Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Καιρός: για Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017



Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες στα δυτικά και πιθανόν τα βόρεια τμήματα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με βαθμιαία βελτίωση στη συνέχεια και λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στις υπόλοιπες περιοχές περιμένουμε την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες, η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Ζήσε… Μη σπαταλάς τη ζωή σου με τα πρέπει.



Πολλές φορές όλοι έχουμε την επιθυμία να φύγουμε μακριά, από όλους και όλα…
Να ετοιμάσουμε μία βαλίτσα με τα απαραίτητα και να φύγουμε για άγνωστο προορισμό…
Μακριά από όλα αυτά που σε καταδυναστεύουν, που σου κόβουν την ανάσα, που σε στενοχωρούν, που σε βασανίζουν;
Θα φύγεις και θα αφήσεις το σπίτι ανοιχτό λες και πρόκειται να πεταχτείς μέχρι το φούρνο και να ξαναγυρίσεις.

15 σκίτσα που σατιρίζουν την ανθρώπινη εξέλιξη

Άλλοι επιμένουν ότι η ανθρωπότητα έχει σταματήσει να εξελίσσεται και έχει μείνει στάσιμη ενώ άλλοι ότι προχωρούμε με γρήγορους ρυθμούς εξέλιξης.

Στις παρακάτω φωτογραφίες, σύγχρονοι εικονογράφοι έβαλαν τη φαντασία τους και δημιούργησαν καλλιτεχνικές σατιρικές εικόνες που απεικονίζουν την εξέλιξη του ανθρώπου και ταυτόχρονα τις δύο διαφορετικές απόψεις της επιστήμης

Πειραιάς, 1892: Η πρώτη απεργία εργατριών στην Ελλάδα



Η πρώτη απεργία εργατριών στην Ελλάδα έγινε στις 13 Απριλίου 1892 από τις υφάντριες του δεύτερου εργοστασίου υφαντουργίας των αδελφών Ρετσίνα στον Πειραιά

Η πρώτη απεργία εργατριών στην Ελλάδα έγινε στις 13 Απριλίου 1892 από τις υφάντριες του δεύτερου εργοστασίου υφαντουργίας των αδελφών Ρετσίνα στον Πειραιά. Ελάχιστα είναι γνωστά γι’ αυτό το ιστορικό γεγονός. Οι περισσότερες εφημερίδες της εποχής δεν ασχολήθηκαν και σε όσες, λίγες, έγινε μια μικρή αναφορά δεν δίνουν πληροφορίες για την έκβαση της πρώτης αυτής κινητοποίησης που έμελλε ωστόσο να γραφτεί στην ιστορία.

Να θυμάστε κάτι και σας το λέω εγώ με ονοματεπώνυμο: Θα πληρώσετε όλοι όσοι συμμετέχετε σήμερα σε αυτό το Εθνικό έγκλημα.


Απαιτούμε εδώ και τώρα πλήρη προστασία της πρώτης κατοικίας Ελλήνων και Ελληνίδων χωρίς κανένα κριτήριο. Η Οικονομική Κατοχική κατάσταση εδώ και χρόνια οδήγησε τον λαό ανεξάρτητα από το εισόδημα που είχε προ κρίσης, σήμερα να είναι στην ίδια κατηγορία που ο φτωχός έγινε φτωχότερος. Ζητιάνος στην ίδια του την χώρα του. Αλλά και ο πριν το 2009 Έλληνας μεσαίας και ανώτερης οικονομικής τάξης, με τόσα συνεχόμενα μνημόνια, έφτασε σήμερα να είναι το ίδιο φτωχότερος με τον φτωχό.

Οι βουλευτές θα ψηφίζουν από το 2018 ηλεκτρονικά.





Εδώ και χρόνια εκκρεμεί η υιοθέτηση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας της Βουλής. 
Το σύστημα που εγκαταστάθηκε κάποτε, ουδέποτε λειτούργησε ολοκληρωμένα και οι όποιες απόπειρες είχαν στεφθεί με αποτυχία. Η τεχνολογική εξέλιξη δε το κατέστησε σύντομα ανεπαρκές. 

Θεσσαλονίκη: Χωρίς λεωφορεία την Πέμπτη, απεργία και στον ΟΑΣΘ

Χωρίς λεωφορεία θα είναι η Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα συμμετάσχουν στην γενική Πανελλαδική Απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού, θα υπάρξουν δρομολόγια μόνο με προσωπικό ασφαλείας. Ο ΟΑΣΘ αναφέρει «Σύμφωνα με τον αριθμό εργαζομένων που έχουν δηλωθεί ως προσωπικό ασφαλείας, θα κυκλοφορήσουν 75 λεωφορεία ανά βάρδια.

Τέλη Κυκλοφορίας 2018: Εξοφλήστε τα με άτοκες δόσεις - Όλα τα προγράμματα




Στενεύουν, όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του έτους, τα χρονικά περιθώρια για τους εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων που θα πρέπει να εξοφλήσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2018.
Μάλιστα, όσοι επιλέξουν τα γκισέ των τραπεζών για να πληρώσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2018 θα πρέπει να το έχουν πραγματοποιήσει έως την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου,

Ποιοι μπορούν να κυκλοφορήσουν ΙΧ με ξένες πινακίδες στην Ελλάδα

Στους ελληνικούς δρόμους βλέπουμε συχνά να κυκλοφορούν αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες. Είναι αυτοκίνητα που έχουν εισαχθεί προσωρινά και το διάστημα κατά το οποίο επιτρέπεται να κυκλοφορούν στην χώρα φθάνει μέχρι και τους 6 μήνες και μόνο εφόσον πληρούνται οι σχετικοί όροι (συνήθης κατοικία εκτός Ελλάδας, προσωρινή διαμονή στη χώρα, ιδιωτική χρήση κλπ).

Τέλος η δωρεάν πλαστική σακούλα: Πρόστιμα για όσους δεν εφαρμόσουν το νόμο



Από 1η Ιανουαρίου του 2018 παύει η δωρεάν διάθεση λεπτών πλαστικών σακουλών από τα ταμεία των σούπερ μάρκετ και των εμπορικών καταστημάτων και θεσπίζεται ανταποδοτικό περιβαλλοντικό τέλος για κάθε αγορά πλαστικής σακούλας από τους καταναλωτές, όπως άλλωστε γίνεται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Νέο τσεκούρι -Ερχεται συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ για χωράφια και ακίνητα

Σαρωτικές αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ φέρνει η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών με τους ιδιοκτήτες αστικών ακινήτων αλλά και αγροτεμαχίων να πληρώνουν τον λογαρισμό

Τις νέες επιβαρύνσεις σε συγκεκριμένες κατηγορίες ακινήτων «δείχνει» το συμπληρωματικό μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση με τους πιστωτές.

Οι πολιτικές εφημερίδες 13/12/2017

                                                    

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων