Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Καιρός: για Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017



Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 αναμένονται νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι αυξημένες. Βροχές αναμένονται στην Πελοπόννησο, στη Στερεά Ελλάδα, στην Ανατολική Θεσσαλία, και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο. Χιόνι η χιονόνερο θα πέσει στα ορεινά και ημιορεινά των παραπάνω περιοχών, με υψόμετρο άνω των 700 μέτρων. Η ορατότητα στα ορεινά και ημιορεινά όλης της χώρας θα είναι κατά τόπους περιορισμένη έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ.

Για τους ανθρώπους που δεν σας σέβονται το μόνο πράγμα που αξίζουν είναι η απομάκρυνσή σας

Οι καταστάσεις και οι άνθρωποι που σας πληγώνουν μπορούν να σας αλλάξουν και να σας απομακρύνουν από τον πραγματικό σας εαυτό: ένα δυνατό, τολμηρό και ελεύθερο άνθρωπο που αξίζει να είναι ευτυχισμένος
Φυσικά, όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολο να ξεφύγουμε από κάτι συναισθηματικά επιζήμιο από τη μια μέρα στην άλλη.

Ας τραβήξει κάποιος το καζανάκι επιτέλους!


Στην σάπια ελληνική (μόνο κατ΄ όνομα) κοινωνία του 2017, έχουν σχεδόν εξαφανιστεί οι Αξίες, οι Αρχές, τα Ιδανικά και οτιδήποτε ή οποιοσδήποτε τα πρεσβεύει, γρήγορα βρίσκει την θεσούλα του στο …περιθώριο.
Από την άλλη, προβάλλεται και απολαμβάνει πλήρους επιβράβευσης οτιδήποτε ανήθικο, αρρωστημένο ή αποχαυνωτικό. Αυτή, άλλωστε, είναι η φυσική απόρροια των πραγμάτων σε μία κοινωνία δίχως ίχνος κριτικής σκέψης.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών κατά την περίοδο των εορτών -Συστάσεις τροχαίας



Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου κατά την περίοδο των εορτών.
Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω:

Η χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών για τους συνταξούχους! Ψαλίδι έως 32% και επικουρικές 30 ευρώ ο λογαριασμός από τον επανυπολογισμό

«Ψαλιδισμένες»  από 100 έως 350 ευρώ βγαίνουν οι συντάξεις από τη μέγγενη του επανυπολογισμού του νόμου Κατρούγκαλου.

Οι μειώσεις που θα προκύψουν από τον επανυπολογισμό των περίπου 2.600.000 συντάξεων  για όλα τα ταμεία θα φτάνουν έως και το  32%, αλλά με το πλαφόν θα σταματήσουν στο 18%.

Πώς Οι Γερμανοί Επιχειρούν Να «Ξεχάσουν» Το Κατοχικό Δάνειο: «Ήταν Για Το Καλό Του Ελληνικού Λαού»!

Οι Γερμανοί πολύ συχνά επιχειρούν να αποδομήσουν το ζήτημα του κατοχικού δανείου διότι γνωρίζουν ότι αυτό μπορεί να καταστεί άμεσα απαιτητό και το ποσό είναι διόλου ευκαταφρόνητο.
Κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αναφορές σε άρθρο, το οποίο δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της Die Welt, στις 18.11.2017, με το τίτλο: "Η Ελλάδα δεν έδωσε στο Τρίτο Ράιχ αναγκαστικό δάνειο".

Επίδομα θέρμανσης μειωμένο κατά 50%. Οι δικαιούχοι και οι προϋποθέσεις

Επίδομα θέρμανσης μειωμένο κατά 50% σε σύγκριση με αυτό που είχαν εισπράξει την προηγούμενη περίοδο διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης θα εισπράξουν τον Ιανουάριο και τον Ιούνιο του 2018 εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι με χαμηλά ετήσια εισοδήματα και μικρής αξίας ακίνητη περιουσία.

Wall Street Journal: Ελαιόλαδο, Ο Πράσινος Χρυσός Της Ελλάδας Που Παραμένει Ανεκμετάλλευτος

Η Ελλάδα είναι 3η παγκοσμίως σε παραγωγή ελαιολάδου, αλλά μόλις το 4% του ελαιολάδου που πωλείται παγκοσμίως συσκευασμένο είναι ελληνικό - Αν το ελληνικό λάδι δεν εξαγόταν χύμα στην Ιταλία αλλά συσκευαζόταν θα μπορούσε να αποφέρει στην Ελλάδα επιπλέον €250 εκατ. ετησίως
Το ελληνικό ελαιόλαδο, γνωστό ως "πράσινος χρυσός", θα έπρεπε να αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα για τον εξαγωγικό τομέα της χώρας.

Έρχεται αύξηση ΣΟΚ στο πετρέλαιο κίνησης

Βγάζουν από το συρτάρι το σχέδιο “ισοσκελισμού” της τιμής της βενζίνης με το πετρέλαιο κίνησης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας η Κυβέρνηση μελετάει αυτή την κίνηση βλέποντας τη ραγδαία αύξηση χρήσης του πετρελαίου κίνησης και την αντίστοιχη μείωση της βενζίνης.

Θεσσαλονίκη: Θα «πλημμυρίσει» το κέντρο με… Αγιοβασίληδες!



Και φέτος το κέντρο της Θεσσαλονίκης θα «πλημμυρίσει» με αγιοβασίληδες για το επερχόμενο Thess Santa Run, μία διοργάνωση για καλό σκοπό με αρωγούς το Ολυμπιακό Μουσείο και το Δήμο Θεσσαλονίκης.
Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές «Τα Santa Run έχουν ήδη αγκαλιάσει τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου, ως μια κίνηση αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, άλλοτε με σύντομες κι άλλοτε με μακρινές, δρομικές ή απλά περιπατητικές διαδρομές αγάπης, ευαισθητοποιούν και ενώνουν την κοινωνία απελευθερώνοντας δυναμικά συναισθήματα προσφοράς!

Άνοιξε η η ηλεκτρονική εφαρμογή για ελεύθερη διέλευση στα διόδια της Εγνατίας οδού - Ποιοι οι δικαιούχοι

Από χθες Τρίτη 
19 Δεκεμβρίου 2017, «άνοιξε» η ηλεκτρονική εφαρμογή του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που αφορά την εγγραφή και την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών για την ελεύθερη διέλευση από τα διόδια της Εγνατίας Οδού και των καθέτων αξόνων της των ΑμεΑ, των ανέργων & των μονίμων κατοίκων των όμορων Δήμων, που προβλέπονται στην Υπουργική Απόφαση.

Οι πολιτικές εφημερίδες 20/12/2017

                                                              

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων