχρονικά, τουλάχιστον από την Συμφωνία της Λοζάνης και μετά, το ελλαδικό κράτος απέτυχε να έχει μια σταθερή εξωτερική πολιτική με διορατικότητα, κυρίως όσον αφορά τα εθνικά θέματα του Ελληνισμού.

Αλέξη δώσ’ τα όλα… Τό 'χεις!


Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Ο Μπάνος και ο Αλέξης έβγαλαν τη χώρα από τα μνημόνια.
Μπορεί να υπέγραψαν παραχώρηση των πάντων για 99 χρόνια...
Μπορεί να υπέγραψαν να πεταχτούν έξω από τα σπίτια τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες...
Μπορεί να φορολόγησαν ακόμη και τον αέρα που αναπνέουμε…

Όταν κάποτε η Ελλάδα έφτιαχνε αεροπλάνα (επί Ι.Μεταξά για την ακρίβεια…)! (video)

Όταν κάποτε η Ελλάδα έφτιαχνε αεροπλάνα (επί Ι.Μεταξά για την ακρίβεια…)! (video)
Την φωτογραφία αυτή εκπαιδευτικών αεροσκαφών Avro »Tutor » της Ελληνική Αεροπορίας. στα Γιάννενα εντοπίσαμε στην σελίδα »Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ» στο FACEBOOK, σε ανάρτηση του Stephan Dimos‎ που σημειώνει ότι είναι τραβηγμένη περίπου το 1938.
Η ανάρτηση αυτή ήταν μια αφορμή για μια μικρή έρευνα από την οποία βρήκαμε ότι πολλά από τα περίπου 90 βρετανικής κατασκευής Avro 621 Tutor που απέκτησε η χώρα μας είχαν κατασκευαστεί στην Ελλάδα με ειδική άδεια !

ΕΦΚΑ: Πώς υπολογίζεται ο ελάχιστος χρόνος ασφάλισης για την ανταποδοτική σύνταξη

Αποτέλεσμα εικόνας για εφκα
Κοινοποιήθηκε η εγκύκλιος του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) σχετικά με τον ελάχιστο χρόνο ασφάλισης για τον υπολογισμό των συντάξιμων αποδοχών της ανταποδοτικής σύνταξης.
Το ανταποδοτικό μέρος της σύνταξης υπολογίζεται με βάση τις συντάξιμες αποδοχές, τον χρόνο ασφάλισης και τα κατ’ έτος ποσοστά αναπλήρωσης.

«Λουκέτο» έβαλαν πάνω από 15.000 βιοτεχνίες μέσα στην κρίση στη Θεσσαλονίκη - 50.000 στην ανεργία

Περισσότερες από 15.000 βιοτεχνίες της Θεσσαλονίκης υπολογίζεται ότι έβαλαν «λουκέτο», κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

Παράλληλα, οι νέες επιχειρήσεις δεν αγγίζουν ούτε το 50% εκείνων που κατέβασαν ρολά, σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παπαδόπουλος. Την ίδια περίοδο, πρόσθεσε, περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους.

Τετραπλάσιο των αρχικών εκτιμήσεων το κοίτασμα πετρελαίου στο Κατάκολο.



Τετραπλάσιο, σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, είναι το κοίτασμα πετρελαίου στο Κατάκολο, καθώς τα βεβαιωμένα αποθέματα, τα οποία πιστοποιούνται από ανεξάρτητο οίκο, είναι 10,7 εκατ. βαρέλια έναντι 3 εκατ. που ήταν η εκτίμηση κατά την περίοδο που έγινε ο διαγωνισμός.

Για τις απειλές βιοτρομοκρατικών δολιοφθορών

Με αγανάκτηση παρακολουθούμε τα σχετικά με τις απειλές για δολιοφθορές βιοτρομοκρατίας που στοχεύουν σε τρόφιμα της ελληνικής αγοράς. Ως επιστήμονες και επαγγελματίες που προασπίζουμε την υγεία και το συμφέρον των καταναλωτών, υπηρετώντας την ασφάλεια των τροφίμων, καλούμε τον άγνωστο επίδοξο δολιοφθορέα των ελληνικών τροφίμων να δει από κοντά:
· Τον αγρότη να αντιμετωπίζει τις αντίξοες καιρικές συνθήκες για να καλλιεργήσει τη γη του.

Έρχονται χιλιάδες "μπιλιετάκια" της εφορίας από ελέγχους..



Χιλιάδες σημειώματα με σημειώματα αποτελεσμάτων φορολογικού ελέγχου θα αρχίσει, σύμφωνα με πληροφορίες να αποστέλλει η φορολογική διοίκηση τις επόμενες εβδομάδες. 
Πρόκειται για τα σημειώματα από κάθε ελεγκτική υπηρεσία και κέντρο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων τα οποία πρόκειται να αποσταλούν στους ελεγχόμενους στο πλαίσιο μετά το "ξεπάγωμα" της σχετικής διαδικασίας.

Απελευθερώνεται το επάγγελμα του φαρμακοποιού. Σε ποιους θα χορηγείται άδεια

Τροπολογία του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στην Βουλή για να ψηφιστεί αύριο προβλέπει το πλήρες άνοιγμα του επαγγέλματος των φαρμακοποιών.

Σύμφωνα με τις προωθούμενες διατάξεις, άδεια φαρμακείου χορηγείται:

- Σε φυσικά πρόσωπα που έχουν την ιδιότητα του φαρμακοποιού.

Οι πολιτικές εφημερίδες 22/12/2017

                                                              

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων